bihon.ro Web analytics

Cazul revistei Familia la OSIM. Pricăjan are susținerea lui Bolojan

De Călin Corpaș

Cazul revistei Familia la OSIM. Pricăjan are susținerea lui Bolojan

Mircea Pricăjan are misiunea de a primeni activitatea la revista Familia. Este susținut de șeful CJ, Ilie Bolojan.
Conducerea Consiliului Județean subliniază că nu există riscul ca redactorul-șef Pricăjan să devină proprietar definitiv pe brandul revistei Familia. Demersul a avut o singură motivație: protejarea mărcii "Familia".
Scris de Călin Corpaș - Conducerea Consiliului Județean subliniază că nu există riscul ca redactorul-șef Pricăjan să devină proprietar definitiv pe brandul revistei Familia. Demersul a avut o singură motivație: protejarea mărcii "Familia".

Am solicitat conducerii Consiliului Județean un punct de vedere scris, care să reflecte poziția Consiliului Județean Bihor, în calitate de autoritate tutelară, vizavi de aspectele ce au răzbătut în spațiul public în legătură cu revista Familia. Consiliul Județean tutelează revista de cultură, susținându-i activitatea.
Demersul JB & BIHON a venit ca urmare a aspectelor semnalate de criticul literar Ion Simuț, privind presupusul său conflict cu noul redactor-șef al revistei, Mircea Pricăjan, precum și faptul că Pricăjan a întreprins demersuri de înregistrare a mărcii revistei Familia pe propria sa persoană fizică, la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci.
În poziția oficială exprimată de Consiliul Județean, se arată că Pricăjan a acționat cu acordul președintelui Consiliului Județean și că după finalizarea procedurii de la OSIM, brandul revistei “Familia” va reveni în patrimoniul Județului Bihor. Decizia a fost luată pentru ca marca să nu rămână neprotejată, având în vedere tulburările din ultima perioadă, cauzate de desființarea statutului juridic al revistei și includerea acesteia în organigrama Bibliotecii Județene Gheorghe Șincai.

Redăm poziția transmisă de Consiliul Județean:

„Întrucât marca „Familia-revistă de cultură” nu s-a aflat până acum sub protecția legală a Oficiului de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM), redactorul șef interimar, Mircea Pricăjan, a început procedura de înregistrare a acestei mărci în calitate de persoană fizică, așa cum a convenit cu președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan. Urmează ca la finalizarea procedurii marca să fie transferată în patrimoniul Consiliului Județean Bihor, căruia să îi aparțină de fapt și de drept. Menționăm că vechile conduceri ale Revistei de Cultură Familia și ale Consiliului Județean Bihor nu au inițiat procedura de înregistrare, astfel că marca a fost până acum neprotejată”, se arată în poziția oficială transmisă de conducerea Consiliului Județean.

Poziția exprimată de autoritatea tutelară este congruentă cu cele transmise de Mircea Pricăjan, care a subliniat, la rându-i, tocmai necesitatea protejării mărcii revistei Familia. Demersul înregistrării acestei mărci pe persoană fizică a fost singura variantă posibilă, în condițiile actuale. “N-am devenit proprietarul mărcii. Iar dacă acest lucru se va întâmpla, în prima zi voi face acel act de cedare către Consiliul Județean”, ne-a transmis Mircea Pricăjan.

6 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Maciu says:

  Deci Bolojan distruge personalitatea juridica a revistei si tot el dicteaza lui mr. Pricajan sa faca inregistrarea brandului la OSIM. Noaptea ca hotii, prin lupanare? Brandul e inregistrat la OSIM pe persoana fizica, cu banii din contul lui mr. Pricajan? Ori cand se face donatia, redactorul-sef primeste bonificatie de succes?
  Nici macar nu ar trebui sa vorbim de prostia lui Bolojan – asta da foc Familiei, iar dupa-l erijeaza in erou pe mr. Pricajan. Un executant mandru sa fie unealta. Bubuie cultura. O reusita pt. la Familia, versiunea PNL-USR.

 2. korhaz petre says:

  se cearta atatea creiere luminate pentru o revista pe care n-o citeste absolut nimeni. Nu e vina revistei neaparat, asa-s vremile, dar aceasta lupta venita din partea unui tanar pe care nu l recomanda nimic decat ambatzul e tragi-comica. Dormi in pace Eminescu!

 3. Moştenirea! says:

  Doneazã la Muzeul Ţãrii Crişurilor, locul culturii nemodificate economic.

 4. prick says:

  oh, da, dar cu domnul Simut, o personalitate a culturii bihorene, ce-ai avut Prichindel?
  bolovane, te incurcaCultura … educatia. ai nevoie de zidari, mesteri. multumim pnl, gasca ce promoveaza incultura!

 5. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cum porți corect pantofii la vestimentație
  Stilul vestimentar reflectă personalitatea fiecărui bărbat.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Priveşte natura în ochi în „România sălbatică”. Pelicula poate fi văzută la Cinema Palace Oradea
  Filmul realizat de Dan Dinu şi Cosmin Dumitrache poate fi vizionat la Cinema Palace.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Momente de emoţie la Festivalul Național de Folk „Pro Lirica", de la Oradea
  Cea de a patra ediţie s-a desfăşurat timp de două zile în Parcul Bălcescu din municipiu.

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  7 străzi din Oradea rămân miercuri pentru câteva ore fără apă

  BIHON CAO

  CITIRI CAO 13.09.2021-17.09.2021

  România

  Șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, demis de premierul Florin Cîțu. Fostul șef al GNM i-a mulțumit ministrului Tanczos Barna
  Șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu (USR PLUS), a fost demis, luni, din funcție de premierul Florin Cîțu. Decizia fost publicată în Monitorul Oficial.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Profesoara orădeană Mirela Tanc, susținută de ministrul Educației în cursa pentru un milion de dolari: „E singura din România care în ultimii 5 ani a reușit această performanță"
  Mirela Tanc, profesoară de limba română la Şcoala Gimnazială „Oltea Doamna" se află pe lista scurtă a celor 50 de dascăli finalişti ai competiţiei "Global Teacher Prize", "Oscar- ul Educaţiei", al cărui câştigător va primi uriaşa sumă de un milion de dolari.

  Anunturi Electrica

  Întreruperi energie electrică -B. 23.09.2021 - 24.09.2021 -PL Salonta + Oradea - anuntate cu 2 zile

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.