bihon.ro Web analytics

„Biserica Greacă” în Cetatea Oradea

„Biserica Greacă” în Cetatea Oradea

<p>FOTO: Magdalena Tóth</p>
Reactualizat la:
Artistul fotograf grec Ioannis Lykouris a expus 72 de fotografii despre bisericile din Grecia.
Scris de Camelia Busu - Artistul fotograf grec Ioannis Lykouris a expus 72 de fotografii despre bisericile din Grecia.

Sălile de expoziții temporare al Colecției de Tehnică și Artă Fotografică „Ștefan Tóth István” ale Muzeului orașului Oradea – Complex Cultural a găzduit sâmbătă, 7 decembrie, vernisajul expoziției personale ale reputatului artist fotograf Ioannis Lykouris, MFIAP, HON.EFIAP, EFIAP/d2 din Pireus, intitulată „Biserica Greacă”.

Reputatul artist fotograf grec se prezintă în fața publicului orădean cu expoziția de artă fotografică formată din 72 de fotografii color, realizate despre bisericile din Grecia. Această expoziție se divizează în trei părți. Prima e dedicată diferitelor stiluri de biserici ortodoxe grecești. În ciuda fundalului sărăcăcios ale unora, tavanul boltit, pereții pictați și altarul demonstrează, în partea a doua, ceea ce au toate în comun. În partea a treia sunt prezentate activitățile din interiorul sau din exteriorul bisericii în timpul ceremoniilor religioase, cu atenție deosebită asupra graniței dintre credință și tradiție, care dispare încetul cu încetul.

Publicul prezent la eveniment a fost salutat de către dr. Ioan Ciorba, directorul adjunct al Muzeului orașului Oradea – Complex Cultural. Moderatorul vernisajului a fost artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP, care i-a înmânat artistului fotograf expozant Certificatul de patronaj al Asociației Internaționale „Euro Foto Art” numărul 2019/ 076. La eveniment au participat și au luat cuvântul: Preasfințitul Părinte Sofronie, episcopul ordodox al Oradiei, precum și artiștii fotografi: Joan Burgues Martisella, vice președintele Federației Internaționale de Artă Fotografică (FIAP), directorul Centrelor Expoziționale FIAP (Andorra), Nagy Lajos EFIAP/d3 (România), Georg S. Holzmann, Hon.EFIAP, ex-președintele Federației Artiștilor Fotografi din Germania și alte personalități de marcă ale artei fotografice din Europa. Lucrările au fost prezentate de către criticul de artă dr. Ramona Novicov, iar momentele muzicale au fost oferite de către artistul formației „Duo Varadiensis”, Thurzó Sándor József.

Expoziția artistului fotograf Ioannis Lykouris, MFIAP, Hon.EFIAP intitulată ”Biserica Greacă”, organizată de către Muzeului orașului Oradea – Complex Cultural în parteneriat cu Asociația Internațională „Euro Foto Art”, va rămâne la dispoziția publicului vizitator până în 6 ianuarie 2020, putând fi vizitată de marți până duminică, între orele 9:00 – 17:00 (luni închis).

FOTO: Magdalena Tóth

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Premierā în Bihor: tânăr transportat în moarte cerebrală la Târgu Mureş, pentru prelevare de organe
  Bihorul înregistrează o premieră națională prin transportul unui pacient în moarte cerebrală într-un alt centru de profil pentru salvarea de vieți.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Un jucător al lui Hagi s-a botezat la Beiuș
  Internaționalul român care evoluează la echipa lui Gheorghe Hagi a fost protagonistul unui eveniment important din viața sa. 8

  BIHON Sport local

  Trei fotbaliști orădeni la Academia Hagi
  Chiar dacă parteneriatul dintre LPS Bihorul și Academia Hagi 2009 – Viitorul Constanța a fost semnat recent, colaborarea dintre cele două entități fotbalistice datează de mai mult timp.

  România

  A venit din concediu și a găsit casa ocupată de trei „chiriași”
  I s-a întâmplat unei arădence care, după ce a revenit din concediu, a găsit trei oameni ai străzii locuind în casa ei, proprietate personală.

  România

  Cel mai mare hotel din Arad, scos la vânzare cu opt milioane de euro
  Hotel Parc are 200 de camere în cele două clădiri, însă nu mai oferă locuri de cazare de câţiva ani, fiind în funcţiune doar restaurantul.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Caramitru și Mălăele, la Oradea
  Ion Caramitru (în rol principal) și Horațiu Mălăele aduc la Oradea spectacolul „Dineu cu proști”.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.