bihon.ro Web analytics

51 de amenzi în urma controalelor pentru prevenirea și combaterea coronavirus în Bihor

De Bihon.ro

51 de amenzi în urma controalelor pentru prevenirea și combaterea coronavirus în Bihor

Foto: Ovidiu-Matiu
Reactualizat la:
Echipe mixte de control au verificat vineri, 31 iulie, zonele publice aglomerate din județul Bihor.
Scris de Bihon.ro - Echipe mixte de control au verificat vineri, 31 iulie, zonele publice aglomerate din județul Bihor.

Sub autoritatea Instituţiei Prefectului – Judeţul Bihor, poliţiştii bihoreni, alături de reprezentanţi ai unor instituţii de aplicare a legii din judeţul Bihor au continuat acțiunile în sistem integrat, în zonele publice aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase, în trafic, precum și în mijloacele de transport în comun, pentru verificarea respectării prevederilor legale și a măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii răspândirii Covid-19 în județul Bihor.

Echipele mixte au acționat integrat, verificând respectarea prevederilor legale dispuse în contextul stării de alertă și a măsurilor sanitare în 99 de societăți comerciale.

În urma acțiunilor punctuale, desfășurate vineri, au fost aplicate 51 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 37.310 lei.

Astfel, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală (purtarea de mască) au fost aplicate 21 de sancțiuni contravenţionale, din care 9 cu amendă în valoare totală de 4.500 de lei şi 12 cu avertisment.

De asemenea, au fost aplicate 2 sancțiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 11.500 de lei, pentru nerespectarea prevederilor O.G. nr. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

8 sancţiuni contravenţionale cu amenzi în valoare de 10.000 de lei au fost aplicate unor societăţi comerciale care nu respectau prevederile O.G. nr.21/1992 privind protecţia consumatorilor, 2 sancţiuni cu amenzi în valoare de 300 de lei au fost aplicate pentru

nerespectarea prevederilor Legii nr.145 din 2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol, iar o sancţiune cu amendă în valoare de 2.000 de lei a fost aplicată pentru încălcarea prevederilor H.G.nr.984/2005 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

Echipajele prezente în teren au aplicat 8 sancțiuni cu amenzi în valoare de 3.500 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991, privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. Alte 9 sancţiuni cu amenzi în valoare de 5.510 lei au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Codului Rutier.

În cadrul misiunilor desfăşurate vineri, 31 iulie a.c., în locurile publice aglomerate din judeţul Bihor, au fost angrenați 109 reprezentanți ai instituțiilor de aplicare a legii din județul Bihor, cu atribuții în domeniu, respectiv 85 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, 11 jandarmi de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Bihor, 3 cadre ale Poliției Locale Oradea, 2 pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” al judeţului Bihor, 2 comisari ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor, 2 inspectori ai Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, 2 inspectori ai Direcției de Sănătate Publică, precum și 2 inspectori ai Inspectoratului Teritorial de Muncă.

Foto: Ovidiu-Matiu

3 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. ? says:

  Adevărul este că politicile privind măștile sunt exclusiv despre putere și frică. Guvernul și-a început carantina sălbatică și disproporționată răspândind frica față de o molimă devastatoare care va distruge sistemul de sănătate și va ucide sute de mii. Acum, după ce mulți oameni și-au dat seama că nu este nimic de felul acesta, trebuie găsite noi metode pentru a ține nivelul de alarmă ridicat.

  Vă dau un indiciu. Pe 12 iulie, Deborah Cohen, corespondentul medical al BBC 2 Newsnight, a dezvăluit ceva extraordinar. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a inversat recomandarea sa cu privire la folosirea măștilor de la „nu le purtați” la „purtați-le”.
  Informația esențială era aceea că motivul nu l-a reprezentat informația științifică – dovezile nu susțin purtarea măștilor – ci din cauza lobbyului politic.

  Jurnalista a scris pe Twitter: „ni s-a comunicat prin diferite surse că în comisia OMS nu au existat dovezi care să susțină purtarea măștilor, dar totuși le-au recomandat din cauza lobbyului politic.” BBC a întrebat OMS cu privire la acest aspect, iar organizația nu a negat știrea.

  OMS susținea în martie: „În prezent nu există dovezi că purtarea măștilor (fie ele medicale sau de altă natură) de către persoanele sănătoase în comunitatea mai largă, inclusiv purtarea universală a măștilor, pot proteja de infecția contra virusurilor respiratorii, inclusiv Covid 19.”

  Postul american de televiziune CNN relata pe 31 martie că Mike Ryan, directorul executiv al programului de urgențe medicale al OMS, a afirmat într-o conferință la Geneva: „Nu există nicio dovadă specifică care să arate că purtarea măștilor are vreun beneficiu potențial. În fapt, există anumite dovezi care sugerează opusul, atunci când masca nu este purtată cum trebuie sau nu stă cum trebuie.”

  În urmă cu câteva luni, OMS și-a schimbat recomandarea și a spus că „sfătuiește guvernele să încurajeze publicul general să poarte măști unde există transmisie pe scară largă iar distanțarea fizică este dificilă, cum este cazul în transportul public, în magazine sau în alte locuri închise și aglomerate.”

  • miau miau says:

   In medicina, fraza “nu exista dovezi” inseamna ca nu s-a investigat complet si nu s-a ajunst la o concluzie.

   Nu s-a razgandit nimeni, au schimbat doar fraza pentru ca masele nu intelegeau si interpretau cum vor ei, mai ales cand se traducea dintr-o limba in alta.

   Te rog, poarta masca.

  • totul pt bani si putere says:

   Urmeaza ochelarii, conform lui Fauci… incet o sa oblige lumea sa umble precum “cosmonautii”. Oamenii nu vad ceea ce va urma si de ce, adica scopul (impuse cu pasi relativ mici). Daca nu ne impotrivim regimului protofascist, o sa fie mult mai greu in viitor.

 2. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Construcțiile și serviciile, în scădere în perioada următoare
  Managerii estimează o scădere a activității în construcții și servicii pentru perioada noiembrie – ianuarie.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Atenție la afumători! Incendiu la o gospodărie din Oradea
  Incendiul s-a produs miercuri, în jurul prânzului, la o locuință de pe strada Bihorului din Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Încep lucrările la parcarea subterană din Centrul Civic
  Miercuri au început lucrările la parcare subterană care se va amenaja în jurul catedralei ortodoxe din Centrul Civic, în prezența primarului Florin Birta și a reprezentanților constructorilor, Construcții Erbașu și Simbac. 4

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Medic de la Oradea, decorat: „S-a adus practic mulțumire și recunoștință întregului corp medical din țară, nu doar nouă, celor prezenți”
  Patru medici și o asistentă, care lucrează la Spitalul Județean Oradea au fost premiați de președintele țării. 2

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Aproape 30 de kg de tutun pentru fumat confiscate de polițiștii bihoreni
  Trei bărbați au fost prinși în timp ce transportau într-un autoturism aproape 30 de kilograme de tutun de contrabandă. 2

  România

  Iohannis a anunțat redeschiderea piețelor din spații închise
  Președintele Klaus Iohannis a anunțat că la sfârșitul acestei săptămâni vor fi redeschise piețele din spații închise. 2

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.