bihon.ro Web analytics

Vaccinații vor putea circula liber indiferent de gradul de infectare din localitate

Vaccinații vor putea circula liber indiferent de gradul de infectare din localitate

FOTO: Alex Nițescu
Guvernul a aprobat la propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență o serie de măsuri menite să reglementeze inadvertențele apărute la depășirea pragului de patru cazuri la mia de locuitori și introducerea activităților în baza certificatului verde între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori.
Guvernul a aprobat la propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență o serie de măsuri menite să reglementeze inadvertențele apărute la depășirea pragului de patru cazuri la mia de locuitori și introducerea activităților în baza certificatului verde între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori.

Excepții pentru vaccinați

Astfel, interzicerea circulației persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în intervalul orar 20,00-05:00 se va institui doar în localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori. Vor exista și excepții, printre care cea mai importantă este permiterea deplasării persoanelor vaccinate împotriva virusului SARS-CoV2 și pentru care au trecut cel puțin 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare și care fac dovada îndeplinirii acestei condiții prin intermediul certificatului de vaccinare sau certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID-19, notează jurnaliștii publicației Aradon.ro.

Alte excepții sunt: deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/ gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi; deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente; deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, și care pot fi dovedite prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei; deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie. Măsura nu se mai aplică dacă incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 5,5/1.000 de locuitori.

Și pe parcursul săptămânii

De asemenea, se propune ca de la interdicția de circulație a persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, aplicabilă pe tot parcursul săptămânii, în localitățile unde incidența cumulată la 14 zile depășește 7,5/1.000 de locuitori, pentru intervalul orar 20,00-5,00 să se introducă o nouă excepție pentru persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV2 și pentru care au trecut cel puțin 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare și care fac dovada îndeplinirii acestei condiții prin intermediul certificatului de vaccinare sau certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID-19.

Se propune limitarea programului de lucru cu publicul în intervalul orar 5,00-18,00, pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, în localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori, pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică. În intervalul orar 18,00-5,00, operatorii economici pot activa doar în relația cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu. Excepție fac unitățile farmaceutice, benzinăriile, operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu, precum și operatorii economici din domeniul transportului rutier de persoane și rutier de mărfuri, care își pot desfășura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecție sanitară. Măsura nu se mai aplică dacă incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 5,5/1.000 de locuitori.

Copiii – testați de la 12 ani

CNSU a mai propus creșterea vârstei până la care copiii sunt exceptați de la obligația prezentării rezultatului negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore, sau rezultatului negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 48 de ore, necesar pentru participarea la activități unde accesul este permis sub această condiție, de la 6 ani la 12 ani.

Delimitări în centre comerciale

Se propune ca în localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori, la nivelul centrelor comerciale în care își desfășoară activitatea mai mulți operatori economici, zonele de servire a preparatelor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice să fie delimitate de restul spațiului, astfel încât accesul în aceste zone să fie permis doar pe baza certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID19 sau, în cazul persoanelor fizice provenite din state ale căror autorități nu emit certificate digitale ale Uniunii Europene privind COVID-19 sau documente compatibile cu aceste certificate, în baza unui document, pe suport hârtie sau în format electronic, care să ateste vaccinarea, testarea sau vindecarea de infecția cu virusul SARS-CoV-2.

Măsurile prevăzute în prezenta hotărâre produc efecte doar în situația aprobării lor prin acte normative ale Guvernului sau, după caz, ale conducătorilor ministerelor sau organelor administrației publice centrale.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență se va întâlni vineri în ședință pentru a alinia hotărârile locale la noile prevederi. Astfel, localitățile care au depășit pragul de 4 cazuri la mie, dar nu l-au depășit pe ce de 6 la mie, vor fi scutite de la carantina de noapte în weekend și de închiderea magazinelor la ora 20:00. Măsura se va institui, de acum înainte, doar la depășirea indicelui de infectare de 6 cazuri la mie. Carantina de noapte nu se aplică persoanelor vaccinate.

Vezi mai jos hotărârea integrală

79 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. zsizsi says:

  Și dacă mă închide în casă nu mă voi vaccina. Nu îmi creez probleme permanente. Știu destule persoane care se plâng de afecțiuni în urma vaccinării chiar și cu Johnson.

  • 5bani10bani says:

   In schimb, eu dupa vaccinare am inceput sa vorbersc fluent limba franceza si rusa.

  • Jimmy Latrina says:

   Decizia ta; eu sunt vaccinat dar sunt anti-orice restricții. Cei vaccinați au decis. Cei nevaccinati au decis. E gata, hai sa terminam.

   Cei vaccinați cu ifose ar trebui sa tacă și sa își vadă de viață. Cei nevaccinati, d.p.m.d.v sunteți spălați pe creier de fb, etc…dar e decizia voastră. Adevărul este ca virusul asta nu e asa de letal. E cam un fleac cu rata letala de 0.3% spre 0.4%, dar deh…tre sa sperii populația cumva..

   • Gheorghe says:

    …normal sa nu poti intelege multe lucruri din moment ce si creierul tau functioneaza la acelasi procent de 0,3% spre 0,4% ! Doar atat stii sa fii anti-orice !

 2. big bamg theory says:

  asa doar o simpla intrebare… vaccinatii nu pot fi purtatori de virus???

 3. Romeo says:

  Toate astea, doar dupa congresul PNL ce se va tine cu 5.000 de oameni intr-un spatiu inchis. SA INCEAPA ISTERIA!!!

 4. mg says:

  Tribunalul International va asteapta, urmasii lui Adolf.
  Sa vedem ce zice Codul Nuremberg.

 5. asd says:

  Si noi nevaccinatii vom circula liber daca vom primi amenda contestam si castigam pentru ca nimeni n-are voie sa ne excluda din societate, daca va place vou cei din religia covid daca nu asta e. Inca noi suntem majoritatea si vom ramane in continuare. Libertatea si egalitatea sunt drepturi recunoscute de constitutie, nu va lasati intimidati va veni timpul cand ne vom unii si vom inlatura dictatura covid.

 6. Ioana says:

  Sa circule că în timp nu vor ma-i putea urmează efectele secundare cunosc oameni care după vaccin nu și-au m-ai revenit.

 7. Arnmesager says:

  Consider ca de aici incolo vor aparea adevaratele probleme…

 8. Romeo says:

  Oamenii de rand daca vor sa faca o manifestatie de orice fel, in aer liber, este voie doar cu 100 de persoane, congresul PNL se poate tine cu 5.000 de persoane in spatiu inchis. Acest congres v-a fi tinut cu avizul din partea DSU, aviz semnat de seful suprem Arafat. Eu va doresc in viata, tuturor demnitarilor si celor care luati aceste decizii aberante, sa se abata asupra voastra si a familiilor voastre exact ce ati oferit acestui popor in ultimul an si jumatate. Daca ati oferit bine, sa se abata binele asupra voi, daca ati oferit rau, sa se abata raul asupra voastra!!!

 9. Gina says:

  Asa a inceput si cu evreii, intai nu ai voie o chestiune minora, apoi libertatile se restrang tot mai mult, pana la exterminare. Incredibil ca in anii 2021 sa traim ca pe vremea lui Hitler sau pe vremea segrerarii din USA intre negri si albi. Vaccinul devine noul Dumnezeu, si asa astia vaccinati nu cred in Dumnezeu, asa ca au unul acum in care cred cu toata fiinta lor si la fel ca teroristii islamisti, ii vor pe restul exterminati. Nici o diferenta intre un fanatic al vaccinarii si un terorist ISIS.

 10. Unu says:

  Foarte bine, bravo, așteptăm cu nerăbdare să ne și insemnati cu simbolul noii ciume-covid19!
  Obligatoriu toți nevaccinatii vor purta atașat pe piept, în partea stânga sus, poza covidului și a comandantului operațiunii, arafat forever, asta în prima faza .
  În faza următoare, sa va organizați din timp, faceți comisii tehnico științifice si începeți sa delimitati ghetourile ciumatilor. Nu pierdeți vremea ca vine și valu’ 5 curând.
  The show must go on…. until… to the final countdown.

  https://youtu.be/9jK-NcRmVcw

 11. Mircea says:

  Se observă clar că vaccinarea n-a avut nici o legătură cu stoparea pandemiei atât timp cât și vaccinații pot transmite boala. Totul a fost pentru injectare, injecția a fost scopul, plandemia a fost doar mobilul crimei! În această perioadă s-a testat (cu propriile lor suferințe) ce procent de populație, armată, sistem medical este obedientă sistemului, câte oi merg singure spre tăiere. Aceste reguli nu au nici o bază științifică sau medicală, sunt date după bunul plac al politicienilor, plătiți cu sume consistente / funcții din exterior. Când se va întinde coarda dincolo de linia roșie se vor trece la proteste masive, cum fac acuma cei din Australia ca să-și ia țara înapoi! Virusul are o mortalitate sub 0,1% dar prostia și panica va duce la mai mari procente pentru cei vaccinați.

 12. Gheorghe says:

  Sa ne-o sugeti la toti astia nevaccinati. Aveti ce suge. LOL

 13. Nemes Balaj says:

  Criminali! Aveti pretentia ptr.conformare din partea populatiei?!Calcati toate drepturile cetatenilor! Ce meritati?! Impuscati sau arsi de viu!!!

 14. Petre says:

  De ce Klaus Schwab, fondatorul și președintele Forumului Economic Mondial din Davos, a spus-o cu subiect și predicat în acest interviu acordat pe 10 ianuarie 2016 canalului elvețian RTS ??? :
  “ființa umană va primi în curând un cip în corpul său pentru a se uni cu lumea digitală ” :
  https://youtu.be/UmQNA0HL1pw

 15. Gigi says:

  Cei înțepați cu 2 doze se mai consideră vaccinați fără doza 3 ?
  Cei înțepați cu 3 doze se mai consideră vaccinați fără doza 4 ?
  Vă lasă puțin acuma la păscut și pe la primăvară dacă mai vreți la păscut va trebui să vă înțepați cu lichid de frână doza 4.
  Sănătate vă doresc.

 16. Ioana says:

  Minunata lume nouă.

  Dictatura perfecta cu aparenţa unei democraţii, o închisoare fără ziduri, din care prizonierii nici nu s-ar gândi vreodată să evadeze, pentru că, mutilaţi spiritual, consideră că realitatea respectivă este suficientă.

    O nouă formă de sclavagism, bine mascat de consumism şi divertisment, în care “sclavii” lumii noi ar fi nu numai dependenţi, dar şi îndrăgostiţi de servitutea lor.

 17. Balanel says:

  S-au intors nazzy ….. actele la control 🤣😂Aia da libertate , viziune democratica si figuri de stil la UE

 18. Siri says:

  Liber la discriminare, traiasca orele magice 18:00/20 :00 si 05:00.
  Dormi in pace libertate si logica.

 19. Luci says:

  asta este o dictatură …dar una mult mai dură decât ce am trăit înainte de 1990..asta este terorism de STAT … dar românii merită că sunt mămăligi blege ..au fost tari numai când sunt manipulaţi şi duşi de nas cu ”dragneeeiiiaaa” cu ”muie pesede” …acum luaţi de aici.

 20. Ciorba says:

  Da pentru ce trebuie să ne vaccinăm că eu nu am înțeles ?
  Nu pică lumea pe stradă.
  Am fost la mare într-o zonă roșie, nu tușea nimeni, nu strănuta nimeni, nu erau nici salvări, nici oameni cu măști, nimic… Doar o listă roșie.
  Covid-19 e o mare minciună.

 21. Ati says:

  Cea mai buna idee avand in vedere ca si dupa vaccin poti fi vector de raspindire , ce sa zic , e ceva genial , chiar ireal :))))))))

 22. B3limeati_c10CU says:

  Pentru nevaccinaţi, aveți paturi la ATI puse în Biserica cu luna. Faceți o economie, va arunca direct în cutie și cel mai important este ca ve-ți scăpați societatea educata de pesta. Sper sa va eliminați cat mai multi, va creste IQ-UL țării cu mult.

  • Hehehe says:

   Tocmai ca astia ai IQ mai mare,ca nu am sarit hop si noi…ca doar nu tot ce zboara se mananca.Hai sa vedem cobaii(adica voi) cum va fi,si in functie de rezultat vom reevalua decizia democrata daca ne vaccinam sau nu

  • Hehehe says:

   Din numele care ai ales”Belimeati_c10CU” denota cat de inteligent esti

  • Mișu says:

   B3limeati_c10CU,

   De ce promovați idei naziste.

  • K62i says:

   Care iq la cine la turma care merge la intepat fara a avea habar pentru ce sau cu ce??? Taci si culca-te nu mai veni cu comentarii de genu!!!

  • Doctor Curteanu says:

   Dacă cunoști pe cineva care lucrează la spitalul Curteanu întreabă sa vezi câți îs la ATI și întreabă sa vezi că îs mulți vaccinați care au dezvoltat boli grave care înainte de vaccin nu le aveau .

   • Minona says:

    Pai dacă tot știi tu mai bine, de ce nu ne spui tu citi “is”, nu de alta dar, dacă nu avem “cunoștințe” pe acolo, sa nu rămânem “neinformați” din surse alternative!

 23. stefan2021 says:

  Cumpărați acțiuni de Moderna cu aplicațiile financiare și veți vedea dece pentru toate statele lumii și milionarii politicieni ai acestora este o afacere așa bună boala teoretică numită „ Covid ”.

 24. Hehehe says:

  Ma da ce imi place de voi…vaitati aici anonim,dar pe paginile de Facebook unde iti dai identitatea la un comentariu (vazand profilul)ma acolo nu zice nimeni nimic! Popor de doi bani…va barfiti pe la spate,dar in fata nu aveti tupeu sa ziceti nimica! Haideti afara in strada,acolo sa ne strigam ofurile,nu aici in anonimat…ori numa daca ne imobilizeaza USR,PSD,PNL,AUR…atunci iesim ca si turmele ? Slabilor,ne meritam soarta!

 25. roxy roxy says:

  mi se pare o mare porcarie …
  ar trebui sa se bage restrictii la toti daca e, deoarece si cei vaccinati se pot infecta sau reinfecta si pot transmite “virusul asta nenorocit”

 26. K62i says:

  Cine-i spalat pe creier? Cel care judeca ? Sau despre ce vb.? Adica sa accepti o substanta experimentala ca asa zica catu ,matu si arahat si atunci cine are creierul spalat???

 27. nelu says:

  Impreuna cu Bulgaria suntem pe ultimul loc in Europa la numarul persoanelor vaccinate. Cocluzia? Doua: suntem cei mai inteligenti oameni in toata Europa si ei nu, sau suntem o natie de analfabeti/religiosi/needucati/cu tulburari de personalitate/inapoiati/paranoici.

  • web says:

   e clar peima varianta…ce vorbesti? poi restul sunt niste rosti indoctrinati si creduli….sunt niste vite care merg la intepat…..nu vezi ce diferenta este intre noi? ce naspa o duce restul europei fata de noi….si de aceea conducatorii din urma…vor sa ne extermine…pe noi si pe bulgari….sa ramana restul Europei fara salahori….e complet logic

 28. Alex says:

  Dictatura si discriminarea a inceput.
  Fara lupte nu cred ca scapam din aceasta.
  S-a ajuns prea departea.Ne-au luat libertatea si drepturile fundamentale.Inca o dovada ca democratia moderna a fost doar o iluzie creata artificial.

 29. K62i says:

  De ce se face discriminare ? Cel vaccinat tot asa transmite virusul si se infecteaza ca si cel nevaccinat ,unde este diferenta ? Cel nevaccinat mai are inunitate nepenetrata de substante dubioase si posibil sa-si faca treaba mai bine decat o substanta in experiment!!!

 30. Bubu says:

  Oare primatele care ii acuza pe cei nevaccinați că îs spălați pe creier,știți diferența între covid și o pneumonie…oare știți ce înseamnă covid,sau știți cât ține un studiu pentru un vaccin până să îl scoată pe piata,oare știți ce înseamnă un tratament pentru covid……sau voi ce v-ați vaccinat ați făcut că să ieșiți la film sau prin baruri..etc
  Sau vo informat televizorul,habar nu aveți dar știti sa criticați pe ce care nu au vaccinul,când veți avea vreun argument atunci sa va deschideți gura

 31. BIHON Sport local

  „Flăcăii Aleșdului” sunt campionii Bihorului la juniori A1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  130 de autobuze şi microbuze electrice, hibrid şi cu hidrogen
  Valoarea investiției ar fi de peste 304 milioane lei, sursa de finanțare a achizițiilor este PNRR.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Tânărul găsit mort pe Centura Oradea s-a autoînjunghiat în inimă
  În urma anchetei și a necropsiei, autoritățile au stabilit că tânărul găsit decedat lângă Centura Oradea s-a sinucis.

  BIHON CAO

  Întreruperi Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  2022 - primarul promite 100 de străzi să fie reabilitate
  Consiliul local a adoptat, joi, în ședința ordinară, studiile de fezabilitate pentru reabilitarea a trei străzi orădene - str. Liviu Rebreanu, str. Vincent van Gogh și str. Tompa Mihály, care totalizează peste 1km. 1

  Angajari BIHON

  Elka Prod angajează personal

  BIHON Sport local

  Crișul Sântandrei a câștigat faza județeană a Cupei României
  Pe un gazon excelent și pe o bază sportivă care arată din ce în ce mai bine, Stadionul Crișul din Aleșd, Viitorul Borș și Crișul Sântandrei și-au disputat joi trofeul pus în joc la faza județeană a Cupei României.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.