bihon.ro Web analytics

Banii județului Bihor stau de pomană!

De Călin Corpaș
Reactualizat la:

Banii județului Bihor stau de pomană!

<p>Foto: arhivă</p>
Reactualizat la:
La propunerea UDMR, Guvernul va cofinanța instituțiile de cultură din Oradea. Însă la CJ-ul condus tot de UDMR banii de investiții se tot mută, de la un an la altul.
Scris de Călin Corpaș - La propunerea UDMR, Guvernul va cofinanța instituțiile de cultură din Oradea. Însă la CJ-ul condus tot de UDMR banii de investiții se tot mută, de la un an la altul.

Dacă anul 2018 îl închidea cu un excedent bugetar de circa 100 de milioane de lei, aflăm că 2019 s-a închis pentru Consiliul Județean cu circa 45 de milioane de lei bani rămași necheltuiți. La jumătate, după cum subliniază președintele Pasztor, dar tot un excedent major este, din cauza incapacității de a cheltui banii pe investițiile prevăzute inițial.

Motivul pentru care Consiliul și-a redus excedentul bugetar nu este ducerea la bun sfârșit a vreunei investiții utile bihorenilor, ci incapacitatea Consiliului Județean de a obține de la Guvern sume pentru cheltuielile sociale, la DGASPC – Protecția Copilului!
În timp ce alte județe au cerut și au primit de la Guvern, pe finalul anului trecut, sume pentru finanțarea sistemului privind copiii instituționalizați, în județul Bihor nu a fost cazul deoarece administrația Pasztor a pus toți banii din bugetul județului, fără să ceară Bucureștiului, câtă vreme nu s-au găsit alte investiții de pus în practică! Anul acesta, din cele circa 90 de milioane de lei, cât costă cheltuielile anuale cu DGASPC, Guvernul va pune măcar 20 de milioane.

Între timp, senatorul UDMR Cseke ne anunță bucuros că Guvernul va cofinanța și cheltuielile cu cele două teatre și cu Filarmonica din Oradea, și acestea finanțate integral de CJ Bihor, până acum. S-ar traduce cu o economie de până la 18 milioane de lei, la bugetul județului. Se nasc din start măcar două întrebări: ce se va întâmpla cu acești bani? Vor fi cheltuiți cu folos, pentru infrastructura județului, sau vor rămâne de pomană, în excedentul reportat, iarăși, pentru la anul?

Anul rătăcirilor, la Consiliul Județean

1 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. anonim says:

  asta pt ca partidele se cearta pe acei bani in loc sa ii cheltuie pe obiective de interes pt cetateni

 2. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Autoturism scufundat în Crișul Repede, lângă Sântandrei
  Un autoturism Volkswagen Passat s-a scufundat în Crișul Repede, în zona localității Sântandrei.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Turul Bihorului se mută în luna iulie
  Organizatorii Turului Bihorului și al Turului Sibiului colaborează pentru progresul ciclismului românesc.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Activitatea Tribunalului Bihor, paralizată de grevă
  Tribunalul Bihor își va suspenda activitatea pe o perioadă nedeterminată, începând cu luni 27 ianuarie 2020. 3

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Un bărbat a murit în urma unui accident produs între un autoturism și o căruță
  Un accident rutier petrecut pe DJ 191A, lângă Ciutelec, a fost semnalat joi, la ora 18:45, prin intermediul 112.

  BIHON Sport local

  Luceafărul s-a reunit! „Ne așteaptă o muncă grea”
  Lotul Luceafărului Oradea s-a reunit la baza proprie joi după amiază sub comanda noului staff tehnic.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Preparate românești, prezentate într-un Târg gastronomic dedicat Micii Uniri
  La Liceu Greco-Catolic "Iuliu Maniu" din Oradea au avut loc, joi la amiază, mai multe evenimente dedicate zilei de 24 ianuarie, atunci când marcăm Unirea Principatelor Române.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.