bihon.ro Web analytics

A început concertul pianistului orădean, în încercarea de a doborî un record mondial

De Veronica Bursașiu
Reactualizat la:

A început concertul pianistului orădean, în încercarea de a doborî un record mondial

FOTO: Captură video Thurzo Zoltan
Reactualizat la:
Thurzó Zoltán va încerca să doboare recordul mondial al celui mai lung maraton de cântat la pian, susţinând un concert, timp de cinci zile, în perioada 30 noiembrie, ora 8,00 - 5 decembrie, ora 23,00.
Scris de Veronica Bursașiu - Thurzó Zoltán va încerca să doboare recordul mondial al celui mai lung maraton de cântat la pian, susţinând un concert, timp de cinci zile, în perioada 30 noiembrie, ora 8,00 - 5 decembrie, ora 23,00.

Recordul actual aparține unui artist din India care a cântat 127 de ore, 8 minute şi 38 de secunde, fără întrerupere.450 de piese va interpreta pianistul orădean în timpul maratonului concertistic. Planul său este ca în primele două zile să nu se oprească deloc din cântat pentru a putea totuși acumula un timp satisfăcător pentru somn.

Oradea spre Cartea Recordurilor – concert de 130 de ore, cu peste 450 de piese

În această dimineață, la ora 8, la Sala festivă Partium, pianistul Thurzó Zoltán a pornit în încercarea de a intra în Cartea Recordurilor cu concertul său de 130 de ore. De patru ani și jumătate se pregătește pentru acest moment, realizând chiar simulări ale concertului de Cartea Recordurilor.

Recent a cântat 4 zile și patru nopți acasă, la Biharia. După ce își va atinge acest obiectiv, pianistul orădean speră să pună primele cărămizi la visul bunicului său, acela de a construi un muzeu al muzicii la Oradea. Pianistul a găsit un spațiu foarte bun pentru un muzeu al muzicii și are nevoie de o jumătate de million de euro pentru ca Oradea sa aibă un astfel de așezământ cultural. Familia pianistului e parte din istoria muzicală a Oradiei și deține în total peste 18.000 de piese care ar putea fi expuse.

Printre acestea se află o vioară folosită în 1760, la concertul pe care compozitorul austriac Michael Haydn l-a condus la Palatul Romano-Catolic din Oradea, moment din care familia sa a documentat toată istoria muzicală a oraşului.Toate manuscrisele originale ale compozitorului Bartók Béla sunt în posesia familiei pianistului.

Dacă va deveni artistul care a cântat 130 de ore, orădeanul va fi mai cunoscut la nivel mondial şi, astfel, va fi mai bine plătit şi, deci, va putea economisi mai mulţi bani pentru muzeul muzicii. În acelaşi timp, speră că faima lui va atrage sponsori pentru viitoarea instituţie de cultură din Oradea.

2 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Analfabet says:

  “acasă, al Biharia”
  “spear sa puna”
  “acela de a construe un muzeu”

  Cine a scris articolul?
  Un analfabet?

 2. Totio says:

  “doborâ” 🤣🤣🤣🤣

 3. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Prefectul Țiplea cere adoptarea „la timp și transparent” a bugetelor locale pe 2022
  Primăriile care nu pot adopta bugetul în termenul legal își vor desfășura activitatea pe baza bugetului din anul precedent. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  A început „The Jogger Show": Noul model al gamei DACIA este prezentat în cadrul unui show ONLINE
  Pe parcursul evenimentului, desfășurat sub forma unui show online, se va organiza o sesiune de Q&A, cu diferite premii și surprize pentru participanți.

  Anunturi intreruperi energie electrica

  ÎNTRERUPERI ENERGIE ELECTRICĂ -D. 31.01.2022 - 04.02.2022 - COR mt jt Alesd (anuntate cu 2 zile)

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Gabriel Ghilea, numit subsecretar de stat în Ministerul Dezvoltării
  Fiul fostului deputat PNL de Bihor, Gavrilă Ghilea, este subsecretar de stat în cadrul Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, potrivit unei decizii publicate marți în Monitorul Oficial. 7

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  UPDATE! După Gojdu, Liceele Ady Endre, Greco-Catolic și Emanuel intră în online
  Datorită numărului de elevi și profesori infectați cu Omicron, și Liceul Teoretic „Ady Endre” a decis să intre cu toate clasele în online. 3

  România

  Președintele Iohannis, declarații după ședința CSAT: Ne asigurăm că suntem pregătiți pentru orice scenariu posibil
  România are peste 600 km de frontieră comună cu Ucraina și trebuie să ne asigurăm că suntem pregătiți pentru orice scenariu posibil, spune Klaus Iohannis. 6

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.