bihon.ro Web analytics

Bitcoin - tot mai vizibil în Oradea

Reactualizat la:
Reactualizat la:
Oradea continuă să fie un reper pentru mişcarea Bitcoin din România. Bitcoinerii s-au adunat sâmbătă seară la Oradea, la invitaţia lui Horea Vuşcan, CEO al BTCXchange.ro, primul exchange Bitcoin din România, ce oferă platforme pentru lei, forinţi, euro şi dolari americani. Gazda întâlnirii, Caro Boutique Hotel&amp;Restaurant este primul hotel din ţară ce acceptă plăţi în Bitcoin. <p class="western">
Scris de Demian - Oradea continuă să fie un reper pentru mişcarea Bitcoin din România. Bitcoinerii s-au adunat sâmbătă seară la Oradea, la invitaţia lui Horea Vuşcan, CEO al BTCXchange.ro, primul exchange Bitcoin din România, ce oferă platforme pentru lei, forinţi, euro şi dolari americani. Gazda întâlnirii, Caro Boutique Hotel&amp;Restaurant este primul hotel din ţară ce acceptă plăţi în Bitcoin. <p class="western">

„Am aflat ce înseamnă, de fapt, Bitcoin – adică o expresie monetară a Internetului – şi care sunt avantajele sale. Inclusiv în materie de transferuri, în sensul comisioanelor inexistente sau cvasi-inexistente. Cum Bitcoin este o tehnologie nouă, cu tot mai mulţi adepţi şi ar putea reprezenta viitorul banilor măcar pentru unele comunităţi, am hotărât să dăm posibilitatea oaspeţilor noştri de a-şi achita serviciile oferite de restaurantul şi hotelul nostru şi în această formă digitală”, transmite Cristel Bodea, managerul boutique-hotelului.

Fani BTC de tot soiul

La întâlnirea de la Oradea au participat circa 20 de persoane. Printre aceştia, Mihai Onosie – moderatorul forumului bitcointalk.org pe România. Acesta a subliniat definiția Bitcoin şi transformarea sa din 2009 până în prezent. A adus în lumina reflectoarelor și subiecte precum dezvoltarea numărului mare de portofele virtuale (mai mult de 2 milioane create până la jumătatea anului curent, ultimul milion fiind atins în doar 6 luni – perioada martie-august). A încheiat prin prezentarea canalelor de comunicare destinate tuturor persoanelor care vor să se informeze despre tot ce înseamnă și implică comunitatea bitcoin în România.

Un alt participant, Istvan Miklos, a renunțat la statutul de angajat pentru a oferi servicii bazate pe bitcoin. Istvan a adus în discuţie lumea mineritului virtual pentru Bitcoin, explicând chiar cum unele persoane și-au construit calculatoare în frigidere pentru a mina după bitcoin.

Horea Vuşcan a expus progresul pe care îl face exchange-ul său, BTCXchange.ro – cu 2.500 de conturi și 10.000 de tranzacții echivalate cu 2 milioane USD – în zece luni de la deschidere. De asemenea, Vuşcan a prezentat serviciul BTCXpay pentru comercianţii ce vor să le ofere clienţilor posibilitatea plăţii în Bitcoin.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  S-a stins din viaţă un mare dascăl: Dorel Tifor
  S-a stins un dascăl cum puţini mai sunt în ziua de astăzi.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Muzică populară, teatru-dans şi muzică clasică în Piaţa Unirii
  Evenimentul a fost organizat pe baza protocolului dintre Consiliul Judeţean Bihor şi Primăria Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Multipla campioană Elena Pagu, la 96 de ani, la startul Beiuș Runnnig Day
  Evenimentul care a avut loc pe 12 iunie 2021 se află la cea de-a doua ediție și a reunit la start sute de participanți printre care și mari campioni.

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Compania de Apă anunță întreruperi în furnizarea apei

  BIHON CAO

  Întrerupere în furnizare apei în Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Peste 400 de teste efectuate, un singur caz nou de coronavirus
  Numărul de cazuri noi continuă să fie redus în județul Bihor. 1

  Ştiri sportive

  Prima declaraţie a medicului care l-a salvat pe Christian Eriksen
  Medicul care l-a ajutat pe Erksen pe teren, medicul echipei naţionale a Danemarcei, Morten Boesen, a povestit despre momentele în care fotbalistul a fost la un pas să-şi piardă viaţa pe teren. 4

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Vaccinarea anti-coronavirus, restrânsă în Bihor
  Din pricina numărului tot mai mic de doze de ser anti-Covid administrate zilnic în Bihor, s-a decis reorganizarea procesului de vaccinare.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.