bihon.ro Web analytics

2.000.000 de lei pentru Universitatea din Oradea

De Crina Dobocan

2.000.000 de lei pentru Universitatea din Oradea

Reactualizat la:
La Universitatea din Oradea, patru facultăţi au fost câştigătoare la granturile pentru finanţarea învăţământului. Banii sunt alocaţi pentru o perioadă de 24 de luni, pentru proiecte destinate prevenirii abandonului şcolar şi îmbunătăţirii procesului de învăţământ.
Scris de Crina Dobocan - La Universitatea din Oradea, patru facultăţi au fost câştigătoare la granturile pentru finanţarea învăţământului. Banii sunt alocaţi pentru o perioadă de 24 de luni, pentru proiecte destinate prevenirii abandonului şcolar şi îmbunătăţirii procesului de învăţământ.

Este vorba de Facultatea de Medicină şi Farmacie care a obţinut 554.250,00 lei pentru a dezvolta proiectul ,,Integrarea cunoştinţelor teoretice şi practice pentru dobândirea competenţelor profesionale pentru domeniul sănătate”, Facultatea de Ştiinţe Economice care vrea să ofere suport studenţilor în cadrul proiectului ,,Sprijin acordat studenţilor de la Ştiinţe Economice- Student Support”, proiect pentru care a primit o finanţare de 709.815,00 lei. Facultatea de Geografie, Turism şi Sport a primit 558.392,00 lei pentru a realiza proiectul ,,Prevenirea abandonului şcolar şi creşterea promovabilităţii la programele în limba engleză – KeepLearning”, iar Facultăţii de Inginerie Managerială şi Tehnologică i-au fost alocaţi 346.819,00 lei pentru a dezvolta competenţe inginereşti adaptate la Smart Industry.

Eficienţă

Aceste granturi bugetează pe 24 de luni, cu diferite valori, activităţi pentru îmbunătăţirea procesului de învăţământ, dacă rezultă şi o reducere a ratei de abandon pentru studenţii din anul I. Activităţile din cadrul proiectului sunt destinate studenţilor din anul I, menite să-i iniţieze, să îi acomodeze mai uşor cu învăţămîntul superior, astfel încât pentru studenţii cu un grad mare de risc, de abandon (cei proveniţi din familii dezavantajate, din mediul rural, cei care absolvit profile diferite la liceu decât specializările pe care şi le-au ales în cadrul facultăţilor etc.) să existe activităţi, nu doar cele de consiliere, care să sporească productivitatea, eficienţa lor şi care să îi determine să nu abandoneze şcoala.

,,La 18 ani, familia, şcoala, mediul economic trebuie să lucreze împreună. Din păcate mulţi sunt foarte vulnerabili şi abandonează uşor şcoala (datorită faptului că li se poate părea greu primul an de studiu ori pentru că nu sunt chiar în domeniul pentru care s-au pregătit în liceu). Acestea sunt activităţi suplimentare pentru ei, care se bugetează, şi pentru dotarea infrastructurii de predare-învăţare, şi pentru tehnica de învăţare, dar şi pentru activităţi de consiliere. Se lucrează foarte mult cu Centrul de Consiliere Servicii privind Cariera aici, pentru a fi mai eficienţi în procesul de învăţământ. Sunt mai multe facultăţi de la diferite universităţi din ţară înscrise în această competiţie”, a explicat rectorul Constantin Bungău.

Finanţarea este asigurată în întregime de Banca Mondială împreună cu Guvernul României.

 

3 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. omi4eriedeFMF says:

  eu zic sa renovati Aula de la Facultatea de Medicina si Farmacie daca nu chiar toata facultatea ca si cladire ca arata ca un WC public parasit. In toti anii de studiu mi-a fost o scarba caa trebuit sa sterg jegul de acolo dar oricum multumesc pentru studii ca acuma lucrez afara pe un Euro nu pe un leu…

 2. XG says:

  Wow, este extraordinar ca in runda a 3-a sa ajunga la finantare si U.Oradea.

 3. Fost student says:

  Renovarea universitatii ar fi o investitie mai buna, dupa cum a scris un internaut la comentarii, ii dau dreptate, atat in interior cat si in exterior este ca un wc public.
  Echipamentele demodate, calculatoare pe care eu candva rulam windows 98, monitoare care te orbesc la prima vedere, monitoare de marimea unor frigidere dar nu se racesc ci ba din contra se incalzesc, ajuta iarna, vara fara aer conditionat e sauna acolo.

  Echipamentele de studiu sunt jalnice dar inca poti invata pe ele, proiecte comuniste predate de catre profesori, in functie de posibilitati. Nu ne putem compara cu CJ chiar daca e asa aproape.

  Sunt licee mult mai moderne si curate, cand vii din ele la o facultate din Oradea, te gandesti unde naiba ai ajuns?

 4. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Prognostic pesimist pentru USR - PLUS în Bihor
  Primele cifre din numărătoarea parțială indică un rezultat slab pentru alianța USR - PLUS Bihor în votul pentru Primăria Oradea și Consiliul Județean Bihor.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  REZULTATE PARȚIALE ÎN ORADEA: PNL ARE DOUĂ TREIMI DIN VOTURI
  După centralizarea voturilor în 15 din cele 145 de secții de votare din Oradea, PNL are 67% din voturile valabil exprimate pentru votul politic la Consiliul Local Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Primele rezultate în județul Bihor: se știu primarii din Aleșd, Beiuș, Ștei
  La aproximativ două ore după închiderea urnelor de votare se cunosc primele rezultate ale alegerilor din județul Bihor.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Alianța USR-PLUS Bihor: Capitala e a noastră!
  Liderii Alianței USR-PLUS Bihor s-au reunit la sediul USR din strada Vasile Alecsandri nr. 2 în așteptarea primelor rezultate, imediat după închiderea urnelor de vot.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Reacții la cald la închiderea urnelor: aplauze la PNL și alianța USR - PLUS, atmosferă de înmormântare la PSD
  Liderii partidelor PNL, PSD și USR-PLUS au așteptat cu sufletul la gură închiderea urnelor și afișarea primelor rezultate exit-poll.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Ioan Mang acuză nereguli în județ. Liderul PSD a ajuns cu întârziere din cauza semafoarelor de pe DN76
  Președintele PSD Bihor, Ioan Mang a ajuns la sediul PSD Bihor în jurul orei 22:00, după un periplu prin sudul județului, fiind prins printre semafoarele de pe DN 76. 4

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.