bihon.ro Web analytics

Bihorul în topul turistic pe trimestrul I 2021

De Dan Birta

Bihorul în topul turistic pe trimestrul I 2021

Județul Bihor se clasează pe locul cinci pe țară la numărul de sosiri și pe locul patru la înnoptările turiștilor în structurile de cazare turistice.
Scris de Dan Birta - Județul Bihor se clasează pe locul cinci pe țară la numărul de sosiri și pe locul patru la înnoptările turiștilor în structurile de cazare turistice.

Stațiunile balneare și zona montană a județului Bihor continuă să atragă turiști în ciuda pandemiei. Potrivit Institutului Național de Statistică (INS), județul Bihor se claseză în top cinci național pe primele trei luni ale anului în curs atât în ceea ce privește numărul de sosiri, cât și în ceea ce privește cazarea în structurile de primire turistică.

În ceea ce privește numărul de sosiri ale turiştilor în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare turistică, județul Bihor se clasează pe locul cinci cu 67,9 mii de turiști. Primele patru locuri sunt ocupate de Braşov (244,5 mii), Municipiul Bucureşti (132,6 mii), Prahova (102,2 mii) și Suceava (74,4 mii). După Bihor urmează, Vâlcea (64,2 mii), Mureș (61,8 mii), Sibiu (60,8 mii) şi Cluj (58,2 mii).

În ceea ce privește înnoptările turiştilor în structurile de cazare turistică, județul Bihor este pe locul patru cu 144,2 mii de turiști, după Braşov (482,6 mii), Municipiul Bucureşti (213,4 mii) și Prahova (207,8 mii). În urma județului Bihor se clasează: Suceava (134,3 mii), Vâlcea (133,1 mii), Mureș (116,9 mii), Sibiu (103,8 mii), Cluj (95,8 mii), Constanța (70,5 mii), Caraș Severin (64,7 mii) şi Timiș (63,8 mii).

La nivel național

Datele INS arată că, în primele trei luni ale anului 2021, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică au însumat 1.410,5 mii, în scădere cu 20% faţă de perioada similară din 2020. Din numărul total de sosiri, sosirile turiştilor români au reprezentat 95,4%, în timp ce turiştii străini au reprezentat 4,6%.

În ceea ce priveşte sosirile turiştilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deţinut-o cei din Europa (82,8% din total turişti străini), iar dintre aceştia 72% au fost din ţările Uniunii Europene.

Înnoptările înregistrate în structurile de primire turistică în perioada 1.01 – 31.03.2021 au însumat 2.608,8 mii, în scădere cu 24,7% faţă de cele din primele trei luni din 2020. Din numărul total de înnoptări, înnoptările turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat 94,3%, în timp ce înnoptările turiştilor străini au reprezentat 5,7%. În ceea ce priveşte înnoptările turiştilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deţinut-o cei din Europa (83,1% din total turişti străini), iar dintre aceştia 73,1% au fost din ţările Uniunii Europene.

Creștere în stațiuni balneare

Cu toate că numărul de turiști a scăzut la nivel național, în ceea ce privește stațiunile balneare și montane, aici numărul de turiști a crescut. Astfel, numărul de sosiri în stațiunile balneare a crescut în luna martie 2021 față de martie 2020 de la 9,9% la 10,7%. De asemenea, numărul de sosiri în stațiunile montane a crescut de la 17,3% în martie 2020 la 23,1% în martie 2021.

În ceea ce privește numărul de înnoptări în stațiunile balneare, acesta aproape că s-a dublat, crescând de la 0,9% în martie 2020 la 1,7% în martie 2021.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Sport local

  Sportivii de la CSU Oradea au „ochit” 20 de medalii
  Desfășurat la București, CN de juniori, categoria arme de foc, a constituit un succes pentru sportivii secției de tir a CSU Oradea (antrenori Adriana Floruța și Vasile Leț), care au cucerit nu mai puțin de 20 de medalii.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Accident în Oradea: Un Audi și un Renault s-au izbit violent
  Accidentul rutier s-a produs vineri după-masă la intersecția străzii Transilvaniei, colț cu Ștefan cel Mare din Oradea. 2

  România

  Accident cumplit în Sibiu: Patru persoane au murit după ce mașina în care se aflau a fost lovită violent de un TIR. Momentul impactului, surprins de camere
  Doi bărbați și două femeie au decedat în urma unui accident cumplit, petrecut vineri dimineață, în municipiul Sibiu. 2

  BIHON CAO

  Întrerupere în furnizarea apei potabile

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Întrerupere furnizare apă potabilă

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Managerul Muzeului Țării Crișurilor, Aurel Chiriac, notat cu 6,75 pentru proiectul de management
  Chiriac și-a susținut joi proiectul de management, în fața comisiei constiuită prin ordin al președintelui Consiliului Județean Bihor. 4

  România

  Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede acordarea unei zile libere la vaccinare
  Persoanele care se vaccinează împotriva Covid-19 beneficiază, la cerere, de câte o zi liberă plătită pentru fiecare doză primită, în baza legii care a fost promulgată vineri de președintele Klaus Iohannis. 2

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Reduceri săptămânale şi produse de sezon la KIK, PEPCO, CCC, JYSK, Martes Sport, magazinele din centrul de retail NEST Oradea!
  În această săptămână NEST Oradea (Calea Borșului 2C, lângă Kaufland) vă aşteaptă cu tot felul de produse faine de sezon şi multe reduceri!

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.