bihon.ro Web analytics

Societățile comerciale nu mai pot fi abuzate de ANAF

Reactualizat la:
Reactualizat la:
În data de 29 ianuarie 2019 Curtea Constituțională a României a admis o excepție de neconstituționalitate cu efecte majore pentru restabilirea legalității în ceea ce privește modalitatea de colaborare dintre organele de urmărire penală și Agenția Națională de Administrare Fiscală.
Scris de Demian - În data de 29 ianuarie 2019 Curtea Constituțională a României a admis o excepție de neconstituționalitate cu efecte majore pentru restabilirea legalității în ceea ce privește modalitatea de colaborare dintre organele de urmărire penală și Agenția Națională de Administrare Fiscală.

Astfel, Curtea Constituțională a României a constatat că dispozițiile art. 233/1 alin. 2 și alin. 3 din Oronanța Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală și ale art. 350 alin. 1 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală sunt neconstituționale.

Au fost declarate neconstituționale textele de lege care permiteau personalului desemnat din cadrul ANAF ca la solicitarea organelor de urmărire penală să efectueze verificări fiscale conform obiectivelor stabilite , verificări finalizate prin întocmirea de procese- verbale care constituiau mijloace de probă.

De asemenea, Curtea Constituțională a constatat că sintagma din cuprinsul art. 233/1 alin. 5 din O.G. nr. 92/2003 cu referire la alin. 2 și 3 din același articol este neconstituțională . Aceeași sintagmă cuprinsă în art. 350 alin. 3 din Legea nr. 207/2015 cu referire la alin. 1 din același articol este neconstituțională.

În acest fel se va face un pas important pentru ca dosarele de urmărire penală să fie instrumentate cu respectarea dispozițiilor legale , fără ca societăților comerciale să le fie impuse concluzii subiective ale unor controale efectuate de reprezentanții ANAF.

Practic Statul Român , care este parte civilă in dosarele penale își stabilea eventualele prejudicii prin propriii angajați din cadrul ANAF , ceea ce încălca în mod flagrant dreptul la apărare și dreptul la un proces echitabil.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Peste 180 de persoane bolnave, îngrijite de Caritas Catolica
  Asociația Caritas Catolica își extinde serviciul de îngrijire la domiciliu.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Antonia Lestyan, în juriu la Beauty Forum
  Antonia Lestyan este cel mai tânăr make-up artist din juriul concursului Beauty Forum Cluj.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  S-au distrat la Balul Bobocilor LPS Bihorul
   Șase perechi au concurat la ediția din acest an a Balului Bobocilor „Neon Party” a Liceului cu Program Sportiv ,,Bihorul".

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Pro şi contra salariului minim de 60% din cel mediu la nivelul UE
  Socialiştii europeni propun introducerea unui mod de calcul unitar al salariului minim la nivel european care să garanteze o serie de salarii minime adecvate.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Stadiul lucrărilor din centru: Pasajul Magheru – 40%, Podul Dacia – 60%
  O raritate între lucrările municipale - şantierul de pe Magheru avansează văzând cu ochii. Este şi cel care provoacă cel mai mare deranj în traficul rutier din centru. 3

  BIHON Sport local

  Dorința lui Mihai Neșu de ziua lui: Nu vreau nimic pentru mine!
  Fostul fotbalist orădean Mihai Neșu împlinește miercuri, 19 februarie, 37 de ani.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.