bihon.ro Web analytics

Carnavalul Florilor a ajuns la Oradea: paradă urmată de spectacole în Piața Unirii

Reactualizat la:
Reactualizat la:
A XIII-a ediția a paradei Carnavalului Florilor a fost admirată de sute de orădeni. Cinci care alegorice și zeci de dansatori și animatori au defilat pe străzile Oradiei. 
Scris de Demian - A XIII-a ediția a paradei Carnavalului Florilor a fost admirată de sute de orădeni. Cinci care alegorice și zeci de dansatori și animatori au defilat pe străzile Oradiei. 

Pe tot parcursul caravanei, orădenii au admirat și imortalizat spectaculoasele care cu flori.

Alaiul a fost deschis de Husarii din Sâniob, urmați de Ansamblul Folcloric Crișana și carul comun al orașelor Oradea și Debrețin. Intitulat „Cultura ne unește”, acesta reprezintă valorile culturale ale celor două orașe înfrățite. Ambele orașe sunt renumite pentru viața lor culturală diversă, existând o strânsă cooperare în acest domeniu. Cultura, care este una dintre valorile care leagă cele două orașe, este simbolizată de două clădiri importante: Teatrul din Oradea și Teatrul din Debrețin.

https://youtu.be/uGY9COHznCM

Al doilea în coloană a fost carul cu Coroana Sfântului Ștefan, acesta fiind urmat de carul comun al Consiliilor Județene Bihor și Hajdu Bihar. Acesta a fost realizat de sculptorul Pikó Sándor și reprezintă tradițiile viticole și serbările populare de pe Valea Ierului. Privitorii mai atenți au putut remarca portul vestimentar al personajelor carului viticol, cu accente de puternică inspirație maghiară.

Carul realizat de Aquatikum Debrețin și cel realizat de centrul comercial Forum din Debrețin au fost cele care au închis alaiul.

Traseul paradei este Bulevardul Decebal – Tudor Vladimirescu – Piața Unirii. Carele vor staționa în centrul orașului până la ora 22:30, atunci când vor porni spre Diosig.

Program Carnavalul Florilor Oradea 2018

ora 18.00 Spectacolul trupelor participante în alai pe scena din Piaţa Unirii

ora 20.00 – Concertul Orchestrei Simfonice Ţigănești de 100 de viori în Piaţa Unirii

ora 20.00 – Spectacolul muzical „Ştrengarii”. O producţie realizată de Teatrul Szigligeti în colaborare cu Asociaţia Studenţilor Maghiari din Bihor (Teatrul de Vară din Cetatea Oradea)

MIERCURI, 22 AUGUST 2018 – DIOSIG

ora 17.00 – Alaiul carelor alegorice însoţite de trupele de majorete Mystique şi Angels, Flamenco Zenta (Serbia)

ora 18.30 – Concert Călin Pop (Celelalte Cuvinte) şi prietenii

ora 21.00 – Concertul formaţiei Ismerős Arcok

[related-post post_id=”2096236″]

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Mӧmax închide magazinele din Oradea și Timișoara
  În contextul pandemiei mondiale COVID-19, instituită și în România, retailerul austriac mӧmax respectă ordonanțele autorităților naționale și închide temporar cele două magazine din Timișoara și Oradea, până când situația va reveni sub control deplin și perioada de izolare la domiciliu se va sfârși.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  România a făcut într-o lună aproximativ jumătate din testele făcute de Germania într-o zi
  România a făcut primele teste de coronavirus în data de 2 martie, transmite Grupul de Comunicare Strategică. 4

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Stadiul lucrărilor la prelungirea drumului expres. Vezi când se estimează că se va deschide circulației
  Pe viaduct se face suprabetonarea. Drumul e aproape gata pe bucata Suişului - viaduct şi în lucru, pe bucăţica viaduct - ieşirea spre Biharia. 6

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Medic în izolare. Centrul de permanență Vadu Crișului închis
  Ca urmare a faptului că unul dintre medicii care asigurau asistență medicală la Centrul de permanență din Vadu Crișului a intrat în izolare, fiindcă a avut contact cu pacientul infectat cu COVID 19 din Bulz, unitatea medicală se închide.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  „Din suflet pentru suflete”, Valtryp a donat 400 de viziere
  Firma orădean Valtryp vine în sprijinul celor care sunt în linia întâi în aceste momente, donând 400 de viziere.

  România

  Zona roșie, extinsă: De vineri, călătorii din 12 țări, care ajung în România întră direct în carantină!
  De vineri, 3 aprilie, începând cu ora 00:00, toate persoanele care vor intra pe teritoriul României din zonele ce risc (zonele roșii) vor intra direct în carantină instituționalizată.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.