bihon.ro Web analytics

Cazul revistei Familia la OSIM. Pricăjan are susținerea lui Bolojan

De Călin Corpaș

Cazul revistei Familia la OSIM. Pricăjan are susținerea lui Bolojan

Mircea Pricăjan are misiunea de a primeni activitatea la revista Familia. Este susținut de șeful CJ, Ilie Bolojan.
Reactualizat la:
Conducerea Consiliului Județean subliniază că nu există riscul ca redactorul-șef Pricăjan să devină proprietar definitiv pe brandul revistei Familia. Demersul a avut o singură motivație: protejarea mărcii "Familia".
Scris de Călin Corpaș - Conducerea Consiliului Județean subliniază că nu există riscul ca redactorul-șef Pricăjan să devină proprietar definitiv pe brandul revistei Familia. Demersul a avut o singură motivație: protejarea mărcii "Familia".

Am solicitat conducerii Consiliului Județean un punct de vedere scris, care să reflecte poziția Consiliului Județean Bihor, în calitate de autoritate tutelară, vizavi de aspectele ce au răzbătut în spațiul public în legătură cu revista Familia. Consiliul Județean tutelează revista de cultură, susținându-i activitatea.
Demersul JB & BIHON a venit ca urmare a aspectelor semnalate de criticul literar Ion Simuț, privind presupusul său conflict cu noul redactor-șef al revistei, Mircea Pricăjan, precum și faptul că Pricăjan a întreprins demersuri de înregistrare a mărcii revistei Familia pe propria sa persoană fizică, la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci.
În poziția oficială exprimată de Consiliul Județean, se arată că Pricăjan a acționat cu acordul președintelui Consiliului Județean și că după finalizarea procedurii de la OSIM, brandul revistei “Familia” va reveni în patrimoniul Județului Bihor. Decizia a fost luată pentru ca marca să nu rămână neprotejată, având în vedere tulburările din ultima perioadă, cauzate de desființarea statutului juridic al revistei și includerea acesteia în organigrama Bibliotecii Județene Gheorghe Șincai.

Redăm poziția transmisă de Consiliul Județean:

„Întrucât marca „Familia-revistă de cultură” nu s-a aflat până acum sub protecția legală a Oficiului de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM), redactorul șef interimar, Mircea Pricăjan, a început procedura de înregistrare a acestei mărci în calitate de persoană fizică, așa cum a convenit cu președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan. Urmează ca la finalizarea procedurii marca să fie transferată în patrimoniul Consiliului Județean Bihor, căruia să îi aparțină de fapt și de drept. Menționăm că vechile conduceri ale Revistei de Cultură Familia și ale Consiliului Județean Bihor nu au inițiat procedura de înregistrare, astfel că marca a fost până acum neprotejată”, se arată în poziția oficială transmisă de conducerea Consiliului Județean.

Poziția exprimată de autoritatea tutelară este congruentă cu cele transmise de Mircea Pricăjan, care a subliniat, la rându-i, tocmai necesitatea protejării mărcii revistei Familia. Demersul înregistrării acestei mărci pe persoană fizică a fost singura variantă posibilă, în condițiile actuale. “N-am devenit proprietarul mărcii. Iar dacă acest lucru se va întâmpla, în prima zi voi face acel act de cedare către Consiliul Județean”, ne-a transmis Mircea Pricăjan.

6 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Maciu says:

  Deci Bolojan distruge personalitatea juridica a revistei si tot el dicteaza lui mr. Pricajan sa faca inregistrarea brandului la OSIM. Noaptea ca hotii, prin lupanare? Brandul e inregistrat la OSIM pe persoana fizica, cu banii din contul lui mr. Pricajan? Ori cand se face donatia, redactorul-sef primeste bonificatie de succes?
  Nici macar nu ar trebui sa vorbim de prostia lui Bolojan – asta da foc Familiei, iar dupa-l erijeaza in erou pe mr. Pricajan. Un executant mandru sa fie unealta. Bubuie cultura. O reusita pt. la Familia, versiunea PNL-USR.

 2. korhaz petre says:

  se cearta atatea creiere luminate pentru o revista pe care n-o citeste absolut nimeni. Nu e vina revistei neaparat, asa-s vremile, dar aceasta lupta venita din partea unui tanar pe care nu l recomanda nimic decat ambatzul e tragi-comica. Dormi in pace Eminescu!

 3. Moştenirea! says:

  Doneazã la Muzeul Ţãrii Crişurilor, locul culturii nemodificate economic.

 4. prick says:

  oh, da, dar cu domnul Simut, o personalitate a culturii bihorene, ce-ai avut Prichindel?
  bolovane, te incurcaCultura … educatia. ai nevoie de zidari, mesteri. multumim pnl, gasca ce promoveaza incultura!

 5. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Statui Vivante prezente la Oradea, la Enchante Rooftop & Social Lounge, o locaţie care îţi oferă privelişti asupra oraşului ce îţi taie respiraţia!
  Enchante ! Mă bucur să te cunosc! Încântat de cunostinţă! Nice to meet you! 1

  România

  Nunți și botezuri de la 1 iunie: Se renunță la restricționarea numărului de persoane, dacă toți participanții sunt vaccinați
  Liber la nunți și botezuri. Președintele Klaus Iohannis a anunțat în cadrul conferinței de joi că din date de 1 iunie se pot organiza evenimente private. 1

  România

  K.Iohannis: Din 15 mai se elimină portul măștii în exterior și restricțiile pe timp de noapte. Spectatorii revin pe stadioane
  Președintele Klaus Iohannis a anunțat în cadrul unei conferințe de presă, susținută la Palatul Controceni, că din data de 15 mai se va elimina portul măștii în exterior și restricțiile de noapte. 20

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa în Băile Felix, Băile 1 Mai, Sânmartin, Cordău și Cihei

  BIHON CAO

  Anunț Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Prețuri mai mici pentru investigațiile dedicate femeii, la Transilvania Imagistică
  Cancerul de sân e cea mai frecventă formă de cancer cu care se confruntă femeile, de aceea prevenția, controlul anual sau la 2 ani, sunt vitale pentru depistarea precoce a acestei maladii. Surprins în stadiu incipient, cancerul de sân este tratabil.

  România

  Premierul Cîţu o încurajează pe Ioana Mihăilă să prezinte public raportul privind diferenţele de raportare a deceselor generate de COVID-19
  Prim-ministrul Florin Cîţu a declarat joi că o încurajează pe Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii, să prezinte public raportul Comisiei privind diferenţele de raportare a deceselor la persoane cu COVID-19.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Actrița Ioana Gajdo a câștigat procesul cu CJ Bihor
  Judecătorii Tribunalului Bihor au anulat dispoziția de trimitere în șomaj tehnic a actorilor Teatrului „Regina Maria”.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.