bihon.ro Web analytics

A murit primul președinte al Curții de Apel Oradea și unul dintre fondatorii Facultății de Drept din Oradea, judecătoarea Maria Ileana Muțiu

De Crina Dobocan
Reactualizat la:

A murit primul președinte al Curții de Apel Oradea și unul dintre fondatorii Facultății de Drept din Oradea, judecătoarea Maria Ileana Muțiu

Reactualizat la:
Curtea de Apel Oradea anunță decesul primului judecător care a ocupat funcția de președinte al instituției, Maria Ileana Muțiu.
Scris de Crina Dobocan - Curtea de Apel Oradea anunță decesul primului judecător care a ocupat funcția de președinte al instituției, Maria Ileana Muțiu.

Maria Ileana Muțiu s-a născut în anul 1941, iar la vârsta de 20 de ani a absolvit Facultatea de Drept din Cluj Napoca. Muțiu a fost și profesor universitar la Facultatea de Ştiinţe Juridice din Oradea, pentru ca în anul 1978 să devină doctor în drept,

„A fost unul dintre fondatorii Facultății de Drept în cadrul Universității din Oradea, iar în calitate de dascăl al facultății noastre a dăruit, cu generozitate, nouă și multor generații de studenți știința Dreptului Civil. Totodată, îndelunga experiență în magistratură, ca judecător, inclusiv în cadrul instanței supreme, precum și modul de exercitare al responsabilităților de conducere asumate în cadrul instanțelor și în cadrul Facultății de Drept au fost apreciate de comunitatea juridică. Se cuvine să exprimăm gândul de mulțumire din partea colegilor noștri pentru contribuția dumneaei la dezvoltarea învățământului superior juridic orădean. Dumnezeu să o odihnească în pace între cei Drepți!”, a transmis, în numele colectivului de la Facultatea de Drept, decanul Cristian Dumitru Miheș.

„Colectivul Curții de Apel Oradea anunţă cu profund regret trecerea în nefiinţă a doamnei Maria Ileana Muțiu, primul președinte al Curții de Apel Oradea, judecător al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, doctor în drept şi conferențiar universitar al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Oradea, cu o carieră în magistratură de aproape 40 de ani, un om de înaltă ţinută morală şi profesională.

Va rămâne în memoria tuturor prin devotamentul, profesionalismul şi integritatea cu care şi-a dedicat întreaga viaţă actului de justiţie.

A contribuit cu pasiunea unui practician desăvârşit la formarea multor generaţii de jurişti care au urmat cursurile Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Oradea, deschizându-le acestora calea spre frumuseţea şi complexitatea dreptului civil, fiind pentru aceştia un model de conduită şi profesionalism”, este mesajul transmis de Curtea de Apel Oradea printr-un comunicat de presă.

4 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Monalisa says:

  Daca nu de covid atunci nu jelesc.

 2. Vlad says:

  Dumnezeu sa o odihnrasca in pace! Un profesionist cu adevarat, cu mandrie am fost studentul dansei.

 3. SIMONA GHIT says:

  On om cum rar iti este dat sa intalnesti! Un profesionist desavarsit! Drum lin printre stele, minunata d-na Mutiu!

 4. javert says:

  Dumnezeu s-o ierte! Un ochi plange, un ochi rade! Mai scaparam de o pensie speciala. In anii ’50 ca sa fii admis la drept trebuia sa indeplinesti un cumul de conditii, iar dupa ce ai absolvit, se mai adaugau alte criterii care iti guvernau cariera in magistratura. Securitatea iti viza orice promovare….

 5. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Flux de vaccinare cu serul Johnson&Johnson la centrul drive-through din Oradea
  DSP Bihor a anunțat că începând de joi, 13 mai, în cadrul centrului de vaccinare drive through din Oradea va funcționa un flux de vaccinare Johnson & Johnson, pe lângă cele 6 fluxuri de imunizare cu serul Pfizer.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  A fost aprobat SF al Centurii Ocolitoare Aleșd și culoarul de exproprieri a terenurilor de pe traseu
  Centura Aleșdului prinde contur. În ședința extraordinară de miercuri a CJ Bihor au fost aprobați indicatorii tehnico-economici ai Studiului de Fezabilitate (SF). Totodată a fost aprobat și culoarul de expropriere a terenurilor de pe traseul viitoarei centurii.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  ANPC a luat pulsul sectorului HoReCa în Bihor
  Claudiu Dolot, noul președinte al ANPC, promite hotelierilor că se va merge mai mult pe consiliere și prevenție, iar amenzile vor fi aplicate doar în cazurile grave.

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa în Băile Felix, Băile 1 Mai, Sânmartin, Cordău și Cihei

  BIHON CAO

  Anunț Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  UPDATE! Pe încercate: PMO și CJ Bihor, protocol pentru „înviorarea” vieții culturale a Oradiei
  Valabilitatea protocolului a fost stabilită la un an, cu argumentul că 12 luni ar fi suficiente evaluarea reușitei sau eșecului strategiei. 5

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cauzele accidentului de la Josani, dintre o motoclicletă și un buldoexcavator
  Polițiștii rutieri bihoreni au stabilit circumstanțele în care s-a produs accidentul de pe DJ 108I, în localitatea Josani. 5

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Consultația și ecografia urologică au un preț special în luna mai
  Recapătă-ți bucuria de a trăi fără griji legate de sfera urologică. Începe cu o consultație urologică completă, care până la finalul lunii mai are un preț mai mic, la MedLife Oradea.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.