bihon.ro Web analytics

Trenul Connecting Europe Express va traversa 26 de țări. Vezi când ajunge în Oradea

Trenul Connecting Europe Express va traversa 26 de țări. Vezi când ajunge în Oradea

FOTO: Europost
Trenul Connecting Europe Express, creat în cadrul Anului european al căilor ferate 2021, va pleca joi din gara Lisabona. Acesta va străbate 26 de țări, printre care și România.
Trenul Connecting Europe Express, creat în cadrul Anului european al căilor ferate 2021, va pleca joi din gara Lisabona. Acesta va străbate 26 de țări, printre care și România.

Potrivit Comisiei Europene, trenul va opri în peste 100 de localități în cursul călătoriei sale de cinci săptămâni, înainte de a ajunge la Paris în 7 octombrie. În total, traseul are o lungime de 20 000 de kilometri, iar trenul va traversa 33 de puncte de trecere a frontierei. Plecând de la Lisabona și încheindu-și călătoria la Paris, trenul va face o oprire notabilă la Ljubljana, conectând președințiile portugheză, slovenă și franceză ale Consiliului UE.

De-a lungul călătoriei, sunt prevăzute diverse evenimente pentru a întâmpina trenul în gările în care se va opri în Europa. Persoanele pasionate de căile ferate vor putea urmări, de asemenea, dezbaterile care vor avea loc la bord, precum și conferințele privind politica UE în domeniul infrastructurii și rolul rețelei transeuropene de transport, care vor fi transmise în direct pe site-ul web al evenimentului de la Lisabona, București, Berlin și Bettembourg.

Trenul va ajunge în România în 17 septembrie.

„Căile ferate au modelat bogata noastră istorie comună. Transportul feroviar reprezintă însă și viitorul Europei, este soluția noastră pentru atenuarea schimbărilor climatice și stimularea redresării economice în urma pandemiei, pe măsură ce construim un sector al transporturilor neutru din punctul de vedere al carbonului. În săptămânile următoare, Connecting Europe Express va deveni o conferință continuă, un laborator și un forum de dezbatere publică cu privire la modul în care transportul feroviar poate deveni mijlocul de transport de predilecție atât pentru călători, cât și pentru întreprinderi. Vă invităm să-l întâmpinați călduros când se va opri într-o gară din apropiere”, a declarat comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean.

Când ajunge în Oradea

Trenul Connecting Europe Express va ajunge în Oradea pe 18 septembrie la ora 21:21, în Gara din municipiu și va sta aproape o oră, urmând să plece la ora 22:16.

FOTO: Captură

Din cauza lățimilor ecartamentului diferite din Europa, Connecting Europe Express va fi compus, de fapt, din trei trenuri – trenul iberic, trenul standard și trenul baltic – care se vor întâlni de-a lungul călătoriei.

„Proiectul este o ocazie de a reaminti lipsa interoperabilității dintre unele părți ale rețelei feroviare europene, dar și de a demonstra cooperarea foarte bună dintre întreprinderile feroviare și administratorii de infrastructură”, a transmis miercuri Comisia Europeană.

Vagoanele care alcătuiesc trenul au fost oferite de diferite companii feroviare europene. Unul dintre acestea, oferit de MAV (Ungaria), va găzdui o expoziție mobilă în cadrul căreia vor fi prezentate numeroasele tehnologii și inovații existente care îmbunătățesc experiența în sectorul feroviar și va arăta modul în care UE sprijină proiectele de infrastructură.

Traseul complet al trenului Connecting Europe Express

(sursa: Mediafax)

14 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Treabă bună says:

  Și ce face trenul în România?
  Muie de Rareș Bogdan striga la televizor să votăm cu PNL USR PLUS că o să dezvolte România, inclusiv căile ferate.
  Văd că s-au dezvoltat doar ei cu familiile și cu curvele lor.

 2. Călin says:

  În Oradea îl tractează dieselu de Electroputere?!

 3. Gabi says:

  hahahaah senzatie majora cu 50la ora :))))) hahaha hai Romania !!!!!!

 4. sefu says:

  din alea 5 saptamani, cred ca 1 saptamana va fi in Romania. cu 40 pe ora :))))

 5. Popescu says:

  Poate deraiază pe undeva ori cum media vitezei de deplasare in Ro o sa fie sub 50km/ora

 6. ionescu says:

  intra la giurgiu -Ruse in tara , la oradea ajunge dupa bucuresti cluj , na sa il vad eu ca intra la 21 :21 in gara , ar fi premiera pt bucuresti-oradea in ultimi 30 ani

 7. DIAVOLESCUnot says:

  o sa dea Ionel cu pietre in tren sa sparga geamurile. tipic prostacului ionel. toate trenirile au geamurile sparte de familia lui extinsa.

 8. Un elefant expres încape pe două benzi says:

  Uitați-vă la India cum se urcâ încã pe vagoane după peste un secol de educaţie englezã.

 9. VgN says:

  in sf o sa am un vlog reușit cu trenul asta

 10. Tautu says:

  Latimea ecartamentului?!!! Dar ce-o fi ecartamentul oare? Buna treaba…

 11. Mapamond

  Certificate false COVID, atribuite lui Adolf Hitler şi Mickey Mouse, valabile în Elveţia
  Certificatele Covid false au circulat în Europa miercuri, timp de câteva ore. Două dintre ele sunt atribuite lui Adolf Hitler, iar un al treilea lui Mickey Mouse. Problema a fost semnalată şi de experţi pe Twitter.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  O nouă licitație pentru reabilitarea Policlinicii Mari, viitorul sediu al CJ Bihor
  Contractul semnat în 2020, pentru reabilitarea imobilului, a fost reziliat de actualul președinte al CJ Bihor, Ilie Bolojan.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  S-a lansat turul virtual al Cetății Oradea
  Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest a organizat în perioada 20-21 octombrie o vizită tematică pentru promovarea patrimoniului istoric din Regiunea de dezvoltare Nord-Vest. 

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Cum se face accesul la Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  A găsit un proiectil din al Doilea Război Mondial în timp ce lucra la rețeaua de canalizare
  Un muncitor a găsit un proiectil provenit din timpul celui de-al Doilea Război Mondial în timp ce lucra la rețeaua de canalizare din localitatea bihoreană Sâniob.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Parte din povestea lumii, Emil Rengle mărturisește: „Sunt Dumnezeu, sunt pasiune, libertate, mișcare...”
  „Când îl văd pe Rengle, văd dans”, mărturisește celebru artist Damian Drăghici. 2

  Angajari BIHON

  Inform Media Press angajeaza Oficiant presa - preluare anunturi mica publicitate

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.