bihon.ro Web analytics

Ce a făcut Bodog pentru Oradea, de la şefia Ministerului

Reactualizat la:

Ce a făcut Bodog pentru Oradea, de la şefia Ministerului

<p>Foto: EPA</p>
Reactualizat la:
Fostul ministru și-a publicat bilanțul, subliniind alocările și investițiile programate pentru spitalele din Oradea și județul Bihor.
Scris de farcas - Fostul ministru și-a publicat bilanțul, subliniind alocările și investițiile programate pentru spitalele din Oradea și județul Bihor.

Fostul ministru al Sănătății, senatorul PSD de Oradea Florian Bodog, și-a publicat bilanțul la șefia Sănătății românești, postându-l pe blogul său.

„Pentru Spitalul Județean din Oradea, în anul 2017, am alocat peste 1 milion de lei pentru achiziționarea de aparatură medicală, banii alocați fiind cheltuiți de spital. Tot pentru aparatură medicală am alocat peste 5 milioane de lei pentru anul 2018. În același timp, prin Programul cu Banca Mondială, Centrul Oncologic din cadrul spitalului va benefia de un nou echipament de radioterapie în valoare de peste 1 milion de euro (achiziție deja finalizată), precum și de finanțare pentru extinderea UPU (procedură în derulare).

Tot prin Programul cu Banca Mondială, am stabilit un nou amplasament pentru Spitalul de Recuperare Neurologică – Secția copii din Băile 1 Mai (procedură în curs de lansare)”, scrie fostul ministru.

Alte măsuri realizate

Spicuim câteva din realizările pe care și le asumă Bodog în anul său ministerial, cu relevanță pentru județul Bihor.

„Am crescut accesul pacienţilor la tratamente inovative prin desfiinţarea comisiilor de la nivelul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate; am introdus contracte «cost-volum-rezultat» pentru hepatita C, până în prezent beneficiind de acest program peste 5.000 de pacienţi.

Am finalizat procesul de achiziționare a unui număr de 12 aparate computer tomograf (CT), a 24 de aparate de rezonanță magnetică nucleară (RMN) și 21 de sisteme informatice PACS pentru 34 spitale, judeţene şi universitare, contracte în valoare de 19,8 milioane de euro, semnate în ianuarie 2018; am finalizat contractele de achiziţie națională pentru primele două loturi din cele mai costisitoare molecule (20 antibiotice şi 20 citostatice).

Prin HG 436/2017, am modificat şi completat actele normative referitoare la Programul pentru compensarea cu 90% a preţului de referinţă al medicamentelor, pentru pensionari.

Am introdus bugete multianuale pentru vaccinuri în vederea asigurării predictibilității în ceea ce privește achizițiile acestora; am aprobat diminuări ale preţurilor pentru peste 60 de medicamente (de exemplu, interferon free pentru hepatită).

Am adoptat în Guvern Legea vaccinării, parte a pachetului legislativ din domeniul sănătăţii (legea se află în procedură parlamentară).

Am semnat Acordul cu Eurotransplant pentru tratamentul pacienţilor români care necesită transplant pulmonar (pentru prima dată, acest contract este pentru o perioadă nedeterminată).

Am dublat bugetul pe anul 2018 pentru Programul Național de Prevenire, Supraveghere și Control al Tuberculozei (peste 41 milioane de lei); am reglementat majorarea limitei de vârstă de la 7 la 16 ani pentru copiii ai căror părinţi beneficiază de dreptul de concediu medical şi de indemnizaţia de îngrijire a copilului bolnav, am clarificat lista afecţiunilor grave pentru care se acordă acest concediu medical şi am clarificat modalitatea de transmitere a documentelor pentru părinţii care însoţesc copiii la tratament în spitale din UE sau din străinătate.

Împreună cu reprezentanţii CNAS, am agreat noile măsuri privind debirocratizarea și optimizarea actului medical. Un proiect de ordonanţă pe această temă a fost aprobat în Ministerul Sănătății și a fost trimis spre avizare interministerială în vederea adoptării.

Achiziții din cadrul Acordului pregătite de Ministerul Sănătății pentru a fi lansate în trimestrul I al anului 2018: Extinderea și modernizarea secțiilor UPU din cadrul spitalelor județene Brașov și Oradea”.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Opinii

  Competența Direcției Naționale Anticorupție
  Conform articolului 13 din OUG 43/2002, sunt de competenţa Direcţiei Naţionale Anticorupţie infracţiunile prevăzute în Legea nr. 78/2000, cu modificările şi completările ulterioare, săvârşite în una dintre următoarele condiţii:

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Oradea rămâne fără festivaluri: evenimente anulate, unul după altul
  Festivalurile și evenimentele care urmau să se desfășoare în perioada următoare în Oradea au fost anulate. 6

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Tornadă fotografiată în județul Bihor! Fenomenul este tot mai des întâlnit în România
  În ultimii ani s-au înmulțit raportările privind desfășurarea de tornade în România.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Echipamente ATI donate la Spitalul Gavril Curteanu
  La Oradea au sosit echipamente pentru cazurile grave de Covid, în urma unei donații Digi România. 2

  România

  Szijjarto l-a invitat pe Bogdan Aurescu să efectueze o vizită oficială în Ungaria
  Ministrul Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior al Ungariei, Peter Szijjarto, a declarat marţi că l-a invitat pe omologul român, Bogdan Aurescu, să efectueze o vizită oficială la Budapesta, pentru a continua dialogul constructiv iniţiat la Bucureşti. 2

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Ultimele demolări la fosta bază sportivă Voința
  Parcarea etajată va ocupa cam un sfert din terenul eliberat, spre Academiei a fost promisă amenajarea unei baze sportive moderne. 12

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.