bihon.ro Web analytics

Centru Educațional pentru Copii la Miersig

De Crina Dobocan
Reactualizat la:

Centru Educațional pentru Copii la Miersig

Reactualizat la:
Asociația „Casa Verde pentru Odihnă și Relaxare” vrea să construiască, la Miersig, un centru pentru copiii cu dizabilități și pentru cei din familii defavorizate.
Scris de Crina Dobocan - Asociația „Casa Verde pentru Odihnă și Relaxare” vrea să construiască, la Miersig, un centru pentru copiii cu dizabilități și pentru cei din familii defavorizate.

Asociația „Casa Verde pentru Odihnă și Relaxare” face un apel la oamenii cu inimă mare, pentru a susține financiar sau cu materiale construirea unui Centru Educațional pentru Copii, la Miersig.

Prin acest centru, inițiatorii proiectului își doresc să organizeze, gratuit, programe educaționale și de recuperare pentru copiii cu dizabilități (autism, sindrom down etc.), dar și programe de tip after school pentru copiii din medii defavorizate.

Centrul Educațional pentru Copii „Zâmbete vesele” va fi construit în comuna Husasău de Tinca, în satul Miersig.

Asociația „Casa Verde pentru Odihnă și Relaxare” a realizat deja, în satul Miersig, „Casa Bunicilor”, un centru pentru seniori (fără limită de vârstă) care asigură în acest moment cazare, masă, tratament, terapie și agrement,cu personal calificat, pentru 24 de seniori.

„Asociația «Casa Verde pentru Odihnă și Relaxare» deține în satul Miersig o suprafață de teren de 5.000 mp, pe care să construiască Centrul Educațional pentru Copii «Zâmbete Vesele». Terenul se află în vecinătatea Casei Bunicilor. Asociația noastră are, în acest moment, un parteneriat cu Banca de Alimente, care le oferă alimente și care și-a exprimat acordul pentru colaborare și cu Centrul Educațional pentru Copii «Zâmbete Vesele». Avem de asemenea un parteneriat cu Mica Fermă din Miersig, care pune la dispoziția seniorilor o trăsură pentru plimbarea în natură, în pădurea aflată în proximitate, dar și măgăruși pentru terapia cu animale. Această fermă și-a exprimat acordul de colaborare și cu viitorul centru educațional”, a spus Tabita Corina Fetincă, din partea ONG-ului.

În opinia sa, este necesar ca acești copii cu dizabilități să beneficieze gratuit de programe de recuperare, logopedie și integrare în societate.

„Este nevoie de un plan de intervenție personalizat, propus de specialiști în domeniu. Numai în acest fel vom spori șansele de recuperare și îi putem ajuta să devină adulți independenți”, este de părere Tabita.

Program respiro

Potrivit ei, Centrul Educațional pentru Copii are ca obiectiv îmbunătățirea calității vieții copiilor cu dizabilități, a copiilor cu autism, a copiilor cu sindrom down, a copiilor din familii defavorizate și a seniorilor aflați în Casa Bunicilor.

„Proiectul nostru urmărește să ofere sprijin și familiilor care au copii cu nevoi speciale, asigurând cazare, masă, terapie și alte activități educaționale pentru o perioadă de timp, oferind astfel familiei un repaus de la implicarea permanentă în viața zilnică a copiilor lor, o perioadă de refacere și de reîncărcare a bateriilor, prin programul respiro. Prin programul educațional și de recuperare de tip after school și respiro, se oferă un loc de apartenență pentru aproximativ 30 de copii din categoriile enumerate, în cadrul recuperării de tip after school, pentru 12 copii lunar, în cadrul secțiunii respiro. Acest fapt impactează poziv calitatea vieții a peste 100 de oameni, aparținătorii acestora, precum și a celor 24 de seniori aflți în Casa Bunicilor”, a mai spus Tabita Fetincă.

Centrul Educațional va fi construit pe o suprafață de 2.500 mp și va cuprinde un corp principal cu două săli de activități, zonă de zi și zonă de primire, birou, trei dormitoare, sală de mese și două grupuri sanitare. De asemenea, va exista un corp administrativ: cabinet medical, bucătărie, magazie și grup sanitar; terasă acoperită; filigorie în curte; zonă de activități în aer liber; zonă de promenadă și recreere; parcare auto. Cele două săli de activități vor fi dotate cu birou pentru fiecare copil, birou pentru cadrul didactic, spațiu pentru gimnastică medicală, spațiu pentru logopedie, masă cu nisip kinetic, masă luminoasă și alte jocuri educative necesare în terapia acestor copii. Cele trei dormitoare vor fi dotate cu paturi, noptiere și dulapuri, asigurând cazarea a 12 copii în cadrul secțiunii respiro a proiectului. Toate spațiile acestui centru vor fi prevăzute cu rampe de acces necesare pentru deplasare.

Valoarea totală a proiectului este de 300.000 de euro, bani de care ONG-ul nu dispune și pe care speră să-i primească din sponsorizări. Acestea se pot face în conturile deschise pe numele Asociației „Casa Verde pentru Odihnă și Relaxare”, la Banca Transilvania – RO79BTRLRONCRT0528435902 și RO56BTRLEURCRT0528435901.

 

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Ştiri sportive

  Oficial! Leo Messi pleacă de la FC Barcelona, deși ambele părți ajunseseră la un acord
  Clubul FC Barcelona a anunțat oficial, joi seara, că starul Lionel Messi nu va continua să evolueze la echipa catalană, în ciuda faptului că cele două părți ajunseseră la o înțelegere. Clubul informează că necontinuarea colaborării are cauze financiare și structurale.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cauzele accidentului frontal de pe Piatra Craiului, dintre un Jeep și un TIR
  Polițiștii rutieri bihoreni au stabilit circumstanțele în care s-a produs accidentul frontal de pe Piatra Craiului, în urma căruia două adolescente au rămas încarcerate. 2

  România

  Franța trece pe lista roșie a țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Lista completă, actualizată
  Comitetul Național pentru Situații de Urgență a modificat joi lista țărilor și teritoriilor de risc epidemiologic ridicat. În zona roșie a intrat din această săptămână și Franța. 3

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa în Băile 1 Mai, Haieu, Rontău și Betfia

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  BIHON CAO

  Se întrerupe furnizarea apei pentru 3 străzi din Decebal

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  UPDATE! Accident pe Piatra Craiului: Impact între un TIR și un autoturism. Două adolescente au fost rănite!
  Două adolescente au rămas încarcerate în urma unui accident produs joi după-masă, pe DN1, în zona Piatra Craiului. 7

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Peste un milion de metri cubi de lemn pe picior, în licitație printr-o platformă online
  Licitaţiile pentru valorificarea masei lemnoase, pe picior sau lemn fasonat, vor fi organizate, din august, doar printr-o platformă online.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Ansamblul folcloric Crișana a fost desființat de CJ Bihor
  Consilierii județeni de la UDMR și PSD nu au votat reînființarea ansamblului, sub o altă denumire, în subordinea Centrul de Cultură al județului Bihor 11

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.