bihon.ro Web analytics

300 de lei/lună pentru elevi și studenți

Reactualizat la:

300 de lei/lună pentru elevi și studenți

Reactualizat la:
450 de studenți orădeni vor primi burse lunare de 300 de lei ca să nu abandoneze studiile.
Scris de Demian - 450 de studenți orădeni vor primi burse lunare de 300 de lei ca să nu abandoneze studiile.

„Antreprenor pentru viitor” este titlul proiectului manageriat de profesorul Aurel Căuș și care își propune să susțină financiar elevii și studenții bihoreni. Prin proiect vor fi sprijiniți 100 de elevi (cu accent pe cei din mediul rural) și 450 de studenți (din care 330 din grupuri vulnerabile, adică tineri de etnie romă, cu dizabilităţi, cu domiciliul la ţară sau «netradiţionali» (cei care nu au început studiile universitare în anul absolvirii liceului).

Ei vor desluși tainele antreprenoriatului, vor beneficia de consiliere profesională personalizată și vor fi încurajați să participe și să finalizeze programele de studii ale Universității din Oradea. Proiectul le va asigura studenților o testare aptitudinală utilizând softul Cognitrom, consiliere profesională şi orientare în carieră personalizată cu un expert consilier psiholog, respectiv asistenţă educaţională şi sprijin financiar printr-o bursă, numită student antreprenor, în valoare de 300 lei/lună, pe parcursul ultimelor trei semestre de studiu.

În plus, vor fi selectate 84 cadre didactice din învăţământul superior, angajaţi ai Universităţii din Oradea, care beneficiază de programe de formare şi vor fi implicaţi în dezvoltarea de programe de studii din învăţământul terţiar universitar.

Dascălii vor putea profita de un program postuniversitar de dezvoltare de competenţe didactice, formarea și certificarea ca „Formatori profesioniști”, workshop-uri și consiliere pentru dezvoltarea de noi oferte educaționale pe tematica Antreprenoriat, Coaching pentru carieră sau Abilităţi de viaţă.

Totodată, 100 de elevi bihoreni vor participa la vizite de studiu la Universitatea din Oradea, vor beneficia de sesiuni de informare și conștientizare cu privire la oferta educațională a instituției de învățământ superior orădene și vor afla beneficiile pe care le oferă fiecare domeniu de licență. Elevii vor afla și care sunt șansele pe care le au pe piața muncii, din fiecare domeniu de licență al UO.

„Ne dorim să-i pregătim pentru ceea ce va urma după ce vor absolvi studiile și să-i ajutăm să-și facă o imagine cât mai fidelă despre domeniul pe care-l vor alege”, a spus Aurel Căuș. Prin proiect se urmărește și creşterea numărului de studenţi ai Universităţii din Oradea.

Acest lucru se va realiza prin stimularea participării studenţilor la programe de studii de licenţă, în special a celor din categorii vulnerabile, și prin creşterea atractivităţii ofertelor educaţionale, în special în ceea ce priveşte antreprenoriatul, corelat cu îmbunătăţirea competenţelor cadrelor didactice.

Astfel, vor fi validate, autorizate și implementate trei noi cursuri – Antreprenoriat, Coaching pentru carieră şi Abilităţi de viaţă, complementare programelor de studii universitare din învăţământul tehnic şi non-economic şi corelate cu nevoile pieţei muncii din sectoare-le economice competitive şi domeniile de specializare inteligentă ale Regiunii Nord-Vest. P

roiectul are o valoare eligibilă de 7.282.442,22 lei și un termen de implementare de doi ani, fiind cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Parcul Libertății prinde culoare în cadrul proiectului de artă stradală „Mozaic Citadin”
  Începând de luni, 4 iulie, a început proiectul de artă stradală „Mozaic citadin”.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Mașină de poliție transportată cu autospeciala de ridicări auto. Vezi motivul
  O mașină de poliție transportată cu autospeciala de ridicări auto aparținând Serviciul de Parcări din cadrul Primăriei Oradea a stârnit numeroase reacții. 

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Șase trasee turistice montane din Bihor, omologate de Ministerul Turismului
  În județul Bihor există 54 de trasee turistice amenajate care însumează peste 700 de kilometri.
  tombola lunii

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa potabilă în zona blocului Cicero

  BIHON CAO

  Avarie în Nufărul. Se întrerupe furnizarea apei potabile

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Se lucrează la înierbarea liniei de tramvai Nufărul-Cantemir
  Lucrarea face parte din proiectul „Creșterea mobilității urbane din zona Nufărul-Cantemir” și se realizează prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

  Anunturi intreruperi energie electrica

  ÎNTRERUPERI ENERGIE ELECTRICĂ -Perioada 07.07.2022 -08.07.2022 - PL Rural +PL Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Beiușeanca Anamaria Babău e Miss World NexT Top Model 2022
  Nu e primul titlu al beiușencei din acest an. Iolanda Anamaria Babău a fost Miss Earth Emiratele Arabe Unite 2022, dar și coperta revistei de fashion fashion L’Officiel Arabia, ediția digitală din ianuarie 2022, respectiv US Fashion, ediția februarie 2022. 1

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.