bihon.ro Web analytics

Alegeri contestate şi în Bihor!

PSD Bihor a depus contestaţie la BEJ, împotriva stabilirii rezultatului alegerilor de duminică.
Scris de IM:BIHOR_ONLINE - PSD Bihor a depus contestaţie la BEJ, împotriva stabilirii rezultatului alegerilor de duminică.

PSD contestă rezultatul alegerilor de duminică din judeţul Bihor. Aşa cum conducerea centrală a PSD contestă la Curtea Constituţională întreg procesul de votare din ţară şi străinătate.

„Solicităm analizarea şi verificarea tuturor elementelor de identificare a persoanelor care au votat în secţiile de votare speciale din judeţul Bihor, precum şi verificarea listelor permanente din localităţile de domiciliu ale acestora, în scopul identificării exercitării votului multiplu”, se arată în contestaţia PSD Bihor.

Pesediştii au constatat nereguli grave în cele patru secţii de votare din Oradea, la secţiile speciale din Valea lui Mihai, Vaşcău, Dobreşti, Holod, Sânmartin şi Tinca, precum şi la o secţie normală din Ineu. De asemenea, pe alocuri, şi în Bihor au votat morţii, cred pesediştii!

„La secţiile de votare nr. 144, 145, 146, 221, 228, 431, 475, 484, 638, 727, verificate de către noi am constatat că pentru o parte din alegătorii înscrişi în tabelul cu alegătorii care îşi exercită dreptul la vot la altă secţie de votare decât cea de domiciliu sau care sunt omişi din lista electorală permanentă s-a consemnat un cod numeric personal eronat sau invalid, respectiv adrese incomplete sau inexistente”. Am reprodus un fragment din contestaţia depusă de PSD Bihor la Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Bihor.

În aceeaşi contestaţie, social-democraţii bihoreni, prin preşedintele filialei, senatorul Ioan Mang, şi şeful Departamentului Juridic, fostul parlamentar Vasile Duţă, dau şi câteva exemple de persoane, care cred ei, ar fi fost deja decedate la momentul votului de duminică! Iată exemplele date de către pesedişti: Ştefănucă Eugenia, CNP 2110927334994, votant la SV 147/S Oradea, Coloszvari Ianos, CNP 11702008052857, votant la SV 146/S Oradea. Aşadar, vorbim despre oameni născuţi în 1911, respectiv 1917…

PSD Bihor cere invalidarea rezultatului votului şi pentru secţiile speciale din Ungaria, deoarece „din informaţiile pe care le deţinem a existat turism electoral accentuat între Oradea şi localităţile cu secţii de votare din această ţară”.

Diferenţe

Prin această contestaţie, PSD Bihor mai cere şi verificarea tuturor buletinelor de vot valabil exprimate la toate secţiile de votare din judeţul Bihor pentru Mircea Geoană. Motivul: „La numărătoarea paralelă efectuată de către noi rezultă diferenţe semnificative, iar la verificarea buletinelor de vot nule, la BEJ Bihor au fost găsite de către reprezentantul nostru un număr de zece buletine având voturi valabile exprimat pentru candidatul nostru, care au fost revalidate ulterior”.

Conform purtătorului de cuvânt al BEJ Bihor, judecătorul Cristian Monenci, joi, de la ora 14, Biroul Electoral Judeţean se va întruni pentru a soluţiona contestaţia înaintată de către PSD Bihor.

Calin Corpas

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Anunturi intreruperi energie electrica

  ÎNTRERUPERI ENERGIE ELECTRICĂ -B. 08.12.2021- 09.12.2021 - PL Marghita - anuntate cu 2 zile

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  52 de școli și grădinițe din Bihor, în online
  Un număr de 52 de unități de învățământ preuniversitar din județul Bihor vor fi nevoite să rămână în online, deoarece funcționează în localități în care rata de infectare este peste trei la mie, iar rata de vaccinare a personalului este sub 60%.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Comunicat de presă
  ANUNŢ DE FINALIZARE A PROIECTULUI ,,Extinderea capacităţii şi eficientizarea activităţii de producţie la Remoni Service Exim SRL prin crearea unei unităţi noi’.

  BIHON CAO

  Orădenii de pe malul stâng al Crișului Repede rămân două nopți fără apă

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa potabilă în Oradea: 7 străzi afectate, inclusiv Spitalul Județean

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON Sport local

  Ultima etapă din 2021 în Liga 3: CAO și Lotus Băile Felix joacă în deplasare
  Etapa a 15-a din eșalonul trei încheie sâmbătă sezonul de toamnă-iarnă. În Seria 10 singura echipă bihoreană care evoluează pe teren propriu este Luceafărul Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Comunicat de presă
  ANUNŢ DE FINALIZARE A PROIECTULUI ,,Extinderea capacităţii şi eficientizarea activităţii de producţie la Remoni Service Exim SRL prin crearea unei unităţi noi’.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Sâmbătă, o nouă acțiune de colectare a DEEE
  Municipalitatea orădeană va organiza sâmbătă, 04 decembrie, o nouă acțiune de colectare a deșeurilor de echipamente electrice şi electronice.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.