bihon.ro Web analytics

Societățile comerciale nu mai pot fi abuzate de ANAF

Reactualizat la:
Reactualizat la:
În data de 29 ianuarie 2019 Curtea Constituțională a României a admis o excepție de neconstituționalitate cu efecte majore pentru restabilirea legalității în ceea ce privește modalitatea de colaborare dintre organele de urmărire penală și Agenția Națională de Administrare Fiscală.
Scris de Demian - În data de 29 ianuarie 2019 Curtea Constituțională a României a admis o excepție de neconstituționalitate cu efecte majore pentru restabilirea legalității în ceea ce privește modalitatea de colaborare dintre organele de urmărire penală și Agenția Națională de Administrare Fiscală.

Astfel, Curtea Constituțională a României a constatat că dispozițiile art. 233/1 alin. 2 și alin. 3 din Oronanța Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală și ale art. 350 alin. 1 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală sunt neconstituționale.

Au fost declarate neconstituționale textele de lege care permiteau personalului desemnat din cadrul ANAF ca la solicitarea organelor de urmărire penală să efectueze verificări fiscale conform obiectivelor stabilite , verificări finalizate prin întocmirea de procese- verbale care constituiau mijloace de probă.

De asemenea, Curtea Constituțională a constatat că sintagma din cuprinsul art. 233/1 alin. 5 din O.G. nr. 92/2003 cu referire la alin. 2 și 3 din același articol este neconstituțională . Aceeași sintagmă cuprinsă în art. 350 alin. 3 din Legea nr. 207/2015 cu referire la alin. 1 din același articol este neconstituțională.

În acest fel se va face un pas important pentru ca dosarele de urmărire penală să fie instrumentate cu respectarea dispozițiilor legale , fără ca societăților comerciale să le fie impuse concluzii subiective ale unor controale efectuate de reprezentanții ANAF.

Practic Statul Român , care este parte civilă in dosarele penale își stabilea eventualele prejudicii prin propriii angajați din cadrul ANAF , ceea ce încălca în mod flagrant dreptul la apărare și dreptul la un proces echitabil.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Mapamond

  Coronavirus: Pragul de 1 milion de cazuri de infectare la nivel mondial a fost depășit. Peste 50.000 decese
  Potrivit centralizărilor realizate de Universitatea Johns Hopkins, numărul de cazuri de infectare la nivel global cu virusul COVID-19, a depășit pragul de un milion.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Pacienții de la UPU Spitalul de Urgență sunt testați de coronavirus
  Pacienții care se prezintă cu afecțiuni non-Covid la Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea, sunt testați și, în cazul în care sunt depistați și cu Covid, sunt direcționați către Spitalul Dr. Gavril Curteanu.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Mӧmax închide magazinele din Oradea și Timișoara
  În contextul pandemiei mondiale COVID-19, instituită și în România, retailerul austriac mӧmax respectă ordonanțele autorităților naționale și închide temporar cele două magazine din Timișoara și Oradea, până când situația va reveni sub control deplin și perioada de izolare la domiciliu se va sfârși.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  România a făcut într-o lună aproximativ jumătate din testele făcute de Germania într-o zi
  România a făcut primele teste de coronavirus în data de 2 martie, transmite Grupul de Comunicare Strategică. 6

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Stadiul lucrărilor la prelungirea drumului expres. Vezi când se estimează că se va deschide circulației
  Pe viaduct se face suprabetonarea. Drumul e aproape gata pe bucata Suişului - viaduct şi în lucru, pe bucăţica viaduct - ieşirea spre Biharia. 6

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Medic în izolare. Centrul de permanență Vadu Crișului închis
  Ca urmare a faptului că unul dintre medicii care asigurau asistență medicală la Centrul de permanență din Vadu Crișului a intrat în izolare, fiindcă a avut contact cu pacientul infectat cu COVID 19 din Bulz, unitatea medicală se închide.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.