bihon.ro Web analytics

Bani pentru rechizite și haine pentru peste 6.400 de elevi din Bihor

De Crina Dobocan
Peste 6.400 de elevi din județul Bihor au primit carduri cu bani pentru rechizite și haine.
Scris de Crina Dobocan - Peste 6.400 de elevi din județul Bihor au primit carduri cu bani pentru rechizite și haine.

 

Încă din 2020, elevii care provin din familii defavorizate, înscriși în învățământul de stat preșcolar, primar și gimnazial, trebuiau să primească, în fiecare an școlar, tichete în valoare de 500 de lei. Banii trebuiau folosiți pentru rechizite și haine, doar că, până zilele trecute, banii nu au fost alocați în niciun an. Acum, după mai bine de doi ani de la apariția acestui program, autoritățile au făcut pași pentru implementarea programului care vine în sprijinul elevilor care provin din familii cu venituri mici și aplicarea lui efectivă. Banii au ajuns la elevi înainte de Paști, potrivit Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE). La nivel național, MIPE a distribuit 245.018 carduri alimentate cu câte 500 de lei, pe care părinții elevilor îi vor putea folosi doar pentru achiziționarea de rechizite și îmbrăcăminte,nfără ca suma să poată fi preschimbată în numerar.

Potrivit inspectorului Florin Negruțiu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Bihor, 6.417 elevi din 404 unități de învățământ din județul Bihor au beneficiat de acest sprijin ca să meargă la școală.

„O astfel de măsură este necesară, mai ales în contextul crizei pe care a generat-o epidemia de coronavirus, pentru că una dintre cele mai afectate categorii este cea a copiilor dezavantajați din învățământul de stat, luând în considerare abandonul școlar ridicat provocat de închiderea școlilor și lipsa accesului la învățământul online. Suma de bani de pe tichetul social aferentă unui an școlar va putea fi folosită timp de un an de zile de la data emiterii, numai pe baza actului de identitate al titularului sau al părinților acestuia”, a explicat Negruțiu.

Tichetele pentru achiziționarea rechizitelor și hainelor vor putea fi folosite doar în anumite magazine – cele care vând materiale școlare și se află pe lista unității emitente a cardurilor pentru sprijin educațional.
Inspectoratele școlare județene și unitățile de învățământ vor trebui și să asigure măsuri suplimentare, precum: măsuri de educație pentru încurajarea frecventării școlii, asigurarea igienei corporale și a locuinței proprii, orientare școlară și/sau profesională, sfaturi de gestionare a bugetului, facilitarea accesului la serviciile medicale, recomandări educaționale și culturale – zic reprezentanții MIPE.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cod portocaliu de vreme severă imediată în 35 de localități din județul Bihor
  Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod portocaliu de vreme severă imediată, valabil până la ora 18:00.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Note mai mari după contestații la BAC: 80 de elevi din Bihor au primit note peste 6 și au promovat
  75,94 % etse rata de promovare în prima sesiune a examenului național de Bacalaureat în județul Bihor 2022 (după contestații).

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Accident cu 3 mașini implicate în zona girației din fața bisericii Emanuel. O persoană a fost transportată la spital
  Accidentul a avut loc vineri, 1 iulie, în jurul orei 15.00 la intersecția străzilor Calea Aradului și Bulevardul Decebal.
  tombola lunii

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa potabilă în zona blocului Cicero

  BIHON CAO

  Avarie în Nufărul. Se întrerupe furnizarea apei potabile

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Kaufland retrage un produs de distrugere a insectelor de pe piață
  Kaufland retrage voluntar, din motive ce țin de protejarea consumatorilor, produsul My Project Insectocutor Distrugere Insecte GTIN: 4063367290183, anunță lanțul comercial. Retragerea este valabilă pentru toate loturile.

  Bihon CSM Oradea

  Fometescu și-a reziliat contractul cu echipa de baschet a CSM Oradea
  CSM CSU Oradea și jucătorul Tudor Fometescu au decis de comun acord să încheie raporturile contractuale, după aproape cinci ani de colaborare.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Trei bărbați și o femeie din Salonta au fost reținuți fiind bănuiți că au deținut și transportat 530.000 de țigări nemarcate

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.