bihon.ro Web analytics

Avertizări meteo pe panourile OTL din Oradea

Reactualizat la:

Avertizări meteo pe panourile OTL din Oradea

Reactualizat la:
Pe panourile OTL vor fi afișate mesaje de informare/atenționare/avertizare a populației, în urma unei colaborări între Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor și Oradea Transport Local (OTL) S.A.
Scris de Demian - Pe panourile OTL vor fi afișate mesaje de informare/atenționare/avertizare a populației, în urma unei colaborări între Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor și Oradea Transport Local (OTL) S.A.

Sistemul de avertizare a fost prezentat în cadrul unei conferințe de presă comune, desfășurată luni dimineața, la care au participat din partea ISU Crișana:  Inspectorul șef colonel Caba Sorin Mihai, adjunct al inspectorului șef, locotenent – colonel Zoicaș Florin,  purtător de cuvânt maior Camelia Roșca, iar din partea OTL: directorul general inginer Pop Viorel Mircea, inginer de sistem Negruț Horia și purtător de cuvânt Carmen Tocuț.

https://youtu.be/buDpTgjerJg

Orădenii vor putea viziona pe panouri informații referitoare la avertizările meteo, dar și despre exercițiile de testare a sistemului de alarmare publică.

„Odată ce dispeceratul nostru primește informarea, va comunica în cel mai scurt timp dispeceratului de la OTL perioada și informația necesară în așa fel încât pe durata acestui cod mesajul va apărea în toate stațiile instantaneu”, a precizat inspectorul șef ISU Crișana, colonel Caba Sorin Mihai

Potrivit ISU Crișana, în momentul primirii avertizării transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, valabilă pentru municipiul Oradea, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor va comunica dispeceratului OTL mesajul de avertizare, acesta urmând a fi afișat, pe toată durata de valabilitate precizată de ANM, pe fiecare din panourile aflate în stațiile OTL.

„Studiem posibilitatea ca toate aceste mesaje să le afișăm în continuare și pe autobuze și tramvaie, dar afișajele din acestea nu pot fi date din dispecerat direct și trebuie updatate de către șoferi sau vatmani”, completează directorul OTL, Pop Viorel Mircea.

Astfel, pentru ca cetățenii să poată lua măsurile necesare de protecție în vederea preîntâmpinării situațiilor de urgență pe timpul manifestării fenomenelor meteorologice periculoase, în funcție de fenomenul avertizat și de intensitatea acestuia, pe panourile precizate vor apărea mesajele corespunzătoare, ca de pildă:

“Cod portocaliu – Vânt puternic”;

“Cod portocaliu – Ploi însemnate cantitativ”;

“Cod portocaliu – Descărcări electrice și grindină”;

“Cod portocaliu- Fenomene meteo periculoase”;

“Cod roșu – Vânt puternic”;

“Cod roșu – Ploi însemnate cantitativ”

“Cod roșu – Descărcări electrice și grindină”

“Cod roșu – Fenomene meteo periculoase”

Totodată, orădenii vor fi informați, și în acest mod, cu privire la exercițiile de testare a sistemului de alarmare, mesajele afișate în aceste situații fiind: “Exercițiu alarmare publică – Alarmă la dezastre” sau “Exercițiu alarmare publică – Prealarmă aeriană” ori “Exercițiu alarmare publică – Alarmă aeriană”.

Maior ISU Crișana, Camelia Roșca, a prezentat și primele de măsuri de siguranță pe care cetățenii trebuie să și le ia în momentul în care observă o avertizare meteo. „În momentul în care cetățenii văd aceste mesaje, indiferent că se află în trecere pe jos, în stațiile de tramvai sau observă pe panourile de afișare informațiile meteorologice, să ia măsurile necesare pentru a se proteja. Dacă fenomentul se manifestă, se adăpostesc în cea mai apropiată clădire. Dacă nu se manifestă să se îndrepte spre domiciliu, să evite alte deplasări, să parcheze în zonă sigură, la distanță de stâlpii de electricitate și de copaci”.

 

Untitled

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Anunturi intreruperi energie electrica

  ÎNTRERUPERI ENERGIE ELECTRICĂ -C. 10 si 15.12.2021 - PL Rural + Beius + Alesd - anuntate cu 2 zile, respectiv cu 5 zile

  România

  Guvernul pregătește relaxări de sărbători. Purtatul măștii de protecție în locuri deschise ar putea fi eliminat
  Guvernul pregăteşte o relaxare a restricţiilor, a anunţat, marţi, premierul Nicolae Ciucă. El precizează că purtatul măştii de protecţie ar putea fi eliminat în anumite locuri. Decizia va fi luată miercuri.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Eveniment de excepție în Oradea: ,,Colind de Crăciun”
  Invitați speciali: Marius Ciprian Pop, Luminița Anghel și Aurelian Temișan.

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  BIHON CAO

  Orădenii de pe malul stâng al Crișului Repede rămân două nopți fără apă

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa potabilă în Oradea: 7 străzi afectate, inclusiv Spitalul Județean

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Se închide Ștrandul Ioșia
  Ștrandul Ioșia din Oradea se închide începând de luni, 13 decembrie 2021, pentru o perioadă de o lună și jumătate, urmând să se redeschidă marți, 1 februarie 2022.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  UPDATE! Percheziții la Vama Borș pentru corupție
  Procurori ai Tribunalului Bihor, dar și din Ungaria precum și polițiști de la Direcția Generală Anticorupție Oradea au blocat vama Borș 1 marți dimineață. 7

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Medicul orădean Carmen Pantiș, invitată la Florin Călinescu Show: „Doamna Pantiș este un erou"
  Șefa Colegiului Medicilor Bihor, orădeanca dr. Carmen Pantiș a fost invitată joi, 02 decembrie, la emisiunea lui Florin Călinescu, de pe PrimaTV. 1

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.