bihon.ro Web analytics

Cercetaş, ambasador al valorilor olimpice

Excelenţă, profesionalism şi fair play. Sunt criteriile olimpismului, dar şi ale cercetaşului Bogdan Pater.
Scris de Demian - Excelenţă, profesionalism şi fair play. Sunt criteriile olimpismului, dar şi ale cercetaşului Bogdan Pater.

Este inginer, blogger, trainer, dar înainte de toate voluntar implicat în comunitatea sa, cercetaş dedicat trup şi suflet ideii că lumea poate fi schimbată într-una mai bună.

Au trebuit să vorbească despre standardele înalte pe care le aplică în viaţa profesională sau despre determinarea care îi conduce spre succes, fie că vorbim despre curajul noilor începuturi sau despre dorinţă constantă de a fi cel mai bun. Campania Renault, care a decis să caute printre români 100 de ambasadori ai valorilor olimpice, a fost menită să scoată în faţă oameni obiţnuiţi care trăiesc după valori înalte. Un bihorean a reuşit. Este vorba de Bogdan Pater. Pe cât de fericit a fost să afle ca e ambasador al valorilor oliompice, pe atât de surprins s-a declarat de faptul că a fost desemnat apoi speaker al unui eveneniment în cadrul căruia trebuia să vorbească după Alin Moldoveanu şi Andrea Esca.

A vorbit despre cercetăşie ca şi cultură a păcii, o cultură deschisă indiferent de sex, religie, ori etnie, cu 40 milioane de membri în 219 ţări. Bogdan Pater spune că atât cercetăşia, cât şi olimpiada sunt forţe sociale care transmit valori sociale ca: lucrul în echipă, implicarea în comunitsate, acceptarea şi înţelegerea celor din jur. Bogdan a vobit despre instrumentele de care cercetăşia dispune pentru a forma leaderi şi a exemplificat cu oameni de prim-plan. Cercetaşi au fost: preşedintele Franţei- Jacque Chirac, boxerul Mohamed Ali, Bill Gattes- Microsoft, astronautul Neil Armstrong, Sir Paul Mc Cartney- The Beatles.

Metodă de educaţie

„Nu ştiu criteriile organizatorilor după care am fost desemnaţi ambasadori ai valorilor olimpice. A fost o competiţie pe o platformă online, acolo unde lumea se înscria şi povestea de ce crede că e un bun ambasador al valorilor olimpice.

Eu m-am înscris cu povestea «de cercetaş». Am intenţionat să scot în faţă cercetăşia ca metoda de educaţie non-formală. Şi am fost ales.

Au fost astfel răsplătiți oameni simpli care promovează valorile olimpice în viaţa de zi cu zi:excelenţă, profesionalism şi fair play.

Nu mă aşteptam să fiu ales, dar speram pentru cercetăşie, ştiam că ar fi o recunoaştere importantă dar şi meritată”, spune Bogdan Pater.

Renault România, sponsor principal al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român la Jocurile Olimpice de la Londra, dar şi pentru Rio, a căutat 100 de ambasadori ai valorilor olimpice.

Pentru că spiritul olimpic nu se regăseşte numai pe terenul de sport, ci şi în afara lui, compania ţi-a dorit să transmita valorile olimpice şi oamenilor obişnuiţi. Cei 100 de ambasadori au avut ocazia de a-i cunoaşte personal pe sportivii care au reprezentat România la Londra, în cadrul Galei de Premiere. Fie ca este vorba despre standardele înalte pe care le aplică în viata profesională sau despre determinarea care îi conduce spre succes, fie că vorbim despre curajul noilor începuturi sau despre dorinta constanta de a fi cel mai bun.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Sport local

  CAO 1910 Oradea a câștigat „derby-ul viitorului”. Multe debuturi în Liga 3 și o retragere!
  Două echipe bihorene cu „sacii în căruță” s-au întâlnit sâmbătă în ultima etapă a play-off-ului din Liga 3, Seria 10.

  România

  Accident pe un traseu de biciclete din Arad - un biciclist este în stare de inconștiență după ce a căzut într-o zonă greu accesibilă

  BIHON Sport local

  Studenții fotbaliști orădeni joacă pentru medaliile de bronz la Campionatul Universitar

  BIHON CAO

  Întreruperi Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  Bihon CSM Oradea

  A doua înfrângere la baraj pentru CSM Oradea
  CSM Oradea a fost învinsă de SCM Politehnica Timișoara cu scorul de 38-23 (18-12) în cel de-al doilea său meci de la turneul de baraj pentru promovarea în Liga Națională de handbal masculin, care se desfășoară la Ghimbav (jud. Brașov).

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Sfintii Imparati Constantin si Elena, sărbătoriți pe 21 mai - tradiții și superstiții pentru această zi
  În fiecare an, în data de 21 mai, Biserica Ortodoxă îi pomenește pe Sfinții Împărați Constantin și Elena. În România, peste 1,8 milioane de oameni își sărbătoresc astăzi onomastica. 

  Mapamond

  O femeie a protestat dezbrăcată pe covorul roșu la Cannes împotriva violurilor comise de soldații ruși
  O femeie a apărut dezbrăcată pe covorul roșu de la Festivalul de Film de la Cannes, în semn de protest față de agresiunile sexuale la care au fost supuse femeile ucrainene de la începutul invaziei ruse. 2

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.