bihon.ro Web analytics

Noi modificări aduse HG: Comitetele Județene stabilesc orarele cluburilor și teraselor. Ce obligații au proprietarii spațiilor publice

De Bihon.ro
Reactualizat la:

Noi modificări aduse HG: Comitetele Județene stabilesc orarele cluburilor și teraselor. Ce obligații au proprietarii spațiilor publice

Reactualizat la:
Cluburile sau terasele trebuie să respecte orarul stabilit de CNSU sau de comitetele județene pentru situații de urgență. Ce alte modificări au fost aduse HG 553 din 2020.
Scris de Bihon.ro - Cluburile sau terasele trebuie să respecte orarul stabilit de CNSU sau de comitetele județene pentru situații de urgență. Ce alte modificări au fost aduse HG 553 din 2020.

„În seara asta (miercuri) a fost adoptată modificarea anexelor 2 și 3 ale HG 553 din 2020 privind prelungirea Stării de Alertă pe teritoriul României, începând cu data de 17 iulie 2020. Măsurile care au fost propuse și adoptate sunt următoarele:

Purtarea măștii în spații publice

Purtarea măștii de protecție astfel încât să acopere nasul și gura este obligatorie pentru toate persoanele care au îndeplinit vârsta de cinci ani, prezente în spațiile publice deschise, cum ar fi: piețele, târgurile, zonele de așteptare (stațiile de autobuz, peroane și altele asemenea, falezele, zonele în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, în anumite intervale orare, stabilite prin hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Comitetele Județene stabilesc orarele

Spațiile și intervalele orare se stabilesc prin propunerea DSP, luând în considerare probabilitatea prezenței concomitente a unui număr mare de persoane în spațiile și în intervalele orare respective, unde se constată dificultăți în asigurarea distanței fizice de protecție sanitară stabilite în condițiile Legii.

Proprietarii trebuie să afișeze informații privind obligativitatea purtării măștii

„Totodată, administratorii sau proprietarii spaţiilor publice deschise stabilite (…) afişează la loc vizibil informaţii privind obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile respective, adică acest lucru trebuie să fie vizibil. Dacă ia decizia Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică, să impună măsura portului măştii în spaţii deschise, în anumite intervale orare, în spaţiile respective, la intrarea în ele sau în zona respectivă trebuie să fie afişat acest lucru, ca să fie cunoscut de populaţie”, a explicat Arafat.

Operatorii economici trebuie să respecte orarul de lucru

„A doua propunere acceptată este următoarea: operatorii economici care desfăşoară activitatea în spaţiile prevăzute la punctul 3, cum sunt terasele, cluburile, barurile şi alte asemenea, au obligaţia să respecte orarul de lucru cu publicul şi restricţiile stabilite prin hotărâre a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, la propunerea Grupului de suport tehnico-ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României sau a Comitetului Judeţean sau al Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă. Măsurile prevăzute la punctul 4 se stabilesc pentru unităţile administrativ-teritoriale în care se constată o răspândire comunitară intensă a virusului şi/ sau un număr în creştere al persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2″, a declarat Arafat.

Activitate limitată

„În privinţa intervalelor orare – se poate limita până la o anumită oră activitatea în amplasamente cum am dat exemplele înainte; (decizia) se ia la propunerea fie a Grupului tehnico-ştiinţific din cadrul Comitetului Naţional, fie a comitetului judeţean dintr-un anumit judeţ sau al municipiului Bucureşti, se aprobă, ca decizie, de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi devine obligatorie”, a spus Arafat.

Şeful DSU a menţionat că urmează o altă şedinţă a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, cel mai probabil joi, în care vor fi propuse zonele sau unităţile teritorial-administrative unde “se va aplica restricţie de orar de lucru sau de activitate a unor amplasamente”.

Vezi AICI HG privind noile restricții

1 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Garda cetateneasca says:

  Acest impostor, ori cal troian al societatii romanesti ar merita soarta lui Benito Mussolini. Dar nu suntem salbatici si va raspunde penal pentru genocid, alaturi de toti cei implicati, de la doctori la politisti. Solutii ieftine si eficiente precum hydroxychloroquina exista, dar nu iese profitul/planul de vanzari alaturi de frica si controlul popular.

 2. Mapamond

  Numele pe care Prințul Harry și Meghan Markle l-au ales pentru un câine adoptat, obscen în România
  Ducii de Sussex au adoptat un labrador negru, imediat după căsătorie dar nu au dezvăluit până acum numele acestuia. Termenul reprezintă moneda oficială a statului Botswana.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Lidia Popa: Palatul Poștelor reabilitat cu 4,3 milioane euro
  Clădirea este monument istoric și a fost construită în stil ecletic între anii 1894-1909. 1

  BIHON Sport local

  Eșec drastic pentru CAO. Orădenii mai pot spera doar la locul 2
  Echipa orădeană a pierdut cu 1-3 duelul cu CSM Satu Mare și mai poate spera doar la locul 2, promovabil în anumite condiții. 2

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Polaris, scoasă din jocul salubrității orădene
  RER Vest SA a rămas unic ofertant în licitația pentru contractul multianual, scos la mezat de Primăria Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Klaus Iohannis: Școala începe pe 14 septembrie. Restricții aplicate după trei scenarii
  Președintele Klaus Iohannis a anunțat scenariile după care vor fi aplicate restricții în noul an școlar, care va începe pe 14 septembrie. 5

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Dacian Palladi, reacție la scenariile Președintelui: „Decizia ultimă trebuie a fi recunoscută ca aparținând părinților și nicidecum statului”
  Membru al Consiliului Școlii Doctorale de Sociologie din cadrul Universității din Oradea, profesor asociat al Universității ”Emanuel” din Oradea, profesor la școala lui Mihai Neamțu, alături de nume sonore precum Cătălin Avramescu, Dacian Palladi a oferit multă vreme consultanță de orientare în carieră pentru elevi.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.