bihon.ro Web analytics

Evadare în pandemie. Pe insula cu cai sălbatici și peste 50 de specii de păsări din Banatul Montan

Evadare în pandemie. Pe insula cu cai sălbatici și peste 50 de specii de păsări din Banatul Montan

Reactualizat la:
Dacă doriți să evadați în natură, la doar 160 de km de Timișoara puteți vizita Insula Ostrov, din județul Caraș-Severin. Insulă pe care trăiesc 130 de cai sălbatici și peste 50 de tipuri de păsări. Puteți face o plimbare la „Movila lui Attila” sau la Cetatea Sf Ladislau, dar și la cele două cascade de lângă Moldova Nouă.
Dacă doriți să evadați în natură, la doar 160 de km de Timișoara puteți vizita Insula Ostrov, din județul Caraș-Severin. Insulă pe care trăiesc 130 de cai sălbatici și peste 50 de tipuri de păsări. Puteți face o plimbare la „Movila lui Attila” sau la Cetatea Sf Ladislau, dar și la cele două cascade de lângă Moldova Nouă.

Insula Ostrov se găsește în mijlocul Dunării, în partea românească. Cei de la Banatul Montan spun că este „destinația anului” și merită descoperită de cât mai mulți turiști, scrie tion.ro.

„Destinația anului în 2021 în Banatul Montan: Insula Ostrov de lângă Moldova Nouă. Avem multe locuri minunate în zona noastră și pe cele mai cunoscute deja le cunoaște multă lume. Din acest motiv, în fiecare an, vrem să venim cu locuri noi, neexplorate și puțin cunoscute, dar care au un farmec aparte!”, spun reprezentanții Banatului Montan, pe Facebook.

Cum ajungeți pe insulă

Există două variante pentru a ajunge pe această insulă, conform celor de la Banatul Montan:

 • cu transportul oferit de Parcul Național Porțile de Fier, îmbarcarea la punctul de informare de după stânca Babacaia (50 m spre Orșova), Coronini (rezervări: 0768143817, 0748126416),
 • cu transportul oferit de pensiunea Danubio Coronini, îmbarcarea la pensiune, ieșirea din Coronini spre Orșova (rezervări: 0761339629).

Pe timpul plimbării, puteți vedea Stânca Babacaia, denumire care vine din limba turcă, însemnând Stânca Tatălui. Stânca este supranumită și „Crăiasa singuratică a Dunării”. Puteți vedea și Cetatea Golubac, de pe malul sârbesc. Fortăreața a fost construită în secolul al XIV-lea și este înscrisă în lista monumentelor culturale de importanță excepțională ale Republicii Serbia.

Insula Ostrov, din mijlocul Dunării nu ascunde doar frumusețea cailor sălbatici, ci și peste 50 de specii de păsări, mai multe soiuri de plante și arbori.

„Pe Insula Ostrov trăiesc 130 de cai sălbatici, peste 50 de tipuri de pasări, familii de vulpi, dar și diferite tipuri de reptile. O să găsiți și multe soiuri de plante și arbori. Este un loc impresionant pentru cei care îl descoperă și petrec câteva ore aici”, adaugă cei de la Banatul Montan.

Cei de la Banatul Montan recomandă să faceți o plimbare până la „Movila lui Attila”, aflată pe insulă. Legendele locale spun că ar fi mormântul celui mai puternic conducător al hunilor, supranumit și „Biciul lui Dumnezeu”, care a domnit între anii 433 – 453. Se spune că Attila a avut atât de mulți soldați încât la moartea sa fiecare dintre oşteni ar fi dus câte un coif de pământ pe care l-ar fi pus peste mormântul conducătorului. În acel loc s-a format respectiva movilă.

Tot în apropiere se află și Cetatea Sf Ladislau, care datează de la 1427 – 1428, a fost construită de regele Ungariei, Sigismund de Luxemburg. Se află în proces de restaurare, fiind gata în 2022. Va fi introdusă în diverse circuite turistice naționale și internaționale, în vederea creșterii numărului de turiști în zonă.

Puteți admira și cele două cascade cunoscute de lângă Moldova Nouă: Burăul Mare și Modavița. Pentru a ajunge la aceste cascade, trebuie să mergeți spre Padina Matei. La marginea drumului, cam la 7,9 km de Moldova Nouă, se poate vedea Cascada Modavița. Cea de-a doua cascadă – Burăul Mare este situată la 8.4 km de Moldova Nouă.

Dacă nu vă aflați în carantină, este un loc perfect pentru o pauză, în care puteți admira spectacolul naturii. Probabilitatea să găsiți aglomerație în aceste zone este foarte mică.

Pagina de Facebook Banatul Montan este o continuare online a ghidului scris de Gheorghe Popovici, fiind promovate obiectivele din Banat. Există și o aplicație cu trasee și obiective turistice.

 

1 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Dragã ABA, says:

  Dacã facem un bazin cu peşti de la hyper şi grosmarket-uri. Salvãm turismul. Pe Criş. În urbe, punct.

 2. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Flux de vaccinare cu serul Johnson&Johnson la centrul drive-through din Oradea
  DSP Bihor a anunțat că începând de joi, 13 mai, în cadrul centrului de vaccinare drive through din Oradea va funcționa un flux de vaccinare Johnson & Johnson, pe lângă cele 6 fluxuri de imunizare cu serul Pfizer.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  A fost aprobat SF al Centurii Ocolitoare Aleșd și culoarul de exproprieri a terenurilor de pe traseu
  Centura Aleșdului prinde contur. În ședința extraordinară de miercuri a CJ Bihor au fost aprobați indicatorii tehnico-economici ai Studiului de Fezabilitate (SF). Totodată a fost aprobat și culoarul de expropriere a terenurilor de pe traseul viitoarei centurii.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  ANPC a luat pulsul sectorului HoReCa în Bihor
  Claudiu Dolot, noul președinte al ANPC, promite hotelierilor că se va merge mai mult pe consiliere și prevenție, iar amenzile vor fi aplicate doar în cazurile grave.

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa în Băile Felix, Băile 1 Mai, Sânmartin, Cordău și Cihei

  BIHON CAO

  Anunț Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  UPDATE! Pe încercate: PMO și CJ Bihor, protocol pentru „înviorarea” vieții culturale a Oradiei
  Valabilitatea protocolului a fost stabilită la un an, cu argumentul că 12 luni ar fi suficiente evaluarea reușitei sau eșecului strategiei. 4

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cauzele accidentului de la Josani, dintre o motoclicletă și un buldoexcavator
  Polițiștii rutieri bihoreni au stabilit circumstanțele în care s-a produs accidentul de pe DJ 108I, în localitatea Josani. 5

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Consultația și ecografia urologică au un preț special în luna mai
  Recapătă-ți bucuria de a trăi fără griji legate de sfera urologică. Începe cu o consultație urologică completă, care până la finalul lunii mai are un preț mai mic, la MedLife Oradea.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.