bihon.ro Web analytics

3, 2, 1: O-bli-go!

Reactualizat la:
Obligaţi la improvizaţie, Obligo s-au achitat de sarcini, obiectivul fiind atins: hohotele (de râs) au dominat fondul sonor.
Scris de Călin Corpaş - Obligaţi la improvizaţie, Obligo s-au achitat de sarcini, obiectivul fiind atins: hohotele (de râs) au dominat fondul sonor.

Festivalul Toamna Orădeană îşi continuă firul preponderent indoor al prescurtatei sale ediţii din acest an. Miercuri seară, trupa Obligo a reuşit să umple sala Casei de Cultură Oradea, din Piaţa Ferdinand. Unii dintre cei prezenţi păreau a fi familiarizaţi cu ceea ce înseamnă un spectacol de improvizaţie. Alţi spectatori veniseră mai mult din curiozitate, din ce văzuseră pe Youtube sau ce auziseră de pe la prieteni.

Judecând după reacţiile din sală, s-ar putea spune că celor de la Obligo le-a ieşit show-ul, chiar dacă după spectacol o voce sau două opinau că „data trecută parc-a fost mai fain”. Cu precizarea că „data trecută” a fost într-un club, nu într-o casă de cultură. Aşadar, oarecum altfel.

Obligo nu face stand-up comedy. Nu are în recuzită vulgarităţi. În schimb, încearcă să implice publicul cât mai mult, cu un umor debordant, înţeles de toţi chiar dacă e în limba… rusă. Bileţelele împărţite în sală şi cuvintele aiurea înscrise pe acestea de către public s-au făcut auzite pe scenă, actorii fiind obligaţi să improvizeze dialoguri spumoase, într-o cheie (mai mult sau mai puţin) logică, folosindu-se de cuvintele găsite pe bileţele reprimite din public. Băgate într-o urnă şi extrase apoi aleatoriu. De pildă, astfel am aflat că pe câinele din magazinul cu murături îl cheamă „futil”…

Titanic pe Criş

Mai mult, salvarea Titanicului a purtat amprenta sonoră a onomatopeelor scoase de Ioana şi Radu, spectatorii aduşi pe scenă. N-au fost singurii spectatori integraţi în spectacol. La propriu. Doi amorezi din sală – studenta Anca şi curtenitorul său auto-devoalat ca fiind de meserie strungar – au fost chemaţi pe scenă pentru a asista la interpretarea originală Obligo a primei lor întâlniri amoroase, petrecută chiar pe malul Crişului. Iar Obligo au fost obligaţi să le asculte indicaţiile preţioase!

Finalul l-a scos în evidenţă încă o dată pe Teo – cel mai expresiv membru al trupei. Transformându-se instant în concurent „X Factor”, savurosul showman şi-a încântat tânărul public cu interpretări delirante. Din care n-avea voie să lipsească parodierea ultra-difuzatei „Vara nu dorm”.

 

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  S-a stins din viaţă un mare dascăl: Dorel Tifor
  S-a stins un dascăl cum puţini mai sunt în ziua de astăzi.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Muzică populară, teatru-dans şi muzică clasică în Piaţa Unirii
  Evenimentul a fost organizat pe baza protocolului dintre Consiliul Judeţean Bihor şi Primăria Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Multipla campioană Elena Pagu, la 96 de ani, la startul Beiuș Runnnig Day
  Evenimentul care a avut loc pe 12 iunie 2021 se află la cea de-a doua ediție și a reunit la start sute de participanți printre care și mari campioni.

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Compania de Apă anunță întreruperi în furnizarea apei

  BIHON CAO

  Întrerupere în furnizare apei în Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Peste 400 de teste efectuate, un singur caz nou de coronavirus
  Numărul de cazuri noi continuă să fie redus în județul Bihor. 1

  Ştiri sportive

  Prima declaraţie a medicului care l-a salvat pe Christian Eriksen
  Medicul care l-a ajutat pe Erksen pe teren, medicul echipei naţionale a Danemarcei, Morten Boesen, a povestit despre momentele în care fotbalistul a fost la un pas să-şi piardă viaţa pe teren. 4

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Vaccinarea anti-coronavirus, restrânsă în Bihor
  Din pricina numărului tot mai mic de doze de ser anti-Covid administrate zilnic în Bihor, s-a decis reorganizarea procesului de vaccinare.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.