„Nu putem să vorbim de o reducere semnificativă a epidemiei, în consecință, atenție, atenție, atenție!”, a transmis Klaus Iohannis.

Declarații Klaus Iohannis:

De la 1 iunie se redeschid terasele. Este clar că este nevoie de unele măsuri speciale. Mesele vor trebui să fie la cel puțin 2 metri. Vor putea să stea maxim 4 persoane la o masă.

Se va putea merge la plajă, dar cu păstrarea distanței de cel puțin 2 metri între șezlonguri.

Va fi reluat tranportul internațional feroviar și rutier.

Se vor putea organiza spectacole în aer liber, cu un număr de până la 500 de spectatori și cu distanță între scaune.

Deplasările în afara localității vor fi libere. Nu va mai fi nevoie de declarații atunci când ieșim din localități.

Se vor putea relua competițiile sportive, pentru sporturile care se desfășoară în aer liber, mai puțin sporturile de contact. Competițiile se vor desfășura fără spectatori.

Examenele naționale vor avea loc fizic așa cum au fost anunțate. Evaluarea națională începe în 15 iunie, după care vor avea loc examenele de bacalaureat.

Pentru copiii care sunt găsiți cu febră sau sunt izolați, bolnavi sau alte motive medicale, se va organiza o a doua sesiune de evaluare națională începând din 29 iunie.

Președintele României, Klaus Iohannis, a participat joi, 28 mai, la Palatul Cotroceni, la o ședință privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19 cu Prim-ministrul României, Ludovic Orban, Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, și șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.