Printr-o sentință dată joi, Curtea de Apel Oradea i-a adăugat 3 ani la pedeapsa inițială dictată de Tribunalul Bihor, astfel că bărbatul are de executat o condamnare definitivă de 6 ani și 3 luni de închisoare.
Inițial, „Kobra” a fost găsit vinovat de Tribunalul Bihor doar pentru efectuare de operațiuni cu substanțe psihoactive, după ce i-a dat astfel de produse ilegale în valoare de 1.000 de lei unui colaborator al anchetatorilor, în contul unei datorii pe care o avea la acesta din urmă. În schimb, instanța de fond l-a achitat pentru acuzația de trafic de droguri, pe motiv că nu au existat probe care să confirme că Florian Costea ar fi vândut două pliculețe cu substanță cristalină, considerată drog de mare risc.
În apel, Curtea a avut o altă părere și l-a condamnat pe Costea pentru această din urmă faptă la 5 ani de închisoare. Pedeapsa a fost contopită cu cea aplicată pentru vânzarea de substanțe psihoactive și cu alta mai veche, de 9 luni de detenție, primită de „Kobra” pentru că a refuzat să restituie echipamente de construcții în valoare de 8.500 de lei. Pentru aceasta din urmă, orădeanul a fost dat anul trecut în urmărire și a fost prins în luna august 2024, când a fost încarcerat în Penitenciarul Oradea.
Florian Costea a mai stat în penitenciar în perioada 2018 – 2020, când a executat o parte din condamnarea de 5 ani și 2 luni de închisoare aplicată pentru trafic de persoane, pornografie infantilă și act sexual cu un minor.
Alți trei inculpați, ridicați și duși la penitenciar
În același dosar de trafic de droguri au mai fost condamnați cu executare trei inculpați, care au și fost ridicați de polițiștii Compartimentului Urmăriri Bihor în cursul zilei de joi și duși la Penitenciarul Oradea.
Este vorba despre Alexandru Ionuț Cupaș, de 35 de ani, din Căpâlna, Roberto Ionuț David (28 de ani, din Oradea), zis Kamaz, și Iulian Aurel Caciora, în vârstă de 38 de ani, din Oșorhei.
Primul dintre ei a intrat în atenția polițiștilor antidrog în noiembrie 2023, în urma unui denunț depus de o persoană care susținea că achiziționase de la Cupaș un gram de MDMA, considerat drog de mare risc. Investigațiile au indicat
faptul că în următoarele trei luni bărbatul de 35 de ani a vândut unui colaborator autorizat al anchetatorilor diferite cantități de 2-MMC sau 3-CMC. În timpul percheziției făcute la el acasă pe 3 februarie 2024 au fost descoperite 10 grame de drog cristal, dar și canabis despre care spunea că îl păstra pentru petrecerea unui prieten.
Alexandru Cupaș a fost condamnat la 5 ani și 4 luni de închisoare pentru efectuare de operațiuni cu produse psihoactive și trafic de droguri de risc și de mare risc, Curtea de Apel Oradea reținând că el a formulat denunțuri față de alți suspecți.
La rândul său, „Kamaz” a primit o pedeapsă de 3 ani și 8 luni de închisoare. Roberto David a recunoscut că a luat pe datorie peste 40 de pliculețe de „cristal 2-MMC”, o cutie cu alte 85 de grame din aceeași substanță și aproape 400 de grame de canabis.
Iulian Aurel Caciora s-a ales cu o condamnare la 2 ani și 4 luni de închisoare, tot cu executare, după ce a fost găsit vinovat că a vândut diferite cantități de droguri, iar la el acasă au fost găsite 100 de grame de 2-MMC (drog sintetic), un cântar electronic de precizie și pliculețe nefolosite.
Cel de-al cincilea inculpat în acest dosar, Radu C., a fost obligat să muncească 100 de zile în folosul comunității, fiind acuzat că a contribuit cu bani „atunci când ceilalți inculpați s-au aprovizionat cu cantități mai mari de droguri”.
Trimite articolul
XAlt votant Kremlin Georgescu sau G.Semeon…