bihon.ro Web analytics

Ambasadorul SUA, despre eliminarea vizelor pentru români: „Apelez la răbdarea dumneavoastră”

Reactualizat la:
Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, nu are nici acum vești bune pentru românii care vor să călătorească în Statele Unite.
Scris de farcas - Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, nu are nici acum vești bune pentru românii care vor să călătorească în Statele Unite.

Administrația Trump va menține aceeași procedură umilitoare la care sunt constrânși românii, pentru a primi o viză SUA, cu drumul obligatoriu în Capitală, la Ambasada SUA. „Apelez la răbdarea dumneavoastră. Pentru a schimba legea care guvernează acest program, avem nevoie de acțiunea Congresului. Am fost în Washington DC, luna trecută. Iar ambasadorul dvs., George Maior mi-a spus că vede semne privind obținerea unei oarecare susțineri în Congres, pentru a opera schimbari, astfel încât să fie posibil și pentru România să intre în acest program”, spune Klemm.

Politica lui Trump

Este, însă, evident că diplomatul american de la București nu este deloc optimist. „Așa cum este cazul și în alte țări, imigrația este un subiect foarte sensibil și este foarte dificil de prevăzut când o asemenea schimbare s-ar putea produce”, a reacționat acesta, întrebat fiind de JURNAL BIHOREAN & BIHON.RO.

Întrebat dacă România și românii au motive de îngrijorare, având în vedere discursul leadershipului american, și în special cel radical al președintelui Donald Trump, în legătură cu migrația către SUA, Klemm a furnizat singurul răspuns posibil pentru un diplomat: „România nu are motive să fie îngrijorată”.

Aflat la final de mandat, ambasadorul SUA la București, Hans Klemm a sosit la Oradea pentru a vizita Sinagoga Aachvas Rein de pe strada Primăriei, transformată în Muzeul Istoriei Evreilor din Oradea. Ambasada SUA a avut o contribuție modică la reabilitarea obiectivului, cu 130.000 de dolari.

În 2016, JB & BIHON i-a pus ambasadorului american aceeași întrebare, legată de accesul României în programul VISA WAIVER, din care fac parte o serie de țări occidentale, dar și țara vecină, Ungaria, spre exemplu, în privința accesului nerestricționat către Statele Unite, a cetățenilor acestor țări. Atunci, Klemm a spus că răspunsul la această întrebare va fi aflat abia după alegerile prezidențiale din SUA. Klemm sublinia că preşedintele Obama a introdus o asemenea propunere legislativă în Congres, de dar aceasta nu a trecut, neavând suficientă susţinere politică în rândul republicanilor şi a democraţilor!
Alegerile americane au trecut, Trump a devenit președinte și, iată, răspunsul este evident, în 2019. Practic, vizele pentru români vor fi eliminate la calendele grecești!

Noi și polonezii

Marea majoritate a românilor care își depun dosarul pentru obținerea vizei americane turistice o și primesc, la Ambasada de la București. Cu toate acestea, procedura prevede deplasarea în Capitală, timp și energie consumată inutil, aspect cât se poate de discriminatoriu față de un cetățean român. Cât privește o eventuală viză de lucru, aici lucrurile se complică, în chip evident.

Beneficiază de acest program preferențial, VISA WAIVER, toate țările Europei Occidentale și scandivane, dar și țările baltice, Ungaria, Cehia, Slovacia, Grecia, Chile, Guyana Franceză și Australia, în timp ce cetățenii canadieni nu au nevoie de nicio viză, pentru a intra în State.

România și Polonia sunt ținute în afara programului VISA WAIVER, chiar dacă Statele Unite este partenerul strategic asumat de către cele mai mari țări estice din Uniunea Europeană.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  A murit fostul jurnalist Zoltan Hizo. A avut 52 de ani!
  Unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști care au activat în ultimii ani în județul Bihor a decedat sâmbătă, la doar 52 de ani! 2

  Bihon CSM Oradea

  Minunea nu s-a produs! CSM Oradea a pierdut manșa tur a semifinalei LEN
  CSM Oradea a pierdut cu 4-10 meciul cu CC Ortigia Siracusa.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Idei de afaceri curajoase la Colegiul Economic Partenie Cosma
  Competiția Business Plan de la Colegiul Economic Partenie Cosma și-a desemnat câștigătorii.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Primele tramvaie în culorile roșu – albastru, care vor sosi în curând la Oradea sunt aproape gata
  Viceprimarul Oradiei, Mircea Mălan, s-a aflat în această săptămână la Astra Arad, pentru a afla stadiul în care se află construcția tramvaielor. 1

  BIHON Sport local

  CAO 1910 Oradea a impresionat în Ungaria
  Liderul din Liga 4 Bihor a câștigat la scor meciul de pregătire susținut în fața echipei clasate pe locul 1 în Liga a III-a maghiară, Fuzesgyarmat SK.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  S-au văzut cu „sacii în căruță” prea devreme
  Luceafărul Oradea și-a continuat programul de pregătire cu jocul împotriva echipei Sportul Șimleu, liderul din Liga 4 Sălaj, pregătită de orădeanul George Zima.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.