bihon.ro Web analytics

BWP: Patru noi clase de învățământ profesional în sistem dual

BWP: Patru noi clase de învățământ profesional în sistem dual

Reactualizat la:
Din septembrie 2019, odată cu debutul noului an școlar, Asociația Bihor West Professional va susține patru noi clase de profesională în sistem dual.
Scris de Demian - Din septembrie 2019, odată cu debutul noului an școlar, Asociația Bihor West Professional va susține patru noi clase de profesională în sistem dual.

Acestea sunt: o clasă pe profil sudură și una pe profil mecanic utilaj greu, care vor fi organizate la Cadea, o clasă de mecanici auto, găzduită de Liceul Unirea din Ștei, respectiv o clasă de zidari la Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuși” din Oradea.

„Împreună cu clasele existente deja, Bihor West Professional va școlariza aproximativ 100 de elevi în sistem dual. De asemenea, Asociația a investit și în infrastructura didactică a școlilor, prin achiziționarea unui simulator de sudură de ultimă generație și a unui UniTrain pentru electricitate, care au fost date în custodie Liceului Tehnologic nr. 1 din Cadea”, informează Consiliul Județean, printr-un comunicat de presă.

Formare pentru adulți

Tot din toamna acestui an vor demara și cursurile de formare profesională a adulților, pentru meseriile de sudor, electrician joasă tensiune, instalator, dulgher și fierar betonist, meserii cerute atât de către membrii asociației Bihor West Professional, cât și de către terți.

Toate încasările din aceste cursuri vor fi direcționate spre achiziționarea de simulatoare și aparate de sudură, respectiv pentru utilarea laboratoarelor de electrică, instalații și mecanică. Din 2020, Asociația Bihor West Professional, împreună cu partenerii ei, va susține înființarea de noi profile în sistem dual, cerute de către companii importante, stabilite în Bihor. Acestea vor fi clase de electricieni, instalatori și tinichigii-vopsitori, meserii foarte căutate pe piața muncii. Noile profile se adaugă celor deja consacrate – sudură și mecanici auto.

Asociația Bihor West Professional a luat ființă la inițiativa Consiliului Județean Bihor, în octombrie 2018 și are ca membri și parteneri unele dintre cele mai importante companii din județul Bihor.

Școlile partenere al BWP sunt Liceul Tehnologic nr 1 Cadea, Liceul Tehnologic Unirea Ștei și Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuși” Oradea.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  România

  VIDEO | Lupi surprinși în Munții Apuseni în timp ce își marchează teritoriul
  Doi lupi au fost filmați în Munții Apuseni în timp ce își marchează teritoriul. Imaginile au fost postate pe Facebook.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Își iau angajamentul să finalizeze DN 76 în acest an
  Chemat la Oradea de prefectul Dumitru Țiplea, directorul regional de la Cluj, Eugen Cecan promite că până în august vor fi finalizate lucrările de investiții de pe DN 76 Oradea - Deva.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Ionel Avrigeanu, noul șef al Administraţiei Bazinale de Apă Crișuri
  Începând cu data de 17 februarie 2020, echipa de management a Administratiei Bazinale de Apă Crişuri s-a schimbat. Avrigeanu a fost instalat de Ervin Molnar, directorul general al Apelor Române și de prefectul Dumitru Țiplea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Filme noi, difuzate în premieră și avanpremieră, la Cinema Palace
  Cinema Palace vă aşteaptă, în perioada 19 - 21 februarie, să vizionați două filme noi difuzate în avanpremieră și premieră. 1

  BIHON Sport local

  Duel Bihor vs. Sălaj pentru promovarea în Liga 3
  La Casa Fotbalului a avut loc tragerea la sorți a confruntărilor pentru barajul de promovare în Liga a III-a. Câștigătoarea Ligii a IV-a Bihor se va duela pentru un loc sub soarele eșalonului trei cu reprezentanta județului Sălaj.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Dezbatere publică: Spuneţi ce-aţi vrea în Parcul 1 Decembrie?
  În intervalul februarie – martie, proiectul este în faza consultării orădenilor, „în vederea identificării nevoilor reale ale comunităţii cu privire la spaţiul public verde şi a preferinţelor pentru activităţi recreaţionale”m transmite Primăria. 6

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.