bihon.ro Web analytics

Alegerile pentru conducerea Universității din Oradea, în iunie

De Crina Dobocan

Alegerile pentru conducerea Universității din Oradea, în iunie

Reactualizat la:
Membrii Senatului Universității din Oradea au decis ca alegerile pentru șefia instituției să aibă loc la 3 și 5 iunie 2020.
Scris de Crina Dobocan - Membrii Senatului Universității din Oradea au decis ca alegerile pentru șefia instituției să aibă loc la 3 și 5 iunie 2020.

Senatul Universității din Oradea a propus, în ședința de luni, 18 mai 2020, perioada în care vor fi organizate alegerile pentru funcția de rector al instituției.

În mod obișnuit, alegerile ar fi trebuit să aibă loc în a doua parte a lunii aprilie, însă datorită instituirii stării de urgență generate de Pandemia Covid-19, alegerea rectorului și a reprezentantului studenților în Consiliul de Administrației al Universității din Oradea s-au amânat. Reuniți în ședință, membrii Senatului au propus ca alegerile să aibă loc în datele de 3 iunie și 5 iunie 2020.

„Acestea ar putea avea loc în Sala Polivalentă a Universității, în data de 3 iunie – primul tur, respectiv 5 iunie, al doilea tur – dacă va fi necesar și dacă se vor putea asigura condițiile impuse de autorități. Serviciul Administrativ dezvoltă o strategie a alegerilor în perioada de alertă. Vom gândi o programare pe ore, în așa fel încât să fie respectate toate condițiile impuse de autorități. O să cerem avizul și de la Direcția de Sănătate Publică Bihor și sperăm ca alegerile să se poată organiza”, a declarat Aurel Căuș, președintele Senatului Universității din Oradea.

Peste 900 de cadre didactice și studenți din Universitatea din Oradea au drept de vot. Pentru ca alegerile să fie validate, la urne trebuie să se prezinte jumătate din membrii cu drept de vot.

„Ne gândim să le organizăm în intervalul orar 10:00-16:00. Aceasta înseamnă opt ore. La un număr de 900 de persoane, împărțit la 100 de oameni pe oră… Împărțiți pe mese, ar însemna 10 oameni pe oră, la o masă. În mod normal, ar trebui să se poată realiza astfel”, a socotit Căuș.

Pentru funcția de rector al Universității din Oradea există un singur candidat, Constantin Bungău. Acesta a condus destinele Universității din Oradea în perioada 2012-2016 și 2016-2020.

„Îmi propun ca, în noul mandat, să transform Universitatea din Oradea într-o comunitate de cunoaştere. Am convingerea că profesorii noştri au dreptul să gândească liber şi să se afirme în plan ştiinţific, fără nicio formă de îngrădire. Vreau să asigur pentru întreaga comunitate academică un sprijin constant şi pragmatic, astfel încât promovarea elitelor autentice să conducă la o modernizare instituţională reală”, a declarat fostul rector pentru Jurnal bihorean&bihon.ro, în zilele de după depunerea candidaturii.

1 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Una says:

  Matematica e foarte grea!de la 10:00 la 16:00 sunt 8 ore si 900 de persoane impartit cu 100 pe ora e tot 8 ore?vai,sa nu fie decan cine a calculat aici pt ca nota 5 va fi 10!cu sau fara spaga…

 2. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Crește taxa de depunere a gunoiului pe haldă
  Din această lună, se majorează tarifele de depunere a gunoiului pe halda ecologică gestionată de Eco Bihor, în funcție de inflația din ultima perioadă. 2

  Bihon CSM Oradea

  CSM Oradea nu se va prezenta la baraj
  După cum se știe, echipa de handbal masculin CSM Oradea și-a câștigat dreptul de participare la barajul pentru promovarea în Liga Națională.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Persoanele asimptomatice care au COVID-19 nu-i pot infecta pe cei din jur - studiu
  Un studiu recent arată că o persoană infectată, dar care nu are simptome, nu transmite virusul mai departe. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cod galben în Bihor: grindină și descărcări electrice
  Administrația Națională de Meteorologie a emis în cursul zilei de luni mai multe avertizări meteo pentru județul Bihor.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  44 de arbori tăiați pentru pista de biciclete, lângă Cartierul Europa
  O pistă de biciclete urmează să fie amenajajată pe strada Universității, de-a lungul Cartierului Europa, cale de acces spre Piața 100. 9

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Elevii din România vor avea transport gratuit
  Executivul a aprobat hotărârea care prevede că elevii vor beneficia în mod gratuit de transport în orice perioadă anului, iar cei care fac naveta naveta între localitatea de domiciliu și cea unde sunt școlarizați vor avea asigurat transport gratuit pe toată perioada anului școlar. 1

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.