bihon.ro Web analytics

ANPC sprijină persoanele fizice aflate în insolvență

De Dan Birta
Reactualizat la:

ANPC sprijină persoanele fizice aflate în insolvență

Stafful ANPC la conferință FOTO: FACEBOOK
Reactualizat la:
Persoanele fizice aflate în insolvență se pot adresa pentru consiliere Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Bihor.
Scris de Dan Birta - Persoanele fizice aflate în insolvență se pot adresa pentru consiliere Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Bihor.

ANPC abordează soluții din ce în ce mai aplicate, adaptate nevoii consumatorilor, implicit pe zona de insolvență a persoanelor fizice.

„Datorită introducerii procedurii pentru insolvența persoanelor fizice a fost creat cadrul care permite protejarea consumatorilor care au datorii sau credite și rate la bănci, debitori de bună credință, în situația în care aceștia ajung în imposibilitate de plată. Poate cel mai important aspect este acela că această procedură acordă o a doua şansă datornicilor onești, oferindu-le protecţie în faţa creditorilor”, a declarant Claudiu Dolot, președintele ANPC.

Conferință

ANPC sprijină, prin intermediul Direcției de Insolvență Persoane Fizice, implementarea Legii insolvenței persoanelor fizice nr. 151/2015 prin consilierea consumatorilor vizați de actul normativ, cât și prin sprijinirea activității Comisiilor Teritoriale ce se regăsesc la nivelul fiecărui județ al țării.

Pentru a identifica cât mai multe soluții și a aplica cât mai repede procedurile, a avut loc vineri, 3 iunie 2021, Conferința „Insolvența persoanelor fizice – Realitate, Practică și Dezoltare”.
La discuții au participat Claudiu Dolot, președinte ANPC, Vera Mitran, vicepreședinte ANPC, Dana Munteanu, director Direcția de Insolvență a Persoanelor Fizice, reprezentanți ai Consiliului Patronatelor Bancare din

România, ai Uniuniii Naționale a practicienilor în Insolvență, precum și reprezentanți media. În scopul asigurării unei bune desfășurări a actelor de procedură de lege s-a monitorizat lunar activitatea desfășurată de către administratorii desemnați ai procedurii cu privire la dosarele aflate în lucru și s-au întocmit rapoarte de informare către comisiile de insolvență la nivel teritorial.

„ANPC își dorește să continue să fie un partener de dialog în vederea sprijinirii cetățenilor care apelează la procedura insolvenței pentru persoane fizice, iar cu ocazia acestei întâlniri s-au reiterat o serie de măsuri deja luate pentru a veni in sprijinul debitorilor, dar și realizări ale Direcției de Insolvență a Persoanelor Fizice”, a subliniat președintele ANPC.

Acesta a premiat-o pe Ruxandra Sala pentru cele mai multe dosare finalizate pe insolvență. Claudiu Dolot le recomandăm persoanelor interesate să acceseze site-ul www.anpc.ro – secțiunea Insolvenţă Persoane Fizice, pagina de Facebook „Insolvenţă Persoane Fizice” sau să se adreseze direct personalului specializat din locațiile Comisariatelor Județene pentru Protecția Consumatorilor pentru detalii și informații suplimentar.
ANPC îi asigură încă o dată pe toți cetățenii că va continua acțiunile sale de consiliere gratuită și caută noi căi de dezvoltare a activității desfășurate de Direcția de Insolvență a Persoanelor Fizice. Persoanele fizice din

județul Bihor aflate în insolvență se pot adresa pentru consiliere Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Bihor.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  2022 se anunță un an bun pentru afine
  2022 pare să fie un an al revenirilor. Lumea călătorește mai mult, participă la mai multe evenimente, fără grija pandemiei care făcea ravagii în urmă cu doi ani.

  Bihon CSM Oradea

  Adrian Țenghea va apăra poarta echipei CSM Oradea
  CSM Oradea și-a „blindat” poarta în perspectiva dificilelor meciuri din Liga Națională.

  Bihon CSM Oradea

  Noii antrenori ai echipei de handbal masculin CSM Oradea: „Sperăm din suflet să reușim”
  Antrenorii George Tăutu și Cosmin Liberț sunt mulțumiți de lotul echipei de handbal.
  tombola lunii

  BIHON CAO

  Avarie în Nufărul. Se întrerupe furnizarea apei potabile

  BIHON CAO

  Anunț citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Dol Guard Oradea îmbină perfect munca specializată pe pază și protecție cu sportul de performanţă - peste 15 ani experienţă în domeniu! „Lăsați protecția voastră, în grija noastră!”
  Firma bihoreană Dol Guard SRL, licențiată în pază și protecție prestează diverse servicii de specialitate având un portofoliu al clienților de circa 70% din domeniul privat.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  La Clarfon reparăm gratuit orice aparat auditiv
  În situația în care o persoană se confruntă cu o acuitate auditivă scăzută, relaţiile sociale din jur se deteriorează vizibil. Când auzul nu funcționează optim, oricare dintre activităţile pe care le desfăşurăm, au de suferit considerabil.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  UPDATE Accident grav în Gepiu între două mașini și un microbuz. Toate 3 au luat foc
  Accidentul a avut loc cu puțin timp înainte de ora 16.00, pe DN79 în zona Comunei Gepiu.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.