bihon.ro Web analytics

Programele Rabla Clasic și Rabla Plus vor fi lansate la începutul lunii februarie

Reactualizat la:

Programele Rabla Clasic și Rabla Plus vor fi lansate la începutul lunii februarie

Reactualizat la:
Ministrul Mediului a anunțat că programele Rabla Clasic și Rabla Plus vor fi lansate la începutul lunii februarie. Vor avea un buget record, de peste 1,2 miliarde de lei.
Ministrul Mediului a anunțat că programele Rabla Clasic și Rabla Plus vor fi lansate la începutul lunii februarie. Vor avea un buget record, de peste 1,2 miliarde de lei.

Tánczos Barna, ministrul Mediului, a anunțat joi, în cadrul unei conferințe de presă, că programele Rabla Clasic și Rabla Plus vor fi lansate la începutul lunii februarie. În 2022 vor fi mai multe premiere, conform acestuia: un buget record, de peste 1,2 miliarde de lei, implementarea programelor pe trei ani și demararea lor la începutul anului.

„Am suplimentat de două ori bugetul celor două programe, am ajuns la un buget de peste un miliard de lei pe anul 2021 […] În 2022 vom lansa acest program la începutul lunii februarie. Au trecut mulți ani de când programul nu a mai fost lansat la începutul anului. […] Este prima dată când planificăm implementarea celor două programe pe trei ani. Vom asigura, în 2022, cel mai mare buget pe care l-a avut vreodată Rabla Clasic şi Rabla Plus”, a spus ministrul.

Ministrul Mediului a explicat că se urmărește ca până în 2026 să fie scoase din circulație cel puțin 250.000 de autoturisme mai vechi de 15 ani. Există și o modificare: pentru o mașină cumpărată pot fi predate spre casare două autoturisme mai vechi de 15 ani.

 • la Rabla Clasic, prima de casare este 6.000 de lei. Aici se adaugă un ecobonus de vechime de 1.500 de lei pentru casarea mașinilor mai vechi de 15 ani
 • la Rabla Plus, în schimbul unei mașini vechi va putea fi cumpărată o mașină electrică, iar prima de casare este 45.000. Pentru o mașină hibrid, ecobonusul este 21.500 de lei. La aceste sume se poate adăuga ecobonusul în valoare de 1.500 de lei pentru casarea mașinilor mai vechi de 15 ani

6.000 de lei pentru o mașină veche fără Programul „Rabla”

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  171 de bilete de tratament pentru bihoreni în toată țara
  Bihorenii care doresc să meargă la tratament cu bilete de la Casa Județeană de Pensii (CJP) Bihor au la dispoziție nu mai puțin de 171 de bilete de tratament în stațiuni balneare din toată țara.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Recensământul Populației și al Locuințelor 2021: Vineri, 27 mai, ultima zi pentru autorecenzare
  Cei care refuză să participe la recensământ riscă amenzi de până la 3000 de lei.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Explozii lângă Oradea: Pompierii pirotehniști au detonat munițiile neexplodate găsite în județ
  Pirotehniștii bihoreni au distrus prin explozie controlată 71 de muniții și elemente de muniție descoperite pe raza județului.

  BIHON CAO

  Întreruperi Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Noi restricții de circulație în zona centrală din Oradea
  În cadrul Comisiei tehnice pe probleme de circulație și trafic rutier, coordonată de viceprimarul Marcel Dragoș, s-au analizat mai multe solicitări privind diverse restricționări ale circulației în oraș sau modificări vizavi de semnalizarea rutieră în municipiu.

  Ştiri sportive

  Titlurile de politețe „doamnă” și „domnișoară”, interzise la Turneul de Tenis de la Wimbledon
  Organizatorii Wimbledon au transmis că nu vor mai folosi apelativele „doamnă” și „domnișoară” atunci când vor vorbi despre lista câștigătorilor turneului de tenis. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  23 de cetățeni străini prinși în timp ce dădeau târcoale în zona stației CFR Oradea Est
  Frontieriștii bihoreni au identificat 23 de cetățeni străini care nu își justificau prezența în zona stației CFR Oradea Est.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.