bihon.ro Web analytics

ANUNŢ LANSARE PROIECT - „Antreprenor pentru viitor”

Reactualizat la:

ANUNŢ LANSARE PROIECT - „Antreprenor pentru viitor”

Reactualizat la:
Universitatea din Oradea, în parteneriat cu Corporactive Consulting SRL, anunţă lansarea proiectului: „Antreprenor pentru viitor”.
Scris de Demian - Universitatea din Oradea, în parteneriat cu Corporactive Consulting SRL, anunţă lansarea proiectului: „Antreprenor pentru viitor”.

Beneficiar proiect: Universitatea din Oradea

Scopul/Obiectivul general al proiectului este creşterea numărului de studenţi ai Universităţii din Oradea prin stimularea participării studenţilor la programe de studii de licenţă, în special a celor din categorii vulnerabile și prin creşterea atractivităţii ofertelor educaţionale, în special în ceea ce priveşte antreprenoria-tul, corelat cu îmbunătăţirea competenţelor cadrelor didactice.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

1. Creşterea ratei de acces, participare şi absolvire la programele de studii de licenţă ale Universităţii din Oradea prin asigurarea unor pachete integrate de servicii, inclusiv consiliere profesională personalizată, de care vor bene-ficia un număr de 100 elevi, cu accent pe cei din mediul rural şi 450 de stu-denţi, din care 330 din categorii vulnerabile şi studenţi netradiţionali, într-o perioadă de 24 de luni.

2. Îmbunătăţirea nivelului de competenţe a 84 de cadre didactice ale Universi-tăţii din Oradea din învăţământul tehnic şi non-economic în vederea îmbu-nătăţirii competenţelor de proiectare a conţinutului educaţional în parte-neriat cu angajatorii şi formarea şi certificarea ca formatori de competenţe antreprenoriale, într-o perioadă de 24 de luni.

3. Diversificarea ofertelor educaţionale ale Universităţii din Oradea din în-văţământul tehnic şi non-economic prin validarea, autorizarea şi implemen-tarea a 3 cursuri noi – Antreprenoriat, Coaching pentru carieră şi Abilităţi de viaţă, complementare programelor de studii universitare din învăţămân-tul tehnic şi non-economic şi corelate cu nevoile pieţei muncii din sectoare-le economice competitive şi domeniile de specializare inteligentă ale regiu-nii Nord-Vest.

Grupul țintă al proiectului cuprinde:

1. 100 elevi înmatriculaţi în învăţământul preuniversitar (nivel liceal) din judeţul Bihor, cu accent pe elevii din mediul rural, aparţinând minorităţii roma, cu dizabilităţi, din comunităţile dezavantajate economic;

2. 450 studenţi ai Universităţii din Oradea înmatriculaţi într-un program de studii de licenţă non-economic, din care 330 studenţi din grupuri vulnerabile (din mediul rural, aparţinând minorităţii Roma, cu dizabilităţi, din comunităţile dezavantajate economic şi netradiţionali – cu vârsta de peste 24 de ani, încadraţi în categoria de persoane cu dificultăţi socioeconomice);

3. 84 cadre didactice din învăţământul superior, angajaţi ai Universităţii din Oradea, care beneficiază de programe de formare şi vor fi implicaţi în dezvoltarea de programe de studii din învăţământul terţiar universitar.

Beneficiar: Universitatea din Oradea

Partener: Corporactive Consulting SRL

Valoare totală eligibilă: 7.282.442,22 lei, din care:

Finanțare nerambursabilă: 7.114.153,50 lei (97,69% din valoarea totală eligibilă), din care: Valoare eligibilă nerambursabilă din FEDR/FC/FSE/ILMT: 6.158.002,73 lei; Valoare eligibilă nerambursabilă din Bugetul național: 956.150,77 lei

– Cofinanțare beneficiar: 168.288,72 lei

Durata de derulare a proiectului: 2 ani

Perioada de implementare: 24.05.2019 – 23.05.2021

Cod proiect MySMIS: 124167

Cod apel: POCU/379/6/21/Operaţiune compozită OS. 6.7, 6.9, 6.10

Componenta 1: 379 Bursa Student Antreprenor – Măsură activă pentru creşterea paricipării studenţilor din categorii vulnerabile la programe de studii de licenţă – Regiuni mai putin dezvoltate; Axa Prioritară: Educaţie şi competenţe

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capi-tal Uman 2014-2020.

Contact: Manager de proiect – Conf.univ.dr. CĂUȘ Vasile Aurel, Universitatea din Oradea, Str. Universităţii nr. 1, tel. 0259/408109, www.uoradea.ro. 

Advertorial! Hb: 248536 

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Parcul Libertății prinde culoare în cadrul proiectului de artă stradală „Mozaic Citadin”
  Începând de luni, 4 iulie, a început proiectul de artă stradală „Mozaic citadin”.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Mașină de poliție transportată cu autospeciala de ridicări auto. Vezi motivul
  O mașină de poliție transportată cu autospeciala de ridicări auto aparținând Serviciul de Parcări din cadrul Primăriei Oradea a stârnit numeroase reacții. 

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Șase trasee turistice montane din Bihor, omologate de Ministerul Turismului
  În județul Bihor există 54 de trasee turistice amenajate care însumează peste 700 de kilometri.
  tombola lunii

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa potabilă în zona blocului Cicero

  BIHON CAO

  Avarie în Nufărul. Se întrerupe furnizarea apei potabile

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Se lucrează la înierbarea liniei de tramvai Nufărul-Cantemir
  Lucrarea face parte din proiectul „Creșterea mobilității urbane din zona Nufărul-Cantemir” și se realizează prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

  Anunturi intreruperi energie electrica

  ÎNTRERUPERI ENERGIE ELECTRICĂ -Perioada 07.07.2022 -08.07.2022 - PL Rural +PL Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Beiușeanca Anamaria Babău e Miss World NexT Top Model 2022
  Nu e primul titlu al beiușencei din acest an. Iolanda Anamaria Babău a fost Miss Earth Emiratele Arabe Unite 2022, dar și coperta revistei de fashion fashion L’Officiel Arabia, ediția digitală din ianuarie 2022, respectiv US Fashion, ediția februarie 2022. 1

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.