bihon.ro Web analytics

110 ani de transport cu tramvaiul electric în Oradea

Cu ocazia aniversării a 110 ani de transport cu tramvaiul electric, OTL a fost gazda întâlnirii  Uniunii Române a Transportatorilor Publici.
Scris de Demian - Cu ocazia aniversării a 110 ani de transport cu tramvaiul electric, OTL a fost gazda întâlnirii  Uniunii Române a Transportatorilor Publici.

21 de delegaţii de la companii de transport public din ţară şi firme producătoare şi distribuitoare de echipamente pentru mijloacele de transport în comun au participat joi la conferinţa în deschiderea căreia au luat cuvântul directorul OTL SA, István Csuzi şi viceprimarul Huszár István.

Din partea Uniunii Române a Transportatorilor Publici, dl Liviu Neag. Dl. Gabriel Moisa, profesor al Universităţii din Oradea a făcut o scurtă prezentare epocii în care se încadrează începuturile tramvaiului electric orădean pentru a evoca cei 110 ani de istorie.

Tramvai de epocă prin Oradea

Cu ocazia aniversării a 110 ani de tramvai electric, OTL a organizat o expoziție de tramvaie. În depoul de tramvaie au putut fi admirate două garnituri care reprezintă trecutul și prezentul în transportul public cu tramvaie.

„Una din garnituri, formată din vagon şi remorcă, cu o istorie de aproximativ 90 de ani, a fost primită de OTL cu titlu de donaţie, prin intermediul Siemens România, din partea muzeului firmei Wiener Linien din Viena şi este perfect funcţională. “Tramvaiul de epocă” va circula în curând în Oradea pe un traseu turistic. Prezentul a fost reprezentat de cea de-a doua garnitură, un tramvai de producţie 100% românească fabricat de Astra Vagoane Arad”, informează OTL.

Acesta din urmă a circulat prin oraș în cursul zilei de vineri.

„Sperăm ca, alături de noi, orădenii să fie mândri de cei 110 ani de istorie a tramvaiului electric. Mulţumim că aţi ales OTL şi vă dorim călătorie plăcută”, este mesajul transmis de OTL.

 

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Anunturi intreruperi energie electrica

  ÎNTRERUPERI ENERGIE ELECTRICĂ -B. 09.12.2021- 10.12.2021 - PL Oradea - anuntate cu 2 zile

  România

  ANCOM: Ce trebuie să știe utilizatorii care doresc încetarea unui contract de telefonie
  ANCOM precizează condițiile în care utilizatorii pot cere încetarea unui contract de telefonie și ce anume să verifice când doresc încetarea contractului.

  Anunturi intreruperi energie electrica

  ÎNTRERUPERI ENERGIE ELECTRICĂ -B. 09.12.2021- 10.12.2021 - PL Oradea - anuntate cu 2 zile

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  BIHON CAO

  Orădenii de pe malul stâng al Crișului Repede rămân două nopți fără apă

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa potabilă în Oradea: 7 străzi afectate, inclusiv Spitalul Județean

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Peste 400 de șoferi amendați în weekend: 38 au rămas fără permis de conducere
  Polițiștii bihoreni au acordat 439 de sancțiuni în perioada 3-5 decembrie.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Reabilitarea Școlii Gimnaziale Dacia, finalizată
  Primăria a recepționat lucrările derulate în ultima perioadă la unitatea de învățământ, în contul unui proiect cu finanțare europeană.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Târgul de Crăciun de la Sibiu, Cluj-Napoca sau Oradea? Care este cel mai frumos?
  După un an de pauză provocată de restricțiile Covid-19, Târgurile de Crăciun au revenit în marile orașe ale României. 8

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.