bihon.ro Web analytics

Centru multifuncțional recreativ care costă mai mult ca bugetul de venituri al Șteiului pe un an, prin POR

De Veronica Bursașiu
Reactualizat la:

Centru multifuncțional recreativ care costă mai mult ca bugetul de venituri al Șteiului pe un an, prin POR

Reactualizat la:
27 de contracte de investiții finanțate prin Programul Operațional Regional 2014-2020 au fost semnate, luni, la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației. 8 contracte sunt destinate administrațiilor publice locale.
Scris de Veronica Bursașiu - 27 de contracte de investiții finanțate prin Programul Operațional Regional 2014-2020 au fost semnate, luni, la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației. 8 contracte sunt destinate administrațiilor publice locale.

Două dintre acestea au ca beneficiare Bihorul. Este vorba despre un proiect ce vizează o zonă de recreere în zona fostului ștrand, un centrul multifuncțional recreativ în valoare de 7.222.658 lei la Ștei de un alt proiect ce vizează „Îmbunătățirea infrastructurii educaționale în comuna Sălard”, proiect în valoare de 6.642.236,05 lei. Valoarea totală a proiectelor pentru autoritățile publice locale este de 35 de milioane leiîn timp ce peste 49 milioane lei sunt destinați pentru IMM-uri, prin POR.

„Este esențial să motivăm atât administrațiile locale cât și antreprenorii să acceseze bani europeni pentru proiecte de investiții, iar acest lucru depinde, în special, de noi ca autoritate publică centrală. Interesul autorităților locale, dar și implicarea antreprenorilor dovește, înainte de toate, creșterea încrederii acestora în instituția pe care o conduc”, a spus ministrul Ion Ștefan la semnarea celor 27 de contracte de investiții finanțate prin POR 2014-2020. Primarul Șteiului Iulian Balaj spune că a aflat vestea cea bună dintr-un comunicat. Proiectul ce vizează strandul din Ștei e gata din 2016. aceasta după ce în ștrand și-a pierdut viața un tânăr în 2010. Ștrandul nu avea atunci autorizație de fincționare. Între timp, prin Agenția de Dezvoltare durabilă din cadrul CJ Bihor în Ștei se construiește un bazin didactic de înot. „Din comunicatul MLPDA am aflat o veste foarte importantă pentru orașul Ștei. Ieri, (29 iunie), a fost semnat, de către ministrul Ion Ștefan, contractul pentru reabilitarea ștrandului orașului nostru (Centru multifuncțional recreativ) în valoare de .7 222 658, 59 lei. Proiectul a fost depus în urmă cu aproape patru ani, prin Programul Operațional Regional, Axa 13, iar cofinanțarea orașului nostru este de 2%.

Prin acest program am câștigat șapte proiecte, din tot atâtea depuse și după semnarea acestui ultim contract, și de către noi, vom trece la implementarea proiectului care prevede reabilitarea acestui obiectiv, mult așteptat de șteieni.

Chiar dacă derularea formalităților de obținere a fondurilor europene pentru dezvoltarea orașului nostru este foarte anevoioasă, compensează prin posibilitatea accesării unor sume de care nu dispunem.Valoarea acestui contract depășește cu mult bugetul de venituri proprii al orașului nostru pentru un an”, spune Primarul Șteiului Iulian Balaj.

2 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. loll says:

  Sa aiba unde sa se spele dragii locuitori ai urbei, daca tot nu au apa calda decat daca o incalzesc pe aragaz sau soba.
  Ca deh, 2020 e inca devreme pentru un oras, sa aiba pretentia de termoficare, sau macar gaze naturale.

 2. Bihon CSM Oradea

  Renasc speranțele la calificare: CSM Oradea câștigă meciul din deplasare cu Szolnoki Olajbányász
  CSM Oradea a câștigat cu scorul de 75-58 meciul din deplasare cu Szolnoki Olajbányász.

  România

  Incident halucinant: O familie a fost atacată de propriii câini. Jandarmii au venit în ajutor
  Incidentul a avut loc miercuri după-amiaza, în locuința unei familii din Arad. Acasă se aflau bunicii împreună cu nepoțica lor. La un moment dat, unul dintre cei doi câini pe care aceștia îi dețin, a devenit agresiv și a mușcat-o pe bunică.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Selina și Construcții Bihor, oferte pentru parcarea de pe str. Iosif Vulcan 
  Inițiativa a stârnit nemulțumirea riveranilor, dar petiția lor n-a produs efectele dorite. Primăria a scos la licitație proiectarea și execuția parcării dintre case.

  BIHON CAO

  Cum se face accesul la Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  BIHON CAO

  Întrerupere furnizare apă

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  PSD și UDMR au blocat reorganizarea de la Școala Francisc Hubic
  Aleșii județeni au respins, pentru a treia oară, aprobarea organigramei Centrului de Cultură al Județului Bihor.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Victorie civică la Sântandrei: Justiția spune ”NU” definitiv incineratorului de animale de lângă Palota
  Asociația ”Santandrei Metropolitan Area” (SMA) a reușit să blocheze definitiv prin intermediul justiției înființarea unui incinerator de animale pe raza comunei. 4

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Drumul Oradea - Sânmartin - exproprieri în valoare de 2 milioane euro
  Consilierii județeni au aprobat marți culoarul de expropriere pentru drumul de legătură Oradea - Sânmartin. 4

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.