bihon.ro Web analytics

Orban a demisionat din PNL: „Nu este un sfârșit, ci un nou început". Mesaj dur adresat președintelui Iohannis

De Marius Sasu
Reactualizat la:

Orban a demisionat din PNL: „Nu este un sfârșit, ci un nou început". Mesaj dur adresat președintelui Iohannis

FOTO: Captură video
Reactualizat la:
Fostul președinte PNL, Ludovic Orban a demisionat oficial marți după-masă din Partidul Național Liberal.
Scris de Marius Sasu - Fostul președinte PNL, Ludovic Orban a demisionat oficial marți după-masă din Partidul Național Liberal.

„Astăzi pentru mine este o zi crucială. O zi în care pur și simplu am fost obligat să părăsesc partidul în care mi-am petrecut toată viața. Este o decizie pe care o iau cu mare greutate, pentru că în PNL am cei mai mulți perieteni, cei mai mulți oameni de care am luptat umăr la umăr, alături de care am suferit, alături de care ne-am bătut să susținem ideile liberale, să oprim ciuma roșie să conducă România și să oferim României șansa reală la dezvoltare. Am luat această decizie pentru că într-o societate, relațiile inter-umane nu pot să se bazeze decât pe valori, pe principii, pe percepții morale (…) Politica la cel mai înalt grad se bazează pe aceste concepte morale. Politica devine imorală atunci când este făcută de oameni imorali. Aproape toate lucrurile în care cred nu se mai regăsesc astăzi în conducerea PNL. Încetul cu încetul și-au făcut loc toate lucrurile pe care le-am detestat, trădarea, minciuna, hoția, lașitatea, lenea, lipa de asumare politică. Motivul esențial pentru care astăzi am decis să-mi dau demisia din PNL este acela că eu sunt loial oamenilor care și-au pus încrederea și speranța în noi, iar obligația morală este să reprezint acești oameni, care cred cu adevărat că este posibilă o guvernare de dreapta, creștin-liberală, care să ducă România la saltul de care are nevoie.”, a spus Ludovic Orban.

„PNL a trădat oamenii”

Orban a mai spus că foștii săi colegi din PNL au trădat grav, au comis cea mai gravă încălcare a regulilor într-o democrație, au trădat oamenii care și-au pus speranțele în ei.

„Noi am câștigat alegerile cu un simplu mesaj « votați PNL pentru că vă scăpăm de PSD, Dezvoltăm România, vă ferim de PSD». Am spus că noi nu încurajăm lenea, parazitismul social, minciuna, așa am câștigat alegerile. Conducerea PNL a trădat acești oameni. Eu nu sunt trădător. Sunt un om onest, cinstit, care duc o viață simplă, care nu fug de oameni, care răspunde la telefon, cu care oricine dorește să discute ceva cu el este abordabil. Colegii din PNL au comis o trădat de neiertat de care nu vor scăpa”, a mai declarat Orban.

Demisia este un nou început

„Demisia nu este un sfârșit, ci este un nou început. Nu mă las, oricâte aluzii și amenințări am primit. Sunt un om care mă bat cu toată forța pentru lucrurile în care cred. Vom începe împreună o construcție solidă care să se bazeze pe oameni de caracter, oameni de onoare, care să se bazeze pe oameni de bun simț, pe oamenii care îi respectă pe semenii lor și care au capacitatea de a face viața mai bună semenilor. Toți cetățenii români care susțin valorile liberale nu mai au reprezentare politică. PNL din adversar al ciumei roșii și din medicament al ciumei roșii s-a transformat într-un răspândact al ciumei roșii. Nu este altceva decât un PSD mai mic și mai nepriceput”, a mai adăugat Orban.

Mesaj dur către Iohannis

Liderul PNL a transmis totodată un mesaj dur pentru „chiriașul de la Cotroceni”, căruia i-a spus că oricât de mult s-ar ascunde tot îl vor ajunge din urmă blestemele oamenilor pe care i-a trădat.

„Oricât de mult s-ar ascunde, oricât de departe va sta de oameni, tot îl vor ajunge din urmă scrâșnelile din dinți, sudalmele și blestemele oamenilor pe care i-a trădat. Nimeni nu scapă când își bate joc de oameni. Klaus Werner Iohannis încă își face planuri. Singurul plan pe care trebuie să-l facă este să-i slugărească cât mai mult pe pesediști, ca nu cumva să treacă suspendarea președintelui prin parlament”, a mai spus el.

Orban a mai adăugat că în cazul unui referendum privind suspendarea președintelui, mandatul lui Iohannis va înceta înainte de termen.

„Iohannis vrea să distrugă partidul care l-a scos președinte”

„Poate nu mă mir să aud pe un proiect pe 7 ani între conducerea transformată într-o anexă a Cotrocenilor fără legitimitatea conducerii PNL și PSD. Din punctul meu de vedere asta înseamnă că așa cum Emil Constantinescu a făcut tot ce a putut că să-și distrugă partidul care l-a scos președinte, așa cum Traian Băsescu aproape și-a distrus partidul care l-a scos președinte și Klaus Iohannis are același obiectiv, să distrugă partidul care l-a scos președinte. Chiar dacă va reuși să aducă sub nivelul mării încrederea în ceea ce a fost PNL, în ceea ce mă privește pe mine PNL este acolo unde există oameni care cred cu tărie în valorile liberale, care respectă istoria și realizările uriașe ale înaintașilor din PNL. PNL este acolo unde sunt români care cred cu adevărat în șansa ca România să ocupe locul pe care îl merită în rândul națiunilor lumii”, a mai spus Orban.

Despre crearea unui partid

„Constituirea unei formațiuni politice este un proces pe care vrem să-l facem temeinic și să-l facem ținând cont de nevoile reale care sunt în societatea românească și de așteptările oamenilor pentru construcție solidă. Mai sunt colegi cu care sunt în dialog, vom ține legătura cu ei și cel mai probabil săptămâna viitoare vom începe demersurile pentru constituirea unui grup. Pe de altă parte constituirea unui grup are legătură și cu noua construcție pe care vrem să o facem. Numele grupului trebuie să fie în legătura cu numele formațiunii “, a spus Orban care a adăugat că nu este exclus ca viitoarea formațiune să colaboreze cu alianța USRPLUS sau AUR.

„Noi ne poziționăm față de cetățenii români în funcție de lucrurile în care credem noi. Dacă o să fie puncte comune de suținere cu USRPLUS, vom colabora cu USRPLUS. Dacă sunt anumite puncte comune cu cei de la AUR vom colabora punctual, dacă avem aceeași gândire și perspectivă”, a mai precizat Orban.

„Cîțu nu a fost niciodată președintele PNL”

Orban a mai declarat în cadrul aceleiași conferințe de presă că de fapt, liderul PNL, Florin Cîțu a fost de fapt o unealtă.

„Cîțu nu mai este de facto președintele PNL. Decizia a fost luată când s-a luat decizia statutară că nu conduce negocierile. El nu a fost niciodată președintele PNL. El a fost doar o unealtă folosită de Iohannis și de alte agende colaterale pentru a mă schimba pe mine din funcția de președinte”, a conchis Orban.

Demisie în bloc

După ce Ludovic Orban a plecat din grupul parlamentar liberal pe 26 octombrie, exemplul său a fost urmat de mai mulţi parlamentari PNL.

Din Partidul Național Liberal și-au depus demisiile mai mulți parlamentari PNL, printre care Violeta Alexandru, Alexandru Kocsis, Ovidiu Florean, Ion Ştefan, Ionel Dancă, Constantin Şovăială, George Ionescu, Adrian Oros, Bogdan Bola, Claudiu-Martin Chira, Nicolae Giugea, Antonel Tănase, Gabriel Plăiaşu, Adrian Miuțescu, și Ion Iordache.

Ludovic Orban și-a anunțat demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților și ruperea de Iohannis

12 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Deșteaptă says:

  Draga domnule Primar Birta nu deschideti targul de craciun in Decembrie anulati pregatirile o sa fie focar de coronavirus acolo, va rugam mult.

  Referitor la vaccin stiti ca contine Nano-Chip-5G si nu stiu daca chiar acum sau peste cativa ani o sa ne putem conecta prin Vaccin la 5 g ca sa ne verificam starea de sanatate.

  Daca nu credeti uitati aici dovada reala si testata 100% vacinul contine nano microparticule chip-uri 5 g.

  https://youtube.com/watch?v=ImdIn_FX8kI&feature=share Dovada reala

  https://youtube.com/watch?v=_o2C_KujcB4 Dovda 100% este adevarat

  Si eu sunt Pro-vaccinare, de aceea mam vacinat cu Pfizer a 3 doza, dar doresc sa ma conectez acum la vacin prin 5 G ca sa imi fac o evaluare, dar am inteles ca doar peste cativa ani o sa fie disponobil acest serviciu, ca vor ca toti oameni se fie vacinati.

  Ne baga cipuri 5Ggg

  • Minona says:

   “Abonatul nu poate fi contactat. Te rugam sa încerci mai târziu.” 😁

   Ce chip primim? De fapt mai bine zis:cu CHIPUL cui ne “chipează”?
   sper sa fie cineva frumos… ceva vedeta de renume mondial…
   😁 nu panarama locale…😁😁😁

 2. Casiera Ldl says:

  Noi suntem devina ca virusul a ajuns in Romania, Noi suntem vinovati si nu guvernul, noi nu ne-am opus la guvern cand a inceput epidemia in China si noi Romani am deschis granitele si am primit pe oricine.

  Noi Oamenii suntem vinovati de acest virus ca noi le-am creat, nu la creat pisica mea sau animalul, Omul a creat virusul impotriva insusi lui.

  Adica Omul a creat coronavirus impotriva insusi lui.

  Principalul dusman al omului este chiar propia persoana.

  Principala dusman al omului este omul!

  Trebuie sa ne asumam raspunderea si nu sa fugim.

  Eu imi asum, eu sunt devina pentru tot ce sa intamplat si este vina mea Cosmina semnez din cauza mea a ajuns virusul covid 19 in Romania, de ce din cauza mea? Sunt vinonata pentru ca nu mam opus sistemul si a

  • gvedgrrveervervwqeqweq says:

   Bah redusilor, virusul nu vine din China si de nu stiu unde, virusul asta e demult in Europa si in lume, de cel putin 5 ani. Este un virus facut in laborator si i se da drumul intre oameni exact ca si la orice alta gripa. Iar vaccinatii sunt cei care transmit si mai mult acest virus si din cauza lor se modifica tulpina asa de mult!!!

 3. Lucilian Olteanu says:

  Orban nerusinatule, drum bun si cale batuta ! Fa un nou partid de renegati, excrocul puscarias Dragnea poate sa te consilieze. Dar grabeste te timpul lui este extrem de limitat celula ii este rezervata pentru excrocheriile comise. Alianta cu AUR chiar va incorona cariera unui exdclus din politica de virf. Iar USR ul te va imbratisa, au si o sectie de LGBT care te poate ” fermeca “!
  PS. Lasa mascarada de o parte si treci la profesia de baza daca o mai cunosti si cineva te va angaja ca salariat, in acelasi timp ocupa un loc de ” programare la dentist ” precum si la un program de dezalcolizare . . . . . !

 4. Avem şi noi Visul Nomerican says:

  Fenomenul întâmplãrii cu ce a fost prohibit Orban aratã cum o monstruoasã pseudoreligie (religie nomenclaturistã a banului) confiscã partide tradiţionale dar pânã la urmã, inclusiv şi electorat?

 5. Tariceanu says:

  Partidul lui Orbete se cheama Alcoolicii Anonimi!

 6. PLD? says:

  PLD? Partidul Liberal Democrat? Liber Democrat? Fãrã urmã de totalitarism, îmblânzind pe AUR şi USR.

 7. Gabi says:

  Toată vina pentru desființarea coaliției cu usr este a lui Klaus care se vede că nu se pricepe la politică și la negocieri , prin susținerea lui cițu cu care nici un partid nu e de acord sa fie premier, dacă câțu nu era susținut de verner și de veneticii din PNL boc, român, flutur, vilcean, răriș bogdan, țurcan, etcompania guvernarea putea sa continuie cu alt premier mult mai bun decât cițu dar prostia și alegerea lor se plătește PNL se îndreaptă spre disoluție .

 8. LV says:

  Imi pare rau de el Chiar era simpatic, la TV, Ludovic. Sper sa aiba noroc sa faca alt partid.

 9. Gheorghe says:

  Se poate continua cu băutura sub alte însemne și culori ! Asa partid asa conducator !

 10. dsasdsdadad says:

  Degeaba ati vrut sa scapati de PSD cand voi sunteti de ‘n’ ori mai rai decat ei. Datorita voua a fost distrus si PNL si PSD si multe valori din tara asta. Ce se intampla acum in parlament, in guvern si in tara este rezultat prostiei voastre si a incompetentei de care ati dat si dati dovada.
  PS: Nu plange nimeni dupa voi! Asteptam sa plece si restul: Iohanis, Rares, Citu si toti acolotii lor pe care tot voi i-ati promovat si acuma c-au tradat ideile comuniste…

 11. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  „Fetiţa cu chibrituri”, concert dedicat copiilor
  La sediul Filarmonicii de Stat Oradea s-a demarat şi o strângere de donaţii împreună cu Asociația Caritas Eparhial Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Un transport agabaritic va tranzita județul Bihor. Traseul vehiculului
  CNAIR a anunțat, miercuri, că în următoarea perioadă se va efectua un transport agabaritic cu depășiri pe ruta Sibiu-Borș II.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Încă o contestație a fraților Costa și a pompierului Butuc, respinsă de Curtea de Apel Oradea
  Frații Florin și Andrada Costa și fostul pompier Cătălin Butuc rămân în continuare după gratii. Curtea de Apel Oradea a respins miercuri, contestația celor trei tineri care au terorizat o femeie, de prelungire a arestului preventiv.

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  BIHON CAO

  Orădenii de pe malul stâng al Crișului Repede rămân două nopți fără apă

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa potabilă în Oradea: 7 străzi afectate, inclusiv Spitalul Județean

  BIHON Sport local

  Turneu caritabil la Avram Iancu. „Maracanito 2021, ediție specială Ionuț Mânz”

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  VIDEO | Dacă o persoană are anumite boli, trebuie să evite vaccinul? Răspunde dr. Ramona German, medic specialist în medicina de familie
  Întrebarea și răspunsul au fost formulate în cadrul dezbaterii „În dialog cu medicii”, moderată de către jurnalistul Octavian Haragoș. Dezbaterea s-a desfășurat în cadrul campaniei de informare desfășurată sub genericul „COVID-19 și vaccinarea: Realitatea dozată fără prejudecăți”, inițiată de către Primăria Municipiului Oradea.

  Anunturi intreruperi energie electrica

  ÎNTRERUPERI ENERGIE ELECTRICĂ - C. 10 si 15.12.2021 - PL Salonta + Rural + Oradea - anuntate cu 2 zile

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.