bihon.ro Web analytics

Avram Iancu pune Beiușul pe harta Erasmus

Reactualizat la:

Avram Iancu pune Beiușul pe harta Erasmus

<p>Foto: FAN </p>
Reactualizat la:
De mai bine de 10 ani, Asociația Avram Iancu organizează activități cultural-patriotice, cunoscute din Țara Beiușului până în Țara Moților și chiar mai departe.
Scris de demeter1 - De mai bine de 10 ani, Asociația Avram Iancu organizează activități cultural-patriotice, cunoscute din Țara Beiușului până în Țara Moților și chiar mai departe.

În ultimii trei ani sfera de activități s-a lărgit, Asociația implementând activități de anvergură – proiecte precum:„ Cinstindu-ne înaintaşii, ne pregătim viitorul”, „IANCU (Inițiativă – Armonie – Națiune – Cultură – Unitate)”, proiecte finanțate de Primăria Beiuș, „De la tradiții la… HTML finanțat de Asociația Techsoup – 2017”, iar membrii săi participând activ în proiecte ale altor Asociații din țară și străinătate –mobilitatea desfășurată februarie 2016, în Spania, la Granada, activitate intitulată „Noii europeni”, mobilitatea de la Bazargic (Bulgaria – aprilie 2016) – prin A.C.T.O.R., participarea la proiectul ACTING – ACTing – Social Agents Promoting Active Ageing through ICT.

sigla-proiectului-realizata-de-alex-june

În urma mobilităților efectuate, o idee a prins contur în mintea președintelui Asociației Avram Iancu Beiuș, domnul Viorel Ianc: „să punem și Beiușul pe harta mobilităților Erasmus, să fie gazda unui eveniment internațional care să reunească lucrători de tineret din mai multe țări….”

„Și nu în ultimul rând să deschidă minți”! precizează doamna Elisabeta Ana Naghi, membră a Asociației, plecată de mulți ani din Beiuș, dar care-și iubește locul natal și care se implică în proiecte cu scopul de a dezvolta comunitatea. Acest lucru a devenit posibil după o intensă muncă de echipă a membrilor: Elisabeta Ana Naghi, Diana Panda, Claudia Buran și Viorel Ianc, când proiectul Learning from Each Other, a fost aprobat și va fi finanțat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus+, domeniul „Tineret, acțiune cheie 1 – Proiecte de mobilitate”.

În contextul anului 2018, An European al patrimoniului cultural, anul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, proiectul își propune să aducă o schimbare în rândul lucrătorilor de tineret din 6 organizații partenere, considerând că participarea la seminar într-un mediu intercultural este o oportunitate pentru fiecare dintre lucrătorii de tineret, vor învăța unii de la alții și vor avea ocazia să împărtășească elemente specifice ale patrimoniul cultural al fiecărei țări partenere.Activitatea principală a proiectului este seminarul care se va organiza în perioada 15-19 octombrie 2018 la Beiuș, județul Bihor, Romania și va reuni 24 de lucrători de tineret din cele șase organizații.

Rezultate așteptate sunt: dezvoltarea competențelor de utilizare a instrumentelor social – media în scopul promovării și îmbunătățirii calității activităților desfășurate cu tineri, în special pentru cei cu oportunități reduse, îmbunătățirea competențelor social – civice și de cetățenie europeană în vederea promovării în comunitate a voluntariatului și a participării la viața democratică și civică în rândul tinerilor; dezvoltarea competențelor transversale pentru a putea motiva și implica tinerii să participe la proiecte și programe comunitare în vederea valorificării potențialului acestora. Partenerii beiușenilor în proiect sunt:CompassEurópaiIfjúságiKözösségértEgyesület, din Ungaria, Mille Cunti din Spania, Inter Alia, Germania, “Youth and Civil Initiatives in theRose Valley”, Bulgaria, Centro per lo sviluppo creativa Danielo Dolci, Italia.

FACT BOX:

Ce își propun?
-dezvoltarea competențelor de utilizare a instrumentelor social – media în scopul promovării și îmbunătățirii calității activităților desfășurate cu tineri, în special cei cu oportunități reduse, a 24 de lucrători de tineret, pe parcursul celor 5 zile;
-îmbunătățirea competențelor social – civice și de cetățenie europeană a 24 de lucrători de tineret, în vederea promovării în comunitate a voluntariatului și a participării la viața democratică și civică în rândul tinerilor pe parcursul celor 5 zile;
-dezvoltarea competențelor transversale a 24 de lucrători de tineret pentru a putea motiva și implica tinerii să participe la proiecte și programe comunitare în vederea valorificării potențialului acestora pe parcursul celor 5 zile de seminar.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Răzvan Vicoveanu, nominalizat la UNITER
  UNITER a anunţat nominalizările pentru a XXVIII-a ediţie a Galei Premiilor UNITER. Juriul de nominalizări a fost alcătuit din criticii de teatru Ludmila Patlanjoglu, Maria Zărnescu, Călin Ciobotari.

  BIHON Sport local

  Arbitrii bihoreni s-au pregătit la Vadu Crișului
  A devenit o tradiție ca în pauza competițională de iarnă, arbitrii bihoreni să efectueze un stagiu centralizat de pregătire la Vadu Crișului.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Bădălău: România va deveni al doilea focar de coronavirus după Italia
  Senatorul PSD Nicolae Bădălău a declarat, luni, că virusul ucigaş va ajunge şi în România, iar în cel mult două săptămâni țara va deveni al doilea focar de coronavirus după Italia. Mulți români se întorc din peninsulă. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Descoperire din epoca bronzului
  În şantierul din zona Pieţei 100 s-au descoperit fragmente ceramice vechi de peste 3000 de ani.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Orădeanul Patrick Gânțe va juca la AS Roma
  Internaționalul de juniori orădean Patrick Gânțe va evolua la cunoscută formație italiană AS Roma.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Stația de autobuz Peța din Ioșia, închisă din cauza lucrărilor
  Lucrările la noua linie de tramvai ce leagă Cantemir de Ioșia afectează și traseele societății locale de transport.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.