bihon.ro Web analytics

Anti-braconaj şi pro-faună

Prefectura a fost marţi, 8 decembrie,  locul de întâlnire pentru reprezentanţii mai multor instituţii invitaţi de jandarmi ca să pună la punct un proiect ce vizează prevenirea şi combaterea braconajului, dar şi reacția în regim de urgență la situații periculoase generate de animale sălbatice.
Scris de Demian - Prefectura a fost marţi, 8 decembrie,  locul de întâlnire pentru reprezentanţii mai multor instituţii invitaţi de jandarmi ca să pună la punct un proiect ce vizează prevenirea şi combaterea braconajului, dar şi reacția în regim de urgență la situații periculoase generate de animale sălbatice.

LIFE Connect Carpathians

Reprezentanţii Jandarmeriei Române, prin Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Hunedoara, s-au întâlnit cu colegii de la Fauna & Flora International și cei ai Asociaţiei Zarand, dar şi cu reprezentanţii instituţiilor interesate în derularea proiectului LIFE Connect Carpathians. Au fost prezenţi şi jandarmii, poliţiştii, pompierii, procurorii bihoreni, reprezentanţii   Direcţiei Silvice, Direcţiei Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Animalelor, Direcţiei pentru Agricultură, de la Garda Forestieră, Agenţia pentru Protecţia Mediului, Comisariatul Judeţean al Gărzii Naţionale de Mediu.

În cadrul Proiectului LIFE Connect Carpathians, jandarmii participă cu o structură montană, constituită la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Județean Hunedoara, căreia i s-a oferit competență teritorială pe întreaga suprafață de desfășurare a proiectului, inclusiv în zona ariilor naturale din județul Bihor, cuprinse în coridorul ecologic ce leagă munții Apuseni de Carpații Meridionali.

Despre proiect

Proiectul LIFE Connect Carpathians, finanțat de către Comisia Europeană și implementat de Fauna & Flora International, în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Jandarmeria Română și Asociația Zarand, vizează elaborarea, în mod participativ, a unui plan de management regional pentru specii de faună de importanță comunitară. Două dintre obiectivele proiectului urmăresc facilitarea conviețuirii între comunitățile locale și speciile sălbatice și prevenirea și combaterea braconajului.

4jandarmi1

Zona de desfășurare a proiectului este reprezentată de Coridorul Munții Apuseni – Carpații Meridionali și se întinde pe o distanţă de peste 150 de kilometri între Munţii Apuseni, la nord, şi Munţii Retezat – Țarcu, la sud și reprezintă un peisaj unic, bogat din punct de vedere cultural care păstrează, încă, o mare parte din biodiversitatea pentru care România este recunoscută la nivel mondial, au transmis jandarmii bihoreni.

Proiectul LIFE Connect Carpathians promovează o abordare activă în managementul peisajului, prin implicarea factorilor interesaţi, inclusiv a comunităţilor locale, pentru menținerea și consolidarea bogăției naturale și culturale a regiunii. Proiectul are astfel ca obiective asigurarea conectivității funcționale, reducerea conflictului om – animale sălbatice și creșterea gradului de toleranță cu privire la carnivorele mari, promovarea conservării integrate pe termen lung, creșterea gradului de conștientizare și de susţinere a factorilor interesați locali cu privire la conservarea speciilor țintă.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Mapamond

  Atac armat într-un centru comercial din Copenhaga. Atacatorul a fost arestat
  Presupusul autor al atacului armat din Copenhaga a fost imobilizat şi arestat, au anunţat duminică seară autorităţile daneze, îndemnând cetăţenii să evite zona în care a avut loc incidentul.

  România

  Ministerul Afacerilor Externe confirmă decesul turistei din România în Egipt
  Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că Ambasada României la Cairo a fost notificată telefonic, duminică, de către agentul unei companii de turism cu privire la decesul turistei din România aflată în vacanță în stațiunea Hurghada, Egipt.

  Mapamond

  Un ghețar s-a prăbușit în Alpii italieni, cel puțin 6 morți
  Părți ale unui ghețar s-au prăbușit duminică, 3 iulie, în Alpii italieni, pe fondul unor temperaturi record, au anunțat autoritățile locale, iar presa locală a anunțat că cel puțin șase persoane au fost ucise, scrie Reuters.
  tombola lunii

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa potabilă în zona blocului Cicero

  BIHON CAO

  Avarie în Nufărul. Se întrerupe furnizarea apei potabile

  Mapamond

  O româncă de 40 de ani a fost ucisă de un rechin în Egipt, în timp ce înota în Marea Roșie
  Trupul unei turiste românce în vârstă de aproximativ 40 de ani a fost descoperit la câteva ore după un atac al unui rechin care a provocat moartea unei austriece în vârstă de 68 de ani.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Polițiștii de frontieră atrag atenția asupra documentelor necesare pentru copii în cazul călătoriilor în străinătate
  Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (ITPF) informează că în ultimele trei săptămâni, de la începutul acestei vacanţe şcolare, peste 500 de copii români nu au putut părăsi ţara, ca urmare a faptului că părinţii sau însoţitorii acestora nu deţineau documentele necesare pentru a putea călători în străinătate.

  Mapamond

  O femeie a murit după ce a fost sfâșiată de un rechin lângă coasta Egiptului
  O turistă austriacă a murit după ce a fost atacată de un rechin, în timp ce înota în Marea Roșie.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.