bihon.ro Web analytics

Ambulanțierii nu vor să fie coordonați de IGSU

De Dan Birta
Reactualizat la:

Ambulanțierii nu vor să fie coordonați de IGSU

Reactualizat la:
Federația Națională Sindicală „Ambulanța” din România cere Guvernului să retragă din dezbatere publică proiectul de lege care prevede coordonarea ambulanțierilor de către IGSU.
Scris de Dan Birta - Federația Națională Sindicală „Ambulanța” din România cere Guvernului să retragă din dezbatere publică proiectul de lege care prevede coordonarea ambulanțierilor de către IGSU.

Potrivit unui comunicat de presă remis Jurnalului Bihorean de către Blocul Național Sindical, din partea Federației Naționale Sindicale „Ambulanța” din România (FNSAR), membru afiliat, serviciile de ambulanță din România nu vor să fie coodonate de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

FNSAR a derulat o amplă acțiune ce vizează evaluarea proiectului Legii privind organizarea și funcționarea Ministerului Afacerilor Interne plasat pe site-ul MAI – Transparență decizională, art.6 alin (2) pct.8 unde s-a stipulat că MAI îndeplinește, potrivit legii, ca atribuții specifice domeniului afacerilor interne: coordonarea integrată, la nivel național, a activităților de (…) asistență medicală de urgență, domeniu specific Ministerului Sănătății, conform Legii 95/2006.

„Ca urmare a acestui demers, a fost organizat un referendum printre lucrătorii din serviciile de ambulanță din România, membri de sindicat ai FNSAR. Din cei 7.924 de angajați care și-au exprimat opinia pe această speță, 7.833 au votat pentru respectarea legii în privința coordonării operaționale a serviciilor de ambulanță din România de către Ministerul Sănătății”, transmit reprezentanții FNSAR.

Acuză abuzuri

Aceștia precizează că nu resping principiul conform căruia în situațiile de urgență decretate la nivel național în conformitate cu prevederile legale, serviciile de ambulanță să se afle în coordonarea IGSU, dar acuză multitudinea de situații abuzive petrecute în ultima perioadă de timp ce au vizat serviciile de ambulanță. Și sunt exemplificate astfel de aspecte: hărțuirea personalului operativ din serviciul de ambulanță public de echipe DSU de așa-zis control operațional din care nu fac parte specialiști ai Ministerului Sănătății, cercetarea și sancționarea abuzivă de către DSU a unor presupuse abateri disciplinare privind activitatea desfășurată în cadrul serviciilor de ambulanță județene, așa-zise controale operaționale efectuate doar de DSU din MAI, în ultimii 8 ani, pe baza unor înscrisuri denumite impropriu „calendar comun” – înscrisuri neaprobate nici de ministrul sanătății, nici de ministrul afacerilor interne, publicate la http://www.dsu.mai.gov.ro/dgmco/).

„Toate aceste aspecte, ne îndreptățesc să cerem coaliției de guvernare, cât și Guvernului României să retragă urgent de pe site-ul MAI proiectul Legii privind organizarea și funcționarea Ministerului Afacerilor Interne prin care-și propun preluarea permanentă a coordonării serviciilor de ambulanță din România (nu doar în situații de urgență), cât și declanșarea unor dezbateri transparente care să implice toate părțile interesate”, precizează reprezentanții FNSAR.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Mapamond

  Atac armat într-un centru comercial din Copenhaga. Atacatorul a fost arestat
  Presupusul autor al atacului armat din Copenhaga a fost imobilizat şi arestat, au anunţat duminică seară autorităţile daneze, îndemnând cetăţenii să evite zona în care a avut loc incidentul.

  România

  Ministerul Afacerilor Externe confirmă decesul turistei din România în Egipt
  Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că Ambasada României la Cairo a fost notificată telefonic, duminică, de către agentul unei companii de turism cu privire la decesul turistei din România aflată în vacanță în stațiunea Hurghada, Egipt.

  Mapamond

  Un ghețar s-a prăbușit în Alpii italieni, cel puțin 6 morți
  Părți ale unui ghețar s-au prăbușit duminică, 3 iulie, în Alpii italieni, pe fondul unor temperaturi record, au anunțat autoritățile locale, iar presa locală a anunțat că cel puțin șase persoane au fost ucise, scrie Reuters.
  tombola lunii

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa potabilă în zona blocului Cicero

  BIHON CAO

  Avarie în Nufărul. Se întrerupe furnizarea apei potabile

  Mapamond

  O româncă de 40 de ani a fost ucisă de un rechin în Egipt, în timp ce înota în Marea Roșie
  Trupul unei turiste românce în vârstă de aproximativ 40 de ani a fost descoperit la câteva ore după un atac al unui rechin care a provocat moartea unei austriece în vârstă de 68 de ani.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Polițiștii de frontieră atrag atenția asupra documentelor necesare pentru copii în cazul călătoriilor în străinătate
  Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (ITPF) informează că în ultimele trei săptămâni, de la începutul acestei vacanţe şcolare, peste 500 de copii români nu au putut părăsi ţara, ca urmare a faptului că părinţii sau însoţitorii acestora nu deţineau documentele necesare pentru a putea călători în străinătate.

  Mapamond

  O femeie a murit după ce a fost sfâșiată de un rechin lângă coasta Egiptului
  O turistă austriacă a murit după ce a fost atacată de un rechin, în timp ce înota în Marea Roșie.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.