bihon.ro Web analytics

Avansează lucrările din Băile Felix

De Călin Corpaș

Avansează lucrările din Băile Felix

Lucrările de pavare a arterei centrale ce traversează stațiunea ar putea fi finalizate până la începutul anului. Întregul proiect ar trebui dus la bun sfârșit până la debutul sezonului estival 2021.
Scris de Călin Corpaș - Lucrările de pavare a arterei centrale ce traversează stațiunea ar putea fi finalizate până la începutul anului. Întregul proiect ar trebui dus la bun sfârșit până la debutul sezonului estival 2021.

Primarul Cristian Laza speră că lucrările pe principala arteră din Băile Felix – strada Primăverii – vor fi în mare măsură terminate până la finalul lunii decembrie. Lucrările de pavare a străzii cu piatră cubică – pentru partea carosabilă, respectiv cu andezit – pentru faleză sunt într-o fază avansată. În paralel, se lucrează și pentru realizarea fântânilor arteziene, prevăzute în proiect în apropierea ștrandului Apollo. Măsura în care lucrarea de pe strada Primăverii va putea fi terminată în acest an depinde de condițiile meteo.

Piațetă, în centru

De asemenea, se lucrează la finisajele exterioare ale noii incinte ce va servi ca WC public, în cadrul aceluiași proiect. De altfel, primarul Cristian Laza intenționează ca în centrul stațiunii să amenajeze o piațetă, ceea ce va presupune dispariția unor clădiri ce îngustează, azi, profilul principalei artere din Băile Felix. De altfel, faleza străzii ce traversează stațiunea este mai lată decât carosabilul propriu-zis, iar strada mai are prevăzută și o pistă pentru biciclete.

În perspectivă, Laza își dorește o extindere a spațiului pietonal și pentru terasele – restaurant, amenajate pe platforme de beton suspendate, deasupra pârâului Hidișel, ce traversează stațiunea. La fel, Laza vrea o mai bună și mai aeristică conectare rutieră și pietonală a zonei din proximitatea hotelurilor Mureșul – Poienița – Spitalul de Recuperare Felix cu zona centrală a stațiunii.

Faleza pietonală cu dale în curs de amenajare pe strada Primăverii are 5 metri lățime, pista de biciclete cca. 2 metri, carosabilul 3,5 metri (sens unic), iar de-a lungul pârâului Hidișel a fost înființat un nou trotuar, de 1,5 metri lățime.

Proiectul de amenajare a arterelor din Băile Felix prevede o intervenție și asupra străzii Victoria, ce mărginește stațiunea, de-a lungul pădurii Felix. Atât la nivel suprateran, cât și în subteran, fiind schimbate rețelele ce dăinuiau de pe timpul comunismului. De asemenea, au început lucrările și în Băile 1 Mai, fiind în curs de înlocuire gardul ce mărginește rezervația Pețea din Băi.

Antreprenor general al lucrărilor din Băile Felix este firma Europlus Construct din București, dar în teren lucrează firma orădeană Ștefănuț & Daria. Această firmă a mai lucrat și la aquapark-ul Nymphaea din Oradea, în subantrepriză la constructorul ungar Kesz.

Proiectul, în valoare de 3 milioane de euro, denumit „Dezvoltarea infrastructurii stațiunii Băile Felix – Lotusul turismului românesc”, este finanțat din fonduri europene, prin POR. Proiectul ar trebui finalizat până anul viitor, în luna mai. Adică până la debutul sezonului turistic 2021.

19 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. claudiu says:

  Ca se modernizeaza e bine si de dorit.

  Cum se modernizeaza si lucreaza insa e alta poveste.

  Locuiesc in Baile Felix. De cand ma stiu nu am vazut un asa de prost management al lucrarilor publice. Toata toata statiunea este sparta dar se lucreaza numai ici colo. Cand se lucreaza.

  Toti sustinetorii si paciosi de dosuri ai primarului au urmatoarea lozinca care ma exaspereaza:

  “DA BA DA SA VEZI CAND VA FI GATA, VA SCHIMBA FATA FELIXULUI”
  “El cate a facut in 4 ani si cel cxare a fost inainte nu a facut nimic 30 de ani”

  Mai oameni buni, terminati cu prostiile. Nimeni nu a zis ca nu e lucru bun ca se lucreaza DAR CUM CUM se lucreaza (cu ce viteza printre altele) e si asta important. Poate la fel de important. Ca uite ati speriat turistii anul acesta cu buldozerele voastre.

  As putea insirui o lista lunga de probleme in Felix la care se inchide ochii. Gunoi in mijlovul statiunii, tarabe de piata ca in Tiganesti, dezafectarea apei termale cu access pt public, etc etc.

  Parerea mea limitata este ca ce se face acum in Baile Felix e comparabil cu rujarea pe buze a unei doamne invarsta.

  MANAGEMENT fratilor MANAGEMENT al lucrarilor publice, acesati fonduri ue SI MERGETI SA VA EDUCATI.

  Noua nu ne da primaria inapoi acesti ani de renovare, dar taxe ne ia.

  • drop says:

   intrebarea corecta e cine va da inapoi zecile de ani in care nu s-a facut nimic?

   • claudiu says:

    corect. esti profund.
    dar hasi sa revenim la acum si aici. eu ma refeream la acest deficitar management al lucrarilor publice. bun am inteles ultimii 30 de ani, cei dinainte poarta toata vina pt acei ani fara nici urma de indoiala. ar merita judecati si aspru pedepsiti!

    dar acum, acum de 5 ani imd sunteti voi cei de la butoane. gata. nu mai aduceti in discutie ce a fost inainte de voi. acum voi sunteti cei care orchestrati lucrurile. va rugam va imploram, fiti eficienti.
    pana la urma e viata noastra comuna.

  • Coco says:

   Inainte sa faci acest comentariu uitate ce a facut si face Bolojan in Oradea ! Pt ca Oradea si Judetul Bihor cu girul p…e sub dictatura pnl ! In Oradea zeci de lucrari proaste calitativ care in scurt timp de la finalizare intra in reparatii sau chiar reconstructie . Un adevarat paradis pt camarila pnl ! Dna absent ! Daca era PSD erau de mult cu dosare penale.

 2. arnold says:

  este inadmisibil ca de 2-3 ani atatiunea sa fie in santier totul e spart si arta groaznic, antreprenor general al lucrărilor din Băile Felix este firma Europlus Construct din București care ia banii pe degeaba probabil 50% fara sa faca nimic , dar în teren lucrează firma orădeană Ștefănuț & Daria care probabil ia cealalta parte de 50%, asa se fac la noi licitatiile ca sa castige o firma pentru ca are influenta politica iar lucrarea sa o faca altii pentru jumatate din valoarea lucrarii licitate, este inadmisibil asa ceva.

 3. Heyop says:

  Iar traditia continua cu lucrari de calitate…

 4. Pop Andreea says:

  Felicitări altceva nu putem spune, pentru cârcotașii de serviciu pot să le adresez 2 întrebări.
  1) Vă rog să-mi spuneți cât a durat lucrările la Piața Unirii din Oradea?
  2) Vă rog să-mi spuneți de cât timp se lucrează la Piațeta din jurul Teatrului Regina Maria din Oradea?
  Apropo de acestă lucrare costul lucrărilor este în valoare de 15.000.000 euro ( la o suprafață de maximi 7000 mp)în comparație cu Băile Felix (toată stațiunea făcută de la A-Z) valorează 3.000.000 euro, așa că ar trebui să vă îndreptați atenția acolo unde este cazul nu la Felix….
  Cât despre așa ziși nemulțumiți sunt popușiștii care în 2016 au fost deconectați brusc de la robinetul bugetului local al comunei Sânmartin și încă sunt în sevraj mai ales acum când au aflat că le demolează spațiile comerciale din centrul stațiunii, spații construite fără autorizații că ulterior au fost îmbrăcate legal, printre acestea se numără Bei Dănuț actual consilier local PRO ROMÂNIA finul lui Popus, fostul viceprimar din Sânmartin Nicolae Leuce și povestea poate continua..

 5. Andrei says:

  Văd că e plin de ingineri și de manageri în Băile Felix, toți ne pricepem la a ne da cu părerea, dar a face ceva, mai puțin. Nu știu cum puteți compara cu alte lucrări publice pentru că nu au existat, de unde găsiți termene și timpi de execuție nu-mi dau seama. Pot paria că dacă trecem pe la dvs. pe acasă putem înșirui o grămadă de nereguli și de probleme, sigur aveți destule, doar că tipic, le vedem ale altora. Trebuie schimbat totul, refăcut de la 0, nu se poate peste noapte, cum ați vrea voi, se fac toate dar cu răbdare, ne bucurăm că cineva a început să investească în comună, ar trebui să ne aducem fiecare aportul cu ce putem, în loc să criticăm din fotoliu.

 6. Rusan says:

  Jumatate din oamenii din primarie sunt angajati pe nepotisme/prieteni
  stiti bine asta Dl. Laza….de ce nu faceti nimic?
  Jumate din personalul primarie taie frunze la caini, mananca seminte in parcarea primariei si se plimba de la un ghiseu la altul
  Cand se vor schimba toate astea?
  Saracii bugetari vechi de peste 25 ani din aceasta primarie……am vb cu un bugetar de acolo…ti-e mai mare mila..a adus de acasa piese pt calculator sa-l faca mai performant,ca altfel moare langa el….Asta e primaria Sanmartin din pacate.
  Asa a fost cand a guvernat si dl Popus, asa este si acum, nu zic mai multe ……sper ca cineva sa publice postarea mea. Multumesc!

 7. Pop Andreea says:

  Felicitări altceva nu putem spune, pentru cârcotașii de serviciu pot să le adresez 2 întrebări.
  1) Vă rog să-mi spuneți cât a durat lucrările la Piața Unirii din Oradea?
  2) Vă rog să-mi spuneți de cât timp se lucrează la Piațeta din jurul Teatrului Regina Maria din Oradea?
  Apropo de acestă lucrare costul lucrărilor este în valoare de 15.000.000 euro ( la o suprafață de maximi 7000 mp)în comparație cu Băile Felix (toată stațiunea făcută de la A-Z) valorează 3.000.000 euro, așa că ar trebui să vă îndreptați atenția acolo unde este cazul nu la Felix….
  Cât despre așa ziși nemulțumiți sunt popușiștii care în 2016 au fost deconectați brusc de la robinetul bugetului local al comunei Sânmartin și încă sunt în sevraj mai ales acum când au aflat că le demolează spațiile comerciale din centrul stațiunii, spații construite fără autorizații ca ulterior să fie îmbrăcate legal, printre acestea se numără Bei Dănuț actual consilier local PRO ROMÂNIA finul lui Popus, fostul viceprimar din Sânmartin Nicolae Leuce și povestea poate continua..

 8. anca says:

  de 2 ani un petic de drum , tipic pesedist, ma intreb cat a incasat firma din bucuresti si cat le o fi ramas celor din oradea ?un pic de pavaj nou in centru , dar la mica distanta de acel drum stau cladiri infecte gata sa se darame , garduri scorojite , neingrijite de pe vremea lui ceausescu dar noi ne pregatim de taiat panglici , singura sansa este unirea cu oradea , sub conducere pnl se vede treburi bune

 9. adrian says:

  Din pacate statiunea arata intr-un mod inacceptabil. De 30 de ani fiecare a construit cum l-a dus capul, fara un plan urbanistic, fara bun simt sau bun gust, fara nimic. Primaria a dat aprobari fara nici o jena, nu conta ca cladirea care se ridica se potrivea ca nuca in perete. E plin de cladiri de prefabricate, pensiuni in 10 stiluri care mai de care mai ciudate, cladiri si hoteluri abandonate samd. Mie cel mai deranjant vizual mi se par service-ul (sau spalatorie sau ce e) de la intrarea in Felix, si cladirea din centru care e tot din prefabricate. Sa nu mai vorbim de piata, de paraul plin de gunoaie samd. Primarul ar trebui sa viziteze statiuni de-afara, sa vada cum ar trebui sa arate o statiune normala. In Polonia, intr-o statiune montana, TOATE pensiunile au acelasi stil. Ok, la noi nu se poate, dar nici sa trantesti cladiri din prefabricate intr-o statiune nu mi se pare acceptabil. Dar e Romania, si la noi orice e posibil.

 10. Localnic says:

  Subscriu Claudiu, este un haos general in Baile Felix, nu se lucreaza decat asa cu țârâita cum apucă. De la Artclub spre poliție au facut o mizerie de drum pentru masini de nu incap doua matiz-uri, la vara cand va incepe balamucul iar vor parca toti pe poteca langa pârâu. Apropo, piatra cubică de super calitate toată cu colțuri se lasă deja sub greutatea “imensă” a mașinilor.
  Ideea nu e rea pentru ce se face, dar proiectul … oricum este un progres față de foștii, și dacă se introduce gazul ar fii frumos. Rămânde de vazut și ce va face SCT-ul în ograda sa… dacă lasa totul cum este in prezent atunci e cam pe degeaba gardul vopsit și înăuntru un porc in balta de noroi.

 11. Cayde-6 says:

  Era si timpu

 12. Cayde-6 says:

  Era si timpul

 13. Florian says:

  Mai aveți semințe? Că ii foarte frumos spectacolul ăsta de pe margine, să stai în tribună să mănânci semințe şi să critici… Iar ce tine de angajați vă întreb, proiectele se scriu singure? Au obținut finanțări nerambursabile în valoare de 18.000.000 euro, ce tot vorbiți fără să știți…???

 14. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cum porți corect pantofii la vestimentație
  Stilul vestimentar reflectă personalitatea fiecărui bărbat.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Priveşte natura în ochi în „România sălbatică”. Pelicula poate fi văzută la Cinema Palace Oradea
  Filmul realizat de Dan Dinu şi Cosmin Dumitrache poate fi vizionat la Cinema Palace.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Momente de emoţie la Festivalul Național de Folk „Pro Lirica", de la Oradea
  Cea de a patra ediţie s-a desfăşurat timp de două zile în Parcul Bălcescu din municipiu.

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  7 străzi din Oradea rămân miercuri pentru câteva ore fără apă

  BIHON CAO

  CITIRI CAO 13.09.2021-17.09.2021

  România

  Șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, demis de premierul Florin Cîțu. Fostul șef al GNM i-a mulțumit ministrului Tanczos Barna
  Șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu (USR PLUS), a fost demis, luni, din funcție de premierul Florin Cîțu. Decizia fost publicată în Monitorul Oficial.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Profesoara orădeană Mirela Tanc, susținută de ministrul Educației în cursa pentru un milion de dolari: „E singura din România care în ultimii 5 ani a reușit această performanță"
  Mirela Tanc, profesoară de limba română la Şcoala Gimnazială „Oltea Doamna" se află pe lista scurtă a celor 50 de dascăli finalişti ai competiţiei "Global Teacher Prize", "Oscar- ul Educaţiei", al cărui câştigător va primi uriaşa sumă de un milion de dolari.

  Anunturi Electrica

  Întreruperi energie electrică -B. 23.09.2021 - 24.09.2021 -PL Salonta + Oradea - anuntate cu 2 zile

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.