bihon.ro Web analytics

228 de elevi din Bihor au rămas nerepartizați

De Crina Dobocan

228 de elevi din Bihor au rămas nerepartizați

Elevii de clasa a VIII-a au fost repartizați computerizat în licee | FOTO: Caracter ilustrativ
Reactualizat la:
3.380 absolvenţi ai clasei a VIII-a au fost repartizaţi computerizat în învăţământul liceal de stat în județul Bihor.
Scris de Crina Dobocan - 3.380 absolvenţi ai clasei a VIII-a au fost repartizaţi computerizat în învăţământul liceal de stat în județul Bihor.

228 de elevi au rămas pe dinafară pentru că nu au completat suficiente opțiuni. Ministerul Educaţiei și Cercetării a publicat vineri, 10 iulie, pe site-ul admitere.edu.ro, rezultatele repartizării computerizate în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a.

Astfel, în județul Bihor, 3.380 de elevi au fost repartizați în învățământul liceal de stat. Dintre aceștia, 2.238 candidați la filiera teoretică și 1.142 candidați la filiera tehnologică.
Totodată, patru candidați au fost admiși cu media generală 10 (doi de la Școala Gimnazială ,,Nicolae Bălcescu” Oradea, unu de la Școala Gimnazială ,,Dacia” Oradea, respectiv unu de la Liceul Greco-Catolic ,,Iuliu Maniu” Oradea)

,,Au fost admiși, în etape anterioare repartizării computerizate, 419 elevi la specializări vocaţionale, 31 de elevi pe locurile speciale rezervate candidaţilor de etnie romă și 5 elevi pe locurile speciale rezervate elevilor cu CES”, a declarat Florin Negruțiu, inspectorul responsabil cu comunicarea în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Bihor.

Conform calendarului admiterii în învățământul liceal de stat, în perioada 13-20 iulie candidații vor depune ori transmite dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admiși. În zilele de 22, 23 și 24 iulie, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.
228 de elevi, din care 3 din alte județe nu au fost repartizaţi, deoarece nu au completat suficiente opţiuni care să le permită încadrarea într-o unitate de învăţământ liceal.

,,Acești elevi vor intra în următoarea etapă de admitere (24 iulie – 3 august 2020), alături de absolvenții clasei a VIII-a repartizaţi computerizat în prima etapă de admitere, dar care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen, și alături de candidaţii care nu au participat la examen, respective de absolvenţii clasei a VIII-a care nu au susţinut Evaluarea Naţională. Repartizarea se face conform unei proceduri stabilite de către comisia de admitere judeţeană publicată pe site-ul inspectoratului şcolar judeţean şi comunicată unităţilor de învăţământ până la data de 24 iulie 2020”, a precizat inspectorul Florin Negruțiu.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Mapamond

  Numele pe care Prințul Harry și Meghan Markle l-au ales pentru un câine adoptat, obscen în România
  Ducii de Sussex au adoptat un labrador negru, imediat după căsătorie dar nu au dezvăluit până acum numele acestuia. Termenul reprezintă moneda oficială a statului Botswana.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Lidia Popa: Palatul Poștelor reabilitat cu 4,3 milioane euro
  Clădirea este monument istoric și a fost construită în stil ecletic între anii 1894-1909. 1

  BIHON Sport local

  Eșec drastic pentru CAO. Orădenii mai pot spera doar la locul 2
  Echipa orădeană a pierdut cu 1-3 duelul cu CSM Satu Mare și mai poate spera doar la locul 2, promovabil în anumite condiții. 2

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Polaris, scoasă din jocul salubrității orădene
  RER Vest SA a rămas unic ofertant în licitația pentru contractul multianual, scos la mezat de Primăria Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Klaus Iohannis: Școala începe pe 14 septembrie. Restricții aplicate după trei scenarii
  Președintele Klaus Iohannis a anunțat scenariile după care vor fi aplicate restricții în noul an școlar, care va începe pe 14 septembrie. 5

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Dacian Palladi, reacție la scenariile Președintelui: „Decizia ultimă trebuie a fi recunoscută ca aparținând părinților și nicidecum statului”
  Membru al Consiliului Școlii Doctorale de Sociologie din cadrul Universității din Oradea, profesor asociat al Universității ”Emanuel” din Oradea, profesor la școala lui Mihai Neamțu, alături de nume sonore precum Cătălin Avramescu, Dacian Palladi a oferit multă vreme consultanță de orientare în carieră pentru elevi.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.