bihon.ro Web analytics

Ajutor pentru sărmani: 5.131 de bihoreni vor primi tichete pentru mese calde

De Bihon.ro

Ajutor pentru sărmani: 5.131 de bihoreni vor primi tichete pentru mese calde

Reactualizat la:
Mai multe categorii de persoane vulnerabile din județul Bihor vor primi, în aceste zile, tichete sociale pe suport electronic pentru mese calde.
Scris de Bihon.ro - Mai multe categorii de persoane vulnerabile din județul Bihor vor primi, în aceste zile, tichete sociale pe suport electronic pentru mese calde.

Beneficiarii sunt bihorenii cu vârste de cel puțin 75 de ani împliniţi sau peste această vârstă, care au venituri de 704 lei, persoanele/familiile fără adăpost, cele evacuate, care nu au domiciliu stabil și în mod special familiile monoparentale.

Valoarea lunară a unui tichet social este de 180 lei şi poate fi folosit exclusiv pentru servirea mesei calde în unităţile afiliate. La nivelul județului Bihor sunt înregistrați la această dată 5.131 de beneficiari. Lista beneficiarilor este realizată și actualizată lunar de către autoritățile publice locale, conform condițiilor de eligibilitate prevăzute în program. Bugetul programului pentru perioada 2014-2020 este de 640 milioane lei.

La nivel local, programul este coordonat de Prefectură, printr-un Grup de Lucru desemnat prin Ordin al Prefectului, din care fac parte reprezentanți ai instituțiilor publice, autorităților locale, precum și ai altor organizații fără scop lucrativ. Tichetele de masă electronice, sub forma unui card, au fost predate în cursul acestei săptămâni reprezentanților unităților administrativ-teritoriale de la nivelul județului și urmează să fie distribuite până duminică, 22 noiembrie.

Fiecare beneficiar va primi un plic sigilat în care va găsi cardul, PIN–ul și lista cu unitățile de alimentație publică la care va putea servi masa.

Programul este finanțat prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate 2014-2020 (POAD) și gestionat de către Ministerul Fondurilor Europene prin Autoritatea de Management, în colaborare cu Instituția Prefectului și autoritățile administrației publice locale.

1 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Paula says:

  Ar fi laudabila initiativa ,dar ar fi mai bine sa se poata lua si alimente neprocesate pe acel card ,batranii de la tara nu pot sa vina pentru o mancare calda pana la oras ,In plus scrie ca nu poate fi instrainat ,pai cineva ar trebui sa-i poata cumpara, cumva, ceva pe aceste carduri ,copii sau cineva din familie sa aiba dreptul de a le putea cumpara cu acel card ,eva macare ,oricum restaurantele sunt inchise ,doar la pachet se poate lua .

 2. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Agenți din Arad și Bihor, detașați pentru a repune pe picioare înmatriculările din Timișoara
  Criză de personal la înmatriculări, după ce zece angajați au fost ridicați de DGA pentru luare de mită. Trei agenți au fost chemați din concediu, iar alții au fost aduși din Arad și Bihor. Înmatriculările definitive vor fi reluate după program normal abia de săptămâna viitoare.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cele trei motive posibile pentru care Apple a eliminat logo-ul luminos de pe spatele MacBook-urilor în 2015
  2021 marchează șase ani de când Apple a decis să scoată ”mărul” luminos de pe carcasa tuturor modelelor de Apple laptop.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  A fost desemnat câștigătorul licitației pentru Drumul Expres Oradea – Arad
  Valoarea estimată a lucrărilor pentru drumul expres Oradea – Arad este de un miliard de euro.

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Compania de Apă anunță întreruperi în furnizarea apei

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Lucrările la parcarea de la Voința, la 85%. Urmează faza finisajelor
  Termenul contractual este luna octombrie 2021, lucrarea e acum la 85%, transmite ADP SA. 7

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Austriecii de la Strabag vor construi drumul de legătură Oradea - Autostrada A3
  CNAIR a anunțat vineri, 18 iunie, câștigătorul licitației pentru proiectarea și execuția proiectului „Legătura Centura Oradea (Girație Calea Sîntandrei) - Autostrada A3 (Biharia)". 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Lista actualizată a țărilor cu risc epidemiologic: Marea Britanie rămâne în zona roșie. Grecia și Franța, în zona verde
  Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a aprobat clasificarea țărilor și teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată a cazurilor de Covid. Astfel, Marea Britanie rămâne în zona roșie.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.