bihon.ro Web analytics

Amenzi în valoare de peste 50.000 euro pentru terennurile cu ambrozie

De Bihon.ro

Amenzi în valoare de peste 50.000 euro pentru terennurile cu ambrozie

Primăria Oradea anunță bilanțul controalelor efectuate pentru combaterea ambroziei.
Scris de Bihon.ro - Primăria Oradea anunță bilanțul controalelor efectuate pentru combaterea ambroziei.

Prin Compartimentul Protecția Mediului (Poliția Ecologică) din cadrul Direcției Poliției Locale Oradea, municipalitatea verifică toate cartierele în vederea identificării terenurilor infestate cu ambrozie.

„În cursul anului 2020 au fost aplicate 1223 de avertismente și 166 de amenzi contravenționale în valoare de 284 790 lei”, transmite municipalitatea.

Simptomele alergiei asemănătoare cu cele covid

Efectele alergiei la ambrozie sunt agresive și constau strănut, obstrucţie nazală, secreţii nazale apoase, congestie oculară, lăcrimare, episoade de tuse, dificultate în respiraţie. Acestea sunt foarte asemănătoare și cu simptomele de covid, de aceea se impune luarea unor măsuri drastice.

Ambrozia este o plantă anuală, perenă, prezentă în grădini, în culturile de cereale şi de floarea-soarelui, dar şi în zonele lăsate în paragină: cele cu ruine, zonele rezidenţiale noi, unde construcţiile nu au fost terminate, pe marginile şoselelor, pe spaţiile verzi, dar şi în curţile caselor sau în parcuri. Ambrozia va crește din nou după ce a fost tăiată, iar tăierile repetate nu vor fi eficiente, deoarece noi ramuri cresc foarte aproape de sol. Controlul chimic este limitat de restricțiile legale cu privire la utilizarea de erbicide care pot avea un impact negativ asupra mediului dacă sunt folosite abuziv.

Pentru a elimina ambrozia de pe terenurile infestate, autoritățile recomandă ca proprietarii să folosească erbicide de contact în prima fază de dezvoltare. Prin urmare, combinația între tăiere și aplicare de erbicide poate constitui un control mai eficace în locuri neagricole extrem de grav infestate. Recomandarea este de a nu trata plantele izolate cu erbicide, ci de ale smulge și distruge complet.

Teren cu ambrozie? Sunați la Poliția Locală

Poliția locală mulțumește cetățenilor care s-au implicat activ în acțiunile de identificare și localizare a terenurilor infestate cu ambrozie și reamintește că sesizările pot fi transmise la Dispeceratul Poliţiei Locale Oradea la numărul de telefon – 0259 969.

1 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. oare cand says:

  oare cand scapam de ambrozie?

 2. Anunturi intreruperi energie electrica

  ÎNTRERUPERI ENERGIE ELECTRICĂ -B. 08.12.2021- 09.12.2021 - PL Marghita - anuntate cu 2 zile

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  52 de școli și grădinițe din Bihor, în online
  Un număr de 52 de unități de învățământ preuniversitar din județul Bihor vor fi nevoite să rămână în online, deoarece funcționează în localități în care rata de infectare este peste trei la mie, iar rata de vaccinare a personalului este sub 60%.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Comunicat de presă
  ANUNŢ DE FINALIZARE A PROIECTULUI ,,Extinderea capacităţii şi eficientizarea activităţii de producţie la Remoni Service Exim SRL prin crearea unei unităţi noi’.

  BIHON CAO

  Orădenii de pe malul stâng al Crișului Repede rămân două nopți fără apă

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa potabilă în Oradea: 7 străzi afectate, inclusiv Spitalul Județean

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON Sport local

  Ultima etapă din 2021 în Liga 3: CAO și Lotus Băile Felix joacă în deplasare
  Etapa a 15-a din eșalonul trei încheie sâmbătă sezonul de toamnă-iarnă. În Seria 10 singura echipă bihoreană care evoluează pe teren propriu este Luceafărul Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Comunicat de presă
  ANUNŢ DE FINALIZARE A PROIECTULUI ,,Extinderea capacităţii şi eficientizarea activităţii de producţie la Remoni Service Exim SRL prin crearea unei unităţi noi’.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Sâmbătă, o nouă acțiune de colectare a DEEE
  Municipalitatea orădeană va organiza sâmbătă, 04 decembrie, o nouă acțiune de colectare a deșeurilor de echipamente electrice şi electronice.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.