bihon.ro Web analytics

110 ani de transport cu tramvaiul electric în Oradea

Cu ocazia aniversării a 110 ani de transport cu tramvaiul electric, OTL a fost gazda întâlnirii  Uniunii Române a Transportatorilor Publici.
Scris de Demian - Cu ocazia aniversării a 110 ani de transport cu tramvaiul electric, OTL a fost gazda întâlnirii  Uniunii Române a Transportatorilor Publici.

21 de delegaţii de la companii de transport public din ţară şi firme producătoare şi distribuitoare de echipamente pentru mijloacele de transport în comun au participat joi la conferinţa în deschiderea căreia au luat cuvântul directorul OTL SA, István Csuzi şi viceprimarul Huszár István.

Din partea Uniunii Române a Transportatorilor Publici, dl Liviu Neag. Dl. Gabriel Moisa, profesor al Universităţii din Oradea a făcut o scurtă prezentare epocii în care se încadrează începuturile tramvaiului electric orădean pentru a evoca cei 110 ani de istorie.

Tramvai de epocă prin Oradea

Cu ocazia aniversării a 110 ani de tramvai electric, OTL a organizat o expoziție de tramvaie. În depoul de tramvaie au putut fi admirate două garnituri care reprezintă trecutul și prezentul în transportul public cu tramvaie.

„Una din garnituri, formată din vagon şi remorcă, cu o istorie de aproximativ 90 de ani, a fost primită de OTL cu titlu de donaţie, prin intermediul Siemens România, din partea muzeului firmei Wiener Linien din Viena şi este perfect funcţională. “Tramvaiul de epocă” va circula în curând în Oradea pe un traseu turistic. Prezentul a fost reprezentat de cea de-a doua garnitură, un tramvai de producţie 100% românească fabricat de Astra Vagoane Arad”, informează OTL.

Acesta din urmă a circulat prin oraș în cursul zilei de vineri.

„Sperăm ca, alături de noi, orădenii să fie mândri de cei 110 ani de istorie a tramvaiului electric. Mulţumim că aţi ales OTL şi vă dorim călătorie plăcută”, este mesajul transmis de OTL.

 

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Mapamond

  Certificate false COVID, atribuite lui Adolf Hitler şi Mickey Mouse, valabile în Elveţia
  Certificatele Covid false au circulat în Europa miercuri, timp de câteva ore. Două dintre ele sunt atribuite lui Adolf Hitler, iar un al treilea lui Mickey Mouse. Problema a fost semnalată şi de experţi pe Twitter.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  O nouă licitație pentru reabilitarea Policlinicii Mari, viitorul sediu al CJ Bihor
  Contractul semnat în 2020, pentru reabilitarea imobilului, a fost reziliat de actualul președinte al CJ Bihor, Ilie Bolojan.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  S-a lansat turul virtual al Cetății Oradea
  Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest a organizat în perioada 20-21 octombrie o vizită tematică pentru promovarea patrimoniului istoric din Regiunea de dezvoltare Nord-Vest.  1

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Cum se face accesul la Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  A găsit un proiectil din al Doilea Război Mondial în timp ce lucra la rețeaua de canalizare
  Un muncitor a găsit un proiectil provenit din timpul celui de-al Doilea Război Mondial în timp ce lucra la rețeaua de canalizare din localitatea bihoreană Sâniob.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Parte din povestea lumii, Emil Rengle mărturisește: „Sunt Dumnezeu, sunt pasiune, libertate, mișcare...”
  „Când îl văd pe Rengle, văd dans”, mărturisește celebru artist Damian Drăghici. 3

  Angajari BIHON

  Inform Media Press angajeaza Oficiant presa - preluare anunturi mica publicitate

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.