bihon.ro Web analytics

Brancusieni musculosi, sarguinciosi si bengosi

Reactualizat la:
Reactualizat la:
De Zilele Brâncuşiene, elevii s-au întrecut marti în skandenberg, cultură, creaţie, mathematics, dans şi karaoke.
Scris de Demian - De Zilele Brâncuşiene, elevii s-au întrecut marti în skandenberg, cultură, creaţie, mathematics, dans şi karaoke.

„Şi Brâncuşi avea braţele oţelite de la atâta cioplit şi ridicat”, i-a motivat pe concurenţii de la skandenberg, directorul adjunct al Colegiului Tehnic „Constantin Brâncuşi”, Gheorghe Rugan.

Iar la îndemnurile liceenilor, profesorul Rugan a prins priză de skandenberg cu un tânăr căruia i-a dat rapid o lecţie despre ce înseamnă muşchi căliţi şi fibraţi.

A urmat competiţia în sistem eliminatoriu, doi băieţi reuşind victorii spectaculoase în faţa unor adversari clar mai masivi. „Nu degeaba lucrez la betoane şi cărat roaba”, a explicat unul dintre ei, pe nume Balog.

Iar celălalt musculos suplu – Marcel Tocai, a ajuns chiar până în finală, unde a trebuit însă să se recunoască învins de „muntele” Robert Cristian Murgu, căruia niciun adversar n-a reuşit să-i provoace măcar o grimasă de încordare pe faţă. Locul trei i-a revenit lui Vlad Bogdan.

„Murgu are o putere aparte, la fel ca şi fratele său, care a câştigat concursul de acum doi ani. Sunt o familie de vânjoşi, din Diosig”, ne-a explicat dascălul Rugan. Acesta i-a felicitat pe toţi concurenţii şi le-a amintit să-şi pună nu doar bicepşii ci şi mintea la treabă, după pilda lui Brâncuşi. În paralel cu skandenberg-ul s-au mai disputat întreceri de volei, tenis de masă, baschet şi fotbal.

Brâncuşienii au talent

Apoi, toţi sportivii s-au reunit cu colegii lor în Sala Festivă, care a găzduit un karaoke precum şi spectacolul concurs „Brâncuşienii au talent”.

Evoluţiile dezinvolte au fost răsplătite cu aplauze însufleţite, tot cu aplauze fiind încurajată şi o concurentă care, din cauza emoţiilor, şi-a încheiat mai rapid numărul de balet. Protagoniştii au fost: Lorena Oşvat – street dance şi karaoke, Anamaria Costa – gimnastică artistică, Dorina Varga şi Pavel Pop – dans ţigănesc, Sergiu Oros – chitară, Kolak Roland – muzică hip hop, Roxana Pop şi Pavel Pop – dans bihorean, Florea Sebastian şi George Baciu – dans gen Michael Jackson, Andrei Dunca şi prof. Marin Mereu – duet la saxofon.

În paralel cu sportivităţile, ziua de ieri a avut parte şi de competiţii de creaţie şi ştiinţă.

Astfel, testul cu întrebări matematice în limba engleză privind geometria operelor Coloana Infinită, Poarta Sărutului şi Masa Tăcerii a evidenţiat echipele

1. Ionuţ Bărar, Cseh Roberta şi Drăghici Gheorghiţă (IX B)

2. Ionuţ Jurjuţ, Vasile Blaj şi Laurenţiu Brândaş (IX C)

3. Sergiu Pop şi Mihai Popa (IX A).

O altă competiţie privind viaţa şi opera lui Brâncuşi s-a organizat individual, în limba română. Iar pe lângă expoziţia de lucrări practice şi felicitări hand-made, liceenii au mai alcătuit un puzzle din piese personalizate de fiecare clasă, după cum ne-a explicat directorul Colegiului, prof. Vîlceanu Daniela.

Miercuri, Zilele Brâncuşiene continuă cu premierea festivă a câştigătorilor de ieri urmată de prezentarea scenetei „Un pedagog de şcoală nouă” de Ion Luca Caragiale. În final, profesorii vor susţine o sesiune de comunicări ştiinţifice despre formarea continuă.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea
  S.C. COMPANIA DE APĂ ORADEA S.A. îşi anunţă consumatorii că în vederea facturării consumurilor de apă rece pentru luna APRILIE 2021, citirea contoarelor de branşament se va face între orele 800 şi 1600 după următorul program:

  Bihon CSM Oradea

  Revanșă după eșecul din Cupă: Aproape 100 de puncte marcate de CSM Oradea în partida cu CSO Voluntari
  CSM CSU Oradea a dispus în premieră de CSO Voluntari, cu scorul de 96-78.

  BIHON Opinii

  SUBIECTIV | După 18 ani
  Aniversarea majoratului meu în presă, la Jurnal Bihorean și Bihor Online – www.bihon.ro – coincide cu o schimbare majoră în viața mea profesională. Aventura mea în presă se oprește, după 18 ani care m-au format și modelat cu adevărat, ca om și ca profesionist al condeiului. 3

  BIHON CAO

  Întreruperi de apă în Sânmartin și în cartierele Grigorescu și Tineretului din Oradea

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Amenzi de peste 30.000 lei, aplicate de echipele mixte bihorene, pentru nepurtarea măștii de protecție
  În ultimele 24 de ore, echipele mixte bihorene au acționat în sistem intergrat și au legitimat 4.055 de persoane și au verificat 101 firme, marketuri, restaurante, terase, unităţi de tip fastfood, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare, piețe, târguri, parcuri și zone de agrement. 4

  România

  Ministrul Bode admite posibilitatea renunțării la mască pe plajă, chiar de la 1 mai
  Ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode a admis, într-o declarație televizată la Prima TV, că oamenii ar putea renunța la purtarea măștii pe plajă, înclusiv în minivacanța de 1 mai, posibilitatea urmând a fi discutată în CNSU. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Un om de afaceri din Oradea, sub lupa DNA. Suspectul, reținut pentru o fraudă uriașă cu fonduri europene
  Asociatul unei firme este cercetat de către procurorii DNA Oradea după ce ar fi solicitat şi obţinut pe nedrept fonduri europene nerambursabile în sumă de peste 7 milioane de lei pentru achiziţia unui utilaj industrial, care însă nu a fost cumpărat niciodată.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.