bihon.ro Web analytics

Ajutor pentru sărmani: 5.131 de bihoreni vor primi tichete pentru mese calde

De Bihon.ro

Ajutor pentru sărmani: 5.131 de bihoreni vor primi tichete pentru mese calde

Reactualizat la:
Mai multe categorii de persoane vulnerabile din județul Bihor vor primi, în aceste zile, tichete sociale pe suport electronic pentru mese calde.
Scris de Bihon.ro - Mai multe categorii de persoane vulnerabile din județul Bihor vor primi, în aceste zile, tichete sociale pe suport electronic pentru mese calde.

Beneficiarii sunt bihorenii cu vârste de cel puțin 75 de ani împliniţi sau peste această vârstă, care au venituri de 704 lei, persoanele/familiile fără adăpost, cele evacuate, care nu au domiciliu stabil și în mod special familiile monoparentale.

Valoarea lunară a unui tichet social este de 180 lei şi poate fi folosit exclusiv pentru servirea mesei calde în unităţile afiliate. La nivelul județului Bihor sunt înregistrați la această dată 5.131 de beneficiari. Lista beneficiarilor este realizată și actualizată lunar de către autoritățile publice locale, conform condițiilor de eligibilitate prevăzute în program. Bugetul programului pentru perioada 2014-2020 este de 640 milioane lei.

La nivel local, programul este coordonat de Prefectură, printr-un Grup de Lucru desemnat prin Ordin al Prefectului, din care fac parte reprezentanți ai instituțiilor publice, autorităților locale, precum și ai altor organizații fără scop lucrativ. Tichetele de masă electronice, sub forma unui card, au fost predate în cursul acestei săptămâni reprezentanților unităților administrativ-teritoriale de la nivelul județului și urmează să fie distribuite până duminică, 22 noiembrie.

Fiecare beneficiar va primi un plic sigilat în care va găsi cardul, PIN–ul și lista cu unitățile de alimentație publică la care va putea servi masa.

Programul este finanțat prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate 2014-2020 (POAD) și gestionat de către Ministerul Fondurilor Europene prin Autoritatea de Management, în colaborare cu Instituția Prefectului și autoritățile administrației publice locale.

1 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Paula says:

  Ar fi laudabila initiativa ,dar ar fi mai bine sa se poata lua si alimente neprocesate pe acel card ,batranii de la tara nu pot sa vina pentru o mancare calda pana la oras ,In plus scrie ca nu poate fi instrainat ,pai cineva ar trebui sa-i poata cumpara, cumva, ceva pe aceste carduri ,copii sau cineva din familie sa aiba dreptul de a le putea cumpara cu acel card ,eva macare ,oricum restaurantele sunt inchise ,doar la pachet se poate lua .

 2. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  „Oamenii sunt bine informați. Lupta PSD – PNL nu a adus nimic bun”
  Claudiu Pop (Pro România) asigură că deține resursele necesare pentru a genera legi utile pentru oameni, din Parlament. El susține totodată nevoia acordării unui sprijin consistent pentru capitalul românesc. Pop militează pentru redeschiderea școlilor.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Ioan Mang (PSD): Trebuie să mergem la vot să ne salvăm viața! PSD va câștiga alegerile!
  Adevăratul virus cu care se confruntă astăzi România se numește incompetență, se numește neglijență și ticăloșie. Pe scurt, se numește PNL. Iar singurul vaccin anti-Orban este votul! 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Construcțiile și serviciile, în scădere în perioada următoare
  Managerii estimează o scădere a activității în construcții și servicii pentru perioada noiembrie – ianuarie.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Atenție la afumători! Incendiu la o gospodărie din Oradea
  Incendiul s-a produs miercuri, în jurul prânzului, la o locuință de pe strada Bihorului din Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Încep lucrările la parcarea subterană din Centrul Civic
  Miercuri au început lucrările la parcare subterană care se va amenaja în jurul catedralei ortodoxe din Centrul Civic, în prezența primarului Florin Birta și a reprezentanților constructorilor, Construcții Erbașu și Simbac. 17

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Medic de la Oradea, decorat: „S-a adus practic mulțumire și recunoștință întregului corp medical din țară, nu doar nouă, celor prezenți”
  Patru medici și o asistentă, care lucrează la Spitalul Județean Oradea au fost premiați de președintele țării. 2

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.