bihon.ro Web analytics

Bolojan, critic față de modul în care președintele Iohannis a gestionat criza politică

De Cristina Ghilea

Bolojan, critic față de modul în care președintele Iohannis a gestionat criza politică

Liderul liberal consideră că se putea face mai mult pentru salvarea alianței inițiale, în condițiile în care perfomanța în guvernare depinde strict de o majoritate stabilă.
Scris de Cristina Ghilea - Liderul liberal consideră că se putea face mai mult pentru salvarea alianței inițiale, în condițiile în care perfomanța în guvernare depinde strict de o majoritate stabilă.

Invitat la Deșteptarea României, emisiunea lui Cătălin Striblea de la Europa FM, Ilie Bolojan, președintele CJ Bihor și al PNL Bihor, a atins mai multe subiecte sensibile legate de actualitatea politică și de criza sanitară.
Despre modul în care președintele Kalus Iohannis a abordat criza politică, Bolojan consideră că statutul de mediator i-ar fi impus o implicare mai activă în salvarea alianței PNL -UDMR – USR.

Iscodit cu întrebări pe tema absenței sale din politica națională, atât de audiență și de mediator, Bolojan a insistat pe faptul că local, succesul politicii sale s-a bazat pe o majoritate solidă, atât la Primărie cât și la CJ: „în momemntul în care ai mandate în continuare și majorități, poți livra. Poate fi oricine premierul României, dacă mandatul lui va fi de până la un an, cum s-a întâmplat în ultimii cinci șase ani, nu are cum livra performanță oricât de bine intenționat ar fi”. „Asta nu înseamnă că nu trebue făcut maximum în condițiile date”, a mai adăugat el.

Invitat să descrie relațiile pe care le are cu președintele Iohannis, Bolojan a spus că acestea sunt „relațiile dintre un președinte de CJ și un președinte de țară: paliere diferite, intersectarea e foarte scăzută. În afară de întâlniri la câteva ședințe nu am avut intersecții”.

Despre „mutările lui Iohannis”, Bolojan spune „în ultima perioadă, lucrurile nu au părut foarte inspirate”.

Liderul PNL Bihor consideră că „este cât se poate de clar că PNL, fiind în guvernare, nu avea nevoie de o competiție internă care să dureze luni. Una e să fii în opozitie și să faci competiții interne cât mai spumpoase, cât mai lungi, pentru ca partidul să mai dea câte o știre, și alta e să fii la guvernare. Aceste conflicte nu fac decât să macine guvernarea. Pe de altă parte, se dă senzația, chiar dacă nu s a întâmplat asta, că guvernanții, în loc să se ocupe de problemele cetățenilor, se ocupă de lucruri paralele cu agenda publică. Asta înseamnă scădere de autoritate și autoritatea este un instrument de lucru. ”.

Bolojan apreciază că „modul în care s-au derulat toate aceste lucruri poate că ar fi necesitat o abordare de altă natură, de a pune oamenii la masă, poate îi închizi într-o cameră „până nu vă împăcați, nu ieșiți de acolo”. Nu poți spune de un singur responsabil, e un complex de factori. Fiecare care a deținut funcții de conducere, de la partidele din arcul guvernamental, de la cei care suntem membri în partide, până la președintele Iohannis, au o parte de răspundere pentru ceea ce s-a întâmplat.

Modul în care conflictele interne au erodat sau nu autoritatea președintelui PNL Florin Câțu, Bolojan spune că „asta va rămâne de văzut” dar că „ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă nu cred că îi consolidează autoritatea”.

23 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Livrarea și Înaintarea says:

  După eșec, mulţi critici se aratã.
  Dar cu,, mâini bune pânã la coate”, nu au livrat?

  • adevăratul liberal says:

   Ce aţi livrat omului, salarii mai mari, taxe mai mici, subvenţii salvătoare, performanţe? Toate din profituri, economii, performanţe manageriale?

 2. Anonim says:

  KALUS Johanis? Distractiv😂

 3. gfhdhdfg says:

  bolojan descoperea de mult un tratament revolutionar al coronavirusului, bazat in exclusivitate pe beton

 4. Bianca says:

  Iohannis a ales variante slabe de premier prin citu și ciuca, îndepărtând îl pe Orban, care la ajutat sa devina președinte. Este o soluție proasta să desemnezi un militar că premier, așa ceva nu găsești în Europa, iar ne facem de rușine fiind dati că exemplu negativ.

 5. Vaccin says:

  Am fost printre primii care m-am vaccinat credeam că 1 vaccin ajunge așa am fost informat însă iată acum îs la a 3 doza și am întrebat doctorul că câte doze m-ai trebuie ? Răspunsul 2 doze pe an altfel sigur voi contacta virusul pentru că corpul meu nu m-ai luptă cuvintele acestea m-au făcut să regret dar nu m-ai este alta cale odată ce am acceptat să mă injectez…..va rog care nu v-ați vaccinat no faceți dacă nu vreți că toată viața sa depindeți de acest ser.

  • SaturatDeProsti says:

   Boule, imunitatea are memorie, nu e vorba ca nu lupta corpul tau. Da fiindca e prost ca si proprietarul, nu are o memorie care tine la infinit, deci se pierde in timp, fie ea naturala sau prin vaccin. Pentru gripa se face vaccin anual, care e spaima si cu asta?
   Daca la 400+ morti pe zi mai arunci minciuni dinastea pe net, n-ai decat sa nu te vaccinezi si sa te alaturi celor din sacii negri. Numa tine-ti vorbele pentru tine, jeg mincinos manipulator. Mortii astia sunt pe constiinta ta si a restului de antivaxxeri oligofreni de pe net.

   • Saturat de cobai says:

    Auzi mă deșteptule una e vaccinul antigripal care sa făcut teste și abia după 7 ani sa dat drumul pe oameni și altul e ac st vaccin experimental de care nu răspunde nimeni făcut în câteva luni și testat direct pe cobai unul ești tu ai grijă la efectele secundare

   • Unu says:

    Boule, morții ăștia sunt pe consțiinta următorilor inși : a comandantului operațiunii care nu a depus diligentele necesare pt ca în România sa existe medicamente pt covid in spitale, a golanilor Mihăilă și Voiculescu, precum și a tuturor celor care au fost în fruntea ministerului sănătății în ultimii 30 de ani, a conducerii Unifarm, a lui Boc răspunzător de Untold, a lui Dan răspunzător de Saga, a tuturor șefilor din PNL care au organizat congresul pulii, și nu în ultimul rand a jegului de la Cotroceni, care ranjea fără masca din mijlocul celor peste 5000 de posibili purtători și distribuitori de covid delta.
    Dă-mi voie sa îți spun că o cunoștință de-a mea din țară , 40 de ani, vaccinata cu Johnson, se afla internata în stare grava cu covid la ATI, familia “făcând rost ca pe timpul lui Ceaușescu” de medicamente din străinătate pt a-l putea salva. Așadar de MEDICAMENTE ANTIVIRALE au nevoie toți, atât cei vaccinați cât și cei nevaccinati . Încetează sa mai răspândește ura și discordia între oameni, toți suntem în aceeași oala, ce dracu e asa de greu de înțeles ! Li se rupe ștanga la autorități de noi!

    • drop says:

     cunostinta ta, din pacate, este exceptia care confirma regula. macar de stiai 20-30 de exemple. cred ca stii foarte bine ca nimic nu te protejeaza 100%, nici macar prezervativele, nici traversarea pe trecerea de pietoni nu garanteaza ca ajungi dincolo! dar tot mai bine treci pe la trecere decat pe mijlocul drumului. NU? preventiv.

     degeaba dati voi exemple in care cineva a murit de la vaccin. se moare si de la traznet, o sa zici ca nu mai iesi din casa pentru ca exista traznete??? cei vaccinati, milioanele, care nici nu fac o forma grava, ei nu va impresioneaza. doar aia putinii ghionisti, de care auzi pe net sau de la alti documentati selectiv. doar ghinionistii va raman in cap. trist.

    • SaturatDeProsti says:

     Da-mi voie sa iti spun ca o cumnata a varului matusii lui nea Vasile drojdieru a zis ca aseara a fost la c*rve si era ma-ta acolo, se facuse coada. Iti trimit dovada pe mail te pup.
     PS: medicina inseamna preventie, nu tratament. Cauta cat costa o cutie de Harvoni si calculeaza cat costa sa tratezi cei aprox 1 milion de pacienti cu virus C din Romania timp de o luna si poate te prinzi de ce lumea incearca sa previna si nu sa trateze si virusu asta nou. Maimuta oligofrena, pe voi trebuia Ceausescu sa va tina in lanturi la canal, nu sa ajungeti sa aveti internet, neam consangvinizat ce esti

 6. traian says:

  Gunoiul nr 1 al tzarii: Klaus Iohannis

 7. JAM says:

  Iohannis a fost artizanul acestei crite, ce sa mai medieze. Bolo ár trebui sa-si vada de Birtinul sau, in loc sa fie atat de “destept”

 8. mui3 pnl says:

  Betoane betoane betoane. Nimic despre cresterea euro, pretul la energie, 100 000 de firme in faliment, DEZASTRUL din sanatate, natarailor care ati votat nulitati caklaus , cacitzu, turkan si altii. Partid de k.t!

 9. Cetateanul turmentat says:

  Iohanis se crede autoputernic dar nu stie ca intotdeauna este un bolvan mak mare

 10. Ordeanul says:

  D–le Bolojan; am și eu o întrebare pentru dv și gruparea din care faceți parte(Orban): dacă voi gruparea Orban țineți atât de mult la valorile tradiționale românești ( credința în Dumnezeu) asta una, cum atunci v-ați asociat cu Usr, cel mai păgân partid de orientare stânga, el nu are chear nimic cu dreapta și pot afirma cu tărie că e mai ostil poporului român decât comunismul pe care toți l-am cunoscut și blamat în același timp. Dacă Ceaușescu ar fii avut cunoștință de o grupare atât de mizerabilă ca USERISTI ăstea știți ce ar fi făcut cu ei? Iar fi internat la spitalul de nebuni. Astea au adus în țară după ce au fost școlari in occident ateismul și homosexualitatea. Ce au ei din tradițiile poporului român? Nimic . Așa că chear dv d- le Bolojan eu care v-am votat din primul mandat și până acuma, apreciez lucrurile frumoase ce le-ați realizat în Oradea, dar acum când văd cum ii jeliți pe mincinoși și infectați de USERISTI , credeti- mă că nu vas vota altul. Mai bine ciuma roșie care are respect pentru valorile tradiționale românești și credinței creștine decât cu acei care sunt ostili neamului românesc și lipsiți de orice patriotism. Spune-mi cu cine te împrietenești, ca, apoi să-ți spun cine ești!

 11. Paul says:

  Salutare tuturor,
  Sunt de acord cu domnul Ilie Bolojan.
  Sigur că stai mai retras, când doi, trei, cincizeci se cearta!! Nu te amesteci!!
  Vorba românească…
  Nu te bagi in troaca porcilor,,, că nu ai cum să ieși curat de acolo.
  Și domnul Bolojan știe asta.
  Și dânsul are o legătură strânsă cu Bihor/ Ardeal.
  Mulțumesc pentru oportunitatea de exprimare.
  O zi frumoasa.

 12. drop says:

  Bolojan e ZEUL meu

 13. George says:

  Vinovați pentru criza politica sunt pnl-ei care l-au susținut pe fiți afaf că premier cât și că președinte de partid de către neinspirați: Boc, rares bogdan, florin român, , țurcan, Iohannis și i acoliții lor, care l-au susținut pe citu in detrimentul lui Orban care dacă rămânea premier nu am fi avut această criza politica, pentru că știe să negocieze fata de câți care se cramponează de putere.

 14. George says:

  Vinovați pentru criza politica sunt pnl-ei care l-au susținut pe cițu ca premier cât și că președinte de partid de către neinspirați: boc, rares bogdan, florin român, , țurcan, Iohannis și i acoliții lor, care l-au susținut pe citu in detrimentul lui Orban care dacă rămânea premier nu am fi avut această criza politica, pentru că știe să negocieze fata de câțu care se cramponează de puteresi nu are calitățile necesare pentru aceste funcții, dar colegii lui mulți habarniști au votat aiurea iar acum avem criza politică din cauza nesăbuinței lor.

 15. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Prefectul Țiplea cere adoptarea „la timp și transparent” a bugetelor locale pe 2022
  Primăriile care nu pot adopta bugetul în termenul legal își vor desfășura activitatea pe baza bugetului din anul precedent. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  A început „The Jogger Show": Noul model al gamei DACIA este prezentat în cadrul unui show ONLINE
  Pe parcursul evenimentului, desfășurat sub forma unui show online, se va organiza o sesiune de Q&A, cu diferite premii și surprize pentru participanți.

  Anunturi intreruperi energie electrica

  ÎNTRERUPERI ENERGIE ELECTRICĂ -D. 31.01.2022 - 04.02.2022 - COR mt jt Alesd (anuntate cu 2 zile)

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Gabriel Ghilea, numit subsecretar de stat în Ministerul Dezvoltării
  Fiul fostului deputat PNL de Bihor, Gavrilă Ghilea, este subsecretar de stat în cadrul Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, potrivit unei decizii publicate marți în Monitorul Oficial. 7

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  UPDATE! După Gojdu, Liceele Ady Endre, Greco-Catolic și Emanuel intră în online
  Datorită numărului de elevi și profesori infectați cu Omicron, și Liceul Teoretic „Ady Endre” a decis să intre cu toate clasele în online. 3

  România

  Președintele Iohannis, declarații după ședința CSAT: Ne asigurăm că suntem pregătiți pentru orice scenariu posibil
  România are peste 600 km de frontieră comună cu Ucraina și trebuie să ne asigurăm că suntem pregătiți pentru orice scenariu posibil, spune Klaus Iohannis. 6

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.