bihon.ro Web analytics

Au început lucrările de reparații la acumularea nepermanentă 1 Mai

De Simona Drimbău

Au început lucrările de reparații la acumularea nepermanentă 1 Mai

Angajații ABA Crișuri cadrul Sistemului Hidrotehnic Crișul Repede intervin la acumularea nepermanentă de pe pârâul Peța, în localitatea 1 Mai.
Scris de Simona Drimbău - Angajații ABA Crișuri cadrul Sistemului Hidrotehnic Crișul Repede intervin la acumularea nepermanentă de pe pârâul Peța, în localitatea 1 Mai.

În cifre lucrările se pezintă astfel: 50 de tone de amestec optimal (piatră spartă, pământ) sunt compactate pe coronamentul barajului care are o lățime de trei metri și o lungime de 202 metri, 12 metri cubi de beton pentru reparații la golirea de fund, radier și pereu.

Acumularea nepermanentă 1 Mai funcționează din anul 1976 și are rol de apărare împotriva inundațiilor pentru localitățile bihorene: Haieu, Rontău, 1Mai și Oradea. Coronamentul este partea superioară a barajului care, în funcție de consolidare și amplasament, poate fi circulabil fie numai pentru exploatare, fie pentru circulație generală. Radierul se referă la un element din beton care servește ca fundație pentru a împiedica eroziunea.

Pereul de beton este un strat care căptușește o suprafață înclinată de teren pentru a împiedica surparea pământului sau eroziunea lui de către ape.

 

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Prefectul Țiplea cere adoptarea „la timp și transparent” a bugetelor locale pe 2022
  Primăriile care nu pot adopta bugetul în termenul legal își vor desfășura activitatea pe baza bugetului din anul precedent. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  A început „The Jogger Show": Noul model al gamei DACIA este prezentat în cadrul unui show ONLINE
  Pe parcursul evenimentului, desfășurat sub forma unui show online, se va organiza o sesiune de Q&A, cu diferite premii și surprize pentru participanți.

  Anunturi intreruperi energie electrica

  ÎNTRERUPERI ENERGIE ELECTRICĂ -D. 31.01.2022 - 04.02.2022 - COR mt jt Alesd (anuntate cu 2 zile)

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Gabriel Ghilea, numit subsecretar de stat în Ministerul Dezvoltării
  Fiul fostului deputat PNL de Bihor, Gavrilă Ghilea, este subsecretar de stat în cadrul Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, potrivit unei decizii publicate marți în Monitorul Oficial. 7

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  UPDATE! După Gojdu, Liceele Ady Endre, Greco-Catolic și Emanuel intră în online
  Datorită numărului de elevi și profesori infectați cu Omicron, și Liceul Teoretic „Ady Endre” a decis să intre cu toate clasele în online. 3

  România

  Președintele Iohannis, declarații după ședința CSAT: Ne asigurăm că suntem pregătiți pentru orice scenariu posibil
  România are peste 600 km de frontieră comună cu Ucraina și trebuie să ne asigurăm că suntem pregătiți pentru orice scenariu posibil, spune Klaus Iohannis. 6

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.