bihon.ro Web analytics

400.000 de lei pentru culte - criteriile de alocare au fost modificate

De Georgiana Anghel

400.000 de lei pentru culte - criteriile de alocare au fost modificate

Începând din acest an, cultele din județ primesc bani de la Consiliul Județean în funcție de numărul de enoriași.
Scris de Georgiana Anghel - Începând din acest an, cultele din județ primesc bani de la Consiliul Județean în funcție de numărul de enoriași.

Consiliul Județean Bihor a alocat anul acesta 400.000 de lei pentru bisericile din județ. Distribuirea banilor urmează să fie votată de consilierii județeni în ședința de azi. Ilie Bolojan, președintele CJ Bihor, a explicat modul în care vor fi alocați banii.

„În fiecare an, Consiliul Județean alocă sume pentru susținerea cultelor, activitate pe care noi dorim să o continuăm. Cultele au un rol important în viața județului și desfășoară activități de susținere a comunității. Începând cu acest an am urmărit câteva reguli în repartizarea acestor fonduri, Primăria Oradea va aloca fonduri în municipiu, iar Consiliul Județean în afara municipiului”, a declarat Ilie Bolojan.

„Vrem să respectăm procentele de populație care sunt în Bihor din punct de vedere al declarării confesiunii. Prin urmare, în afara municipiului Oradea, 58% sunt ortodocși , deci 58% din bani pleacă către comunitatea ortodoxă, peste 18% sunt reformați, procentul alocat lor fiind de 18%, și așa mai departe. Cea mai mică comunitate este cea greco – catolică, doar 2%”, a explicat președintele CJ, subliniind că această formulă se va respecta pe toata durata mandatului său.

El a adăugat că atunci când decid unde merge banii, CJ are în vedere trei lucruri: comunități confesionale mici, care trebuie ajutate, fiind sărace; lucrări în construcție, capele de exemplu, dar la care au acces toți membrii comunități, indiferent de confesiune; responsabilitatea socială, cât de implicată este biserica în viața comunității.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cum porți corect pantofii la vestimentație
  Stilul vestimentar reflectă personalitatea fiecărui bărbat.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Priveşte natura în ochi în „România sălbatică”. Pelicula poate fi văzută la Cinema Palace Oradea
  Filmul realizat de Dan Dinu şi Cosmin Dumitrache poate fi vizionat la Cinema Palace.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Momente de emoţie la Festivalul Național de Folk „Pro Lirica", de la Oradea
  Cea de a patra ediţie s-a desfăşurat timp de două zile în Parcul Bălcescu din municipiu.

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  7 străzi din Oradea rămân miercuri pentru câteva ore fără apă

  BIHON CAO

  CITIRI CAO 13.09.2021-17.09.2021

  România

  Șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, demis de premierul Florin Cîțu. Fostul șef al GNM i-a mulțumit ministrului Tanczos Barna
  Șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu (USR PLUS), a fost demis, luni, din funcție de premierul Florin Cîțu. Decizia fost publicată în Monitorul Oficial.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Profesoara orădeană Mirela Tanc, susținută de ministrul Educației în cursa pentru un milion de dolari: „E singura din România care în ultimii 5 ani a reușit această performanță"
  Mirela Tanc, profesoară de limba română la Şcoala Gimnazială „Oltea Doamna" se află pe lista scurtă a celor 50 de dascăli finalişti ai competiţiei "Global Teacher Prize", "Oscar- ul Educaţiei", al cărui câştigător va primi uriaşa sumă de un milion de dolari.

  Anunturi Electrica

  Întreruperi energie electrică -B. 23.09.2021 - 24.09.2021 -PL Salonta + Oradea - anuntate cu 2 zile

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.