bihon.ro Web analytics

Avram Iancu pune Beiușul pe harta Erasmus

Reactualizat la:

Avram Iancu pune Beiușul pe harta Erasmus

<p>Foto: FAN </p>
Reactualizat la:
De mai bine de 10 ani, Asociația Avram Iancu organizează activități cultural-patriotice, cunoscute din Țara Beiușului până în Țara Moților și chiar mai departe.
Scris de demeter1 - De mai bine de 10 ani, Asociația Avram Iancu organizează activități cultural-patriotice, cunoscute din Țara Beiușului până în Țara Moților și chiar mai departe.

În ultimii trei ani sfera de activități s-a lărgit, Asociația implementând activități de anvergură – proiecte precum:„ Cinstindu-ne înaintaşii, ne pregătim viitorul”, „IANCU (Inițiativă – Armonie – Națiune – Cultură – Unitate)”, proiecte finanțate de Primăria Beiuș, „De la tradiții la… HTML finanțat de Asociația Techsoup – 2017”, iar membrii săi participând activ în proiecte ale altor Asociații din țară și străinătate –mobilitatea desfășurată februarie 2016, în Spania, la Granada, activitate intitulată „Noii europeni”, mobilitatea de la Bazargic (Bulgaria – aprilie 2016) – prin A.C.T.O.R., participarea la proiectul ACTING – ACTing – Social Agents Promoting Active Ageing through ICT.

sigla-proiectului-realizata-de-alex-june

În urma mobilităților efectuate, o idee a prins contur în mintea președintelui Asociației Avram Iancu Beiuș, domnul Viorel Ianc: „să punem și Beiușul pe harta mobilităților Erasmus, să fie gazda unui eveniment internațional care să reunească lucrători de tineret din mai multe țări….”

„Și nu în ultimul rând să deschidă minți”! precizează doamna Elisabeta Ana Naghi, membră a Asociației, plecată de mulți ani din Beiuș, dar care-și iubește locul natal și care se implică în proiecte cu scopul de a dezvolta comunitatea. Acest lucru a devenit posibil după o intensă muncă de echipă a membrilor: Elisabeta Ana Naghi, Diana Panda, Claudia Buran și Viorel Ianc, când proiectul Learning from Each Other, a fost aprobat și va fi finanțat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus+, domeniul „Tineret, acțiune cheie 1 – Proiecte de mobilitate”.

În contextul anului 2018, An European al patrimoniului cultural, anul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, proiectul își propune să aducă o schimbare în rândul lucrătorilor de tineret din 6 organizații partenere, considerând că participarea la seminar într-un mediu intercultural este o oportunitate pentru fiecare dintre lucrătorii de tineret, vor învăța unii de la alții și vor avea ocazia să împărtășească elemente specifice ale patrimoniul cultural al fiecărei țări partenere.Activitatea principală a proiectului este seminarul care se va organiza în perioada 15-19 octombrie 2018 la Beiuș, județul Bihor, Romania și va reuni 24 de lucrători de tineret din cele șase organizații.

Rezultate așteptate sunt: dezvoltarea competențelor de utilizare a instrumentelor social – media în scopul promovării și îmbunătățirii calității activităților desfășurate cu tineri, în special pentru cei cu oportunități reduse, îmbunătățirea competențelor social – civice și de cetățenie europeană în vederea promovării în comunitate a voluntariatului și a participării la viața democratică și civică în rândul tinerilor; dezvoltarea competențelor transversale pentru a putea motiva și implica tinerii să participe la proiecte și programe comunitare în vederea valorificării potențialului acestora. Partenerii beiușenilor în proiect sunt:CompassEurópaiIfjúságiKözösségértEgyesület, din Ungaria, Mille Cunti din Spania, Inter Alia, Germania, “Youth and Civil Initiatives in theRose Valley”, Bulgaria, Centro per lo sviluppo creativa Danielo Dolci, Italia.

FACT BOX:

Ce își propun?
-dezvoltarea competențelor de utilizare a instrumentelor social – media în scopul promovării și îmbunătățirii calității activităților desfășurate cu tineri, în special cei cu oportunități reduse, a 24 de lucrători de tineret, pe parcursul celor 5 zile;
-îmbunătățirea competențelor social – civice și de cetățenie europeană a 24 de lucrători de tineret, în vederea promovării în comunitate a voluntariatului și a participării la viața democratică și civică în rândul tinerilor pe parcursul celor 5 zile;
-dezvoltarea competențelor transversale a 24 de lucrători de tineret pentru a putea motiva și implica tinerii să participe la proiecte și programe comunitare în vederea valorificării potențialului acestora pe parcursul celor 5 zile de seminar.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Curs gratuit de prim ajutor - resuscitare gratuit în Oradea
  Un tată, care şi-a văzut copilul pierind fără să îl poată ajuta, a decis să înveţe cum să îi salveze pe alţii, iar de câţiva ani, bărbatul predă cursuri gratuite de prim ajutor, autorizate la nivel european.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Efectele coronavirus: stocurile de măști din farmaciile din Oradea sunt epuizate
  Stocurile de măști chirurgicale s-au epuizat în aproximativ totate farmaciile din Oradea, din cauza temerii orădenilor de coronavirus. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Traficant de droguri de mare risc, prins de polițiștii orădeni
  Un bărbat, în vârstă de 51 de ani, din Oradea, dat în urmărire internaţională pentru comiterea infracţiunii de trafic de droguri de risc, a fost arestat de poliţiştii orădeni.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cinci localități bihorene vor fi cadastrate gratuit
  În prezent, din totalul de 101 de UAT-uri din județul Bihor, patru sunt cadastrate în proporție de sută la sută.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Noel are nevoie de cel mai scump vaccin din lume
  Viața lui Noel, care are 7 luni, depinde de achiționarea unui vaccin care costă peste 2 milioane de euro și care trebuie administrat până la doi ani.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Designerul Oana Pădure își donează ziua de naștere. Ajută o femeie să lupte cu cancerul
  Rochiile semnate de Oana Pădure sunt purtate de femeia puternică și independentă, care tinde să aleagă clasicul, elegantul, femeia care prețuiește întâlnirile sociale și își dorește să arate întotdeauna impecabil. De ziua ei, designerul premiat pentru cea mai bună colecție la City Fashion Week face un gest impresionant, de la femeie la femeie.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.