bihon.ro Web analytics

Centru multifuncțional recreativ care costă mai mult ca bugetul de venituri al Șteiului pe un an, prin POR

De Veronica Bursașiu
Reactualizat la:

Centru multifuncțional recreativ care costă mai mult ca bugetul de venituri al Șteiului pe un an, prin POR

Reactualizat la:
27 de contracte de investiții finanțate prin Programul Operațional Regional 2014-2020 au fost semnate, luni, la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației. 8 contracte sunt destinate administrațiilor publice locale.
Scris de Veronica Bursașiu - 27 de contracte de investiții finanțate prin Programul Operațional Regional 2014-2020 au fost semnate, luni, la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației. 8 contracte sunt destinate administrațiilor publice locale.

Două dintre acestea au ca beneficiare Bihorul. Este vorba despre un proiect ce vizează o zonă de recreere în zona fostului ștrand, un centrul multifuncțional recreativ în valoare de 7.222.658 lei la Ștei de un alt proiect ce vizează „Îmbunătățirea infrastructurii educaționale în comuna Sălard”, proiect în valoare de 6.642.236,05 lei. Valoarea totală a proiectelor pentru autoritățile publice locale este de 35 de milioane leiîn timp ce peste 49 milioane lei sunt destinați pentru IMM-uri, prin POR.

„Este esențial să motivăm atât administrațiile locale cât și antreprenorii să acceseze bani europeni pentru proiecte de investiții, iar acest lucru depinde, în special, de noi ca autoritate publică centrală. Interesul autorităților locale, dar și implicarea antreprenorilor dovește, înainte de toate, creșterea încrederii acestora în instituția pe care o conduc”, a spus ministrul Ion Ștefan la semnarea celor 27 de contracte de investiții finanțate prin POR 2014-2020. Primarul Șteiului Iulian Balaj spune că a aflat vestea cea bună dintr-un comunicat. Proiectul ce vizează strandul din Ștei e gata din 2016. aceasta după ce în ștrand și-a pierdut viața un tânăr în 2010. Ștrandul nu avea atunci autorizație de fincționare. Între timp, prin Agenția de Dezvoltare durabilă din cadrul CJ Bihor în Ștei se construiește un bazin didactic de înot. „Din comunicatul MLPDA am aflat o veste foarte importantă pentru orașul Ștei. Ieri, (29 iunie), a fost semnat, de către ministrul Ion Ștefan, contractul pentru reabilitarea ștrandului orașului nostru (Centru multifuncțional recreativ) în valoare de .7 222 658, 59 lei. Proiectul a fost depus în urmă cu aproape patru ani, prin Programul Operațional Regional, Axa 13, iar cofinanțarea orașului nostru este de 2%.

Prin acest program am câștigat șapte proiecte, din tot atâtea depuse și după semnarea acestui ultim contract, și de către noi, vom trece la implementarea proiectului care prevede reabilitarea acestui obiectiv, mult așteptat de șteieni.

Chiar dacă derularea formalităților de obținere a fondurilor europene pentru dezvoltarea orașului nostru este foarte anevoioasă, compensează prin posibilitatea accesării unor sume de care nu dispunem.Valoarea acestui contract depășește cu mult bugetul de venituri proprii al orașului nostru pentru un an”, spune Primarul Șteiului Iulian Balaj.

2 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. loll says:

  Sa aiba unde sa se spele dragii locuitori ai urbei, daca tot nu au apa calda decat daca o incalzesc pe aragaz sau soba.
  Ca deh, 2020 e inca devreme pentru un oras, sa aiba pretentia de termoficare, sau macar gaze naturale.

 2. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Florica Cherecheș afirmă că poate dezamorsa „bomba ecologică” de la Derna
  Deputatul promite ecologizarea siturilor contaminate cu reziduuri petroliere de la Balc, Derna și Suplac.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  USR reclamă lacune majore în achiziția de materiale din China. Li se cere demisia lui Mihai Jurca și dr. Gheorghe Carp
  Într-un document consistent pus la dispoziția publicului larg, USR Bihor acuză municipalitatea orădeană de manipulare și fals, în ceea ce privește modul în care a fost prezentată achiziția de materiale de protecție, din luna aprilie. Aceasta a costat circa 4 milioane USD, incluzând transportul, taxele și inspecția. 9

  Mapamond

  MAE: 99 de români, infectați cu COVID-19 în Austria
  Un număr de 99 de români au fost diagnosticați cu COVID-19, în Linz, Austria, anunță, marți, Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Niciuna dintre persoanele infectate nu a fost spitalizată, precizează sursa citată. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Bilanț la șase luni – minus 8,7 milioane lei
  La prima scadență fiscală din 2020 Direcția Economică anunță o scădere cu 9% a încasărilor din impozite și taxe locale, față de aceeași perioadă a anului trecut. 4

  BIHON Sport local

  Barajul pentru Liga 3 se joacă în 1, 5 și 9 august
  Comitetul de Urgență FRF a aprobat ieri, calendarul și regulamentul de organizare și desfășurare pentru partidele din mini-turneele de promovare în Liga 3.

  Jurnal Bihorean

  Universitatea din Oradea dă start la admitere
  Universitatea din Oradea dă miercuri, 8 iulie 2020, startul înscrierilor pentru admiterea 2020, etapa iulie – august, la cele 15 facultăţi (programele de studiu licenţă şi masterat). Pentru admiterea la doctorat şi post-doctorat, înscrierile se vor realiza în septembrie.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.