Având în vedere că se apropie Paştele, mulţi ne-am întrebat de unde este bine să cumpărăm carne de miel şi care sunt caracteristicile acesteia, care o deosebesc de carnea altor animale, câine, de exemplu.
În primul rând, Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Bihor recomandă achiziţia cărnii de miel doar din locuri autorizate. Apoi carnea de miel trebuie marcată cu o ştampilă.
Pentru a se evita substituirea cu alte specii, este recomandat ca, întotdeauna, carcasa de miel să fie însoţită de cap. „Un aspect caracteristic dentiţiei de la oaie este că în partea superioră nu sunt incisivi ci un ţesut numit bureţel. Câinele are carnea mai roşie şi cu un miros special”, ne-a informat medicul veterinar Dan Bronţ, prezent la Punctul de sacrificare al mieilor autorizat în Piaţa Ioşia Nord.
Reclamaţii
Persoanele care au suspiciuni vizavi de carnea de miel achiziţionată se pot adresa punctelor de permanenţă ale DSVSA din Piaţa Cetate, Piaţa Iosia Nord, la sediul din Salonta, str. Prof. Dr. I. Cantacuzino nr. 2-4, la sediul din Marghita – str. Crişan nr. 2, la sediul din Beiuş, str. Aleea Moţilor, Bl. AN. 5, la Piaţa Obor din Beiuş şi la sediul central din Oradea, str. Ion Bogdan, nr. 37. Reclamaţii se mai pot face şi la numărul de telefon 0259.266.141.
Pe de altă parte, carnea de miel se vindea joi cu 15 lei/kilogramul în Piaţa Ioşia. În prima zi s-au comercializat doar doi miei. A doua zi, până la amiază tot doi miei.
D.B.
Citiți principiile noastre de moderare aici!