bihon.ro Web analytics

27 de incendii de vegetație au cuprins peste 105 hectare de teren

De Oana Farcaș
Reactualizat la:

27 de incendii de vegetație au cuprins peste 105 hectare de teren

Reactualizat la:
În acest weekend, pompierii bihoreni au intervenit pentru stingerea a 31 de incendii, 27 dintre acestea fiind de vegetație.
Scris de Oana Farcaș - În acest weekend, pompierii bihoreni au intervenit pentru stingerea a 31 de incendii, 27 dintre acestea fiind de vegetație.

Echipajele Stației de Pompieri Aleșd, Detașamentului de Pompieri Marghita, Secției de Pompieri Beiuș, Detașamentului 2 de Pompieri Oradea, Gărzii de Pompieri 1 Mai și Stației de Pompieri Ștei au intervenit pentru stingerea a 21 incendii care s-au manifestat pe o suprafață de peste 105 hectare, la terenuri virane și pășuni, situate pe raza localităților Lugașu de Jos, Suplacu de Barcău, Tinăud, Ioaniș (comuna Finiș), Dobrești, Petrani (comuna Pocola), Tășad (comuna Drăgești), Vârciorog, Valea Cerului (comuna Suplacu de Barcău), Hidișelu de Sus, Santăul Mare (comuna Borș), Ștei, Aștileu, Delani, Paleu, Sacalasău (comuna Derna), Leheceni (comuna Cărpinet), Borod, Hotar (comuna Țețchea), Tria (comuna Derna) și Calea Mare (comuna Lăzăreni). În urma acestor evenimente, au ars vegetație uscată, mărăciniș și lăstăriș de pe terenurile respective, precum și 10 stupi, aproximativ 50 de pomi fructiferi, fiind afectate parțial de flăcări și gardurile a două gospodării.

De asemenea, pompierii militari din cadrul Stației de Pompieri Ștei, Stației de Pompieri Aleșd și Secției de Pompieri Beiuș au acționat pentru localizarea și lichidarea a cinci incendii produse la păduri situate în Ghighișeni (comuna Rieni), Munteni (comuna Bulz), Delani și Borod, evenimente soldate cu arderea a circa 200 de pini și litieră pe o suprafață totală de circa 18 hectare.

„Pompierii militari au reușit să împiedice mistuirea pădurilor afectate de incendiu și să salveze din calea flăcărilor mai multe gospodării, cabane și un restaurant”, precizează maior ISU Crișana, Camelia Roșca.

Incendii provocate de fumat

Tot în acest weekend, echipajele Detașamentului 1 Oradea au intervenit în municipiu, pentru stingerea a două incendii produse la containere de colectare a deșeurilor menajere, iar pompierii Detașamentului Marghita au stins un incendiu izbucnit în interiorul unei clădiri din Popești, limitând pagubele la un pat și circa șapte metri pătrați parchet. Cele trei evenimente menționate au fost provocate, cel mai probabil, de fumat.

Septuagenar bihorean găsit carbonizat la locul producerii unui incendiu de vegetație

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Mașină de poliție transportată cu autospeciala de ridicări auto. Vezi motivul
  O mașină de poliție transportată cu autospeciala de ridicări auto aparținând Serviciul de Parcări din cadrul Primăriei Oradea a stârnit numeroase reacții. 

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Șase trasee turistice montane din Bihor, omologate de Ministerul Turismului
  În județul Bihor există 54 de trasee turistice amenajate care însumează peste 700 de kilometri.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Se lucrează la înierbarea liniei de tramvai Nufărul-Cantemir
  Lucrarea face parte din proiectul „Creșterea mobilității urbane din zona Nufărul-Cantemir” și se realizează prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.
  tombola lunii

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa potabilă în zona blocului Cicero

  BIHON CAO

  Avarie în Nufărul. Se întrerupe furnizarea apei potabile

  Anunturi intreruperi energie electrica

  ÎNTRERUPERI ENERGIE ELECTRICĂ -Perioada 07.07.2022 -08.07.2022 - PL Rural +PL Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Beiușeanca Anamaria Babău e Miss World NexT Top Model 2022
  Nu e primul titlu al beiușencei din acest an. Iolanda Anamaria Babău a fost Miss Earth Emiratele Arabe Unite 2022, dar și coperta revistei de fashion fashion L’Officiel Arabia, ediția digitală din ianuarie 2022, respectiv US Fashion, ediția februarie 2022. 1

  Mapamond

  Dezastru în Turcia: Inflaţia a ajuns la 80%
  Inflaţia din Turcia a ajuns la aproape 80%, în timp ce analiştii au avertizat că ţara riscă să fie prinsă într-o spirală de creştere a preţurilor şi salariilor. 2

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.