bihon.ro Web analytics

Cercetaş, ambasador al valorilor olimpice

Excelenţă, profesionalism şi fair play. Sunt criteriile olimpismului, dar şi ale cercetaşului Bogdan Pater.
Scris de Demian - Excelenţă, profesionalism şi fair play. Sunt criteriile olimpismului, dar şi ale cercetaşului Bogdan Pater.

Este inginer, blogger, trainer, dar înainte de toate voluntar implicat în comunitatea sa, cercetaş dedicat trup şi suflet ideii că lumea poate fi schimbată într-una mai bună.

Au trebuit să vorbească despre standardele înalte pe care le aplică în viaţa profesională sau despre determinarea care îi conduce spre succes, fie că vorbim despre curajul noilor începuturi sau despre dorinţă constantă de a fi cel mai bun. Campania Renault, care a decis să caute printre români 100 de ambasadori ai valorilor olimpice, a fost menită să scoată în faţă oameni obiţnuiţi care trăiesc după valori înalte. Un bihorean a reuşit. Este vorba de Bogdan Pater. Pe cât de fericit a fost să afle ca e ambasador al valorilor oliompice, pe atât de surprins s-a declarat de faptul că a fost desemnat apoi speaker al unui eveneniment în cadrul căruia trebuia să vorbească după Alin Moldoveanu şi Andrea Esca.

A vorbit despre cercetăşie ca şi cultură a păcii, o cultură deschisă indiferent de sex, religie, ori etnie, cu 40 milioane de membri în 219 ţări. Bogdan Pater spune că atât cercetăşia, cât şi olimpiada sunt forţe sociale care transmit valori sociale ca: lucrul în echipă, implicarea în comunitsate, acceptarea şi înţelegerea celor din jur. Bogdan a vobit despre instrumentele de care cercetăşia dispune pentru a forma leaderi şi a exemplificat cu oameni de prim-plan. Cercetaşi au fost: preşedintele Franţei- Jacque Chirac, boxerul Mohamed Ali, Bill Gattes- Microsoft, astronautul Neil Armstrong, Sir Paul Mc Cartney- The Beatles.

Metodă de educaţie

„Nu ştiu criteriile organizatorilor după care am fost desemnaţi ambasadori ai valorilor olimpice. A fost o competiţie pe o platformă online, acolo unde lumea se înscria şi povestea de ce crede că e un bun ambasador al valorilor olimpice.

Eu m-am înscris cu povestea «de cercetaş». Am intenţionat să scot în faţă cercetăşia ca metoda de educaţie non-formală. Şi am fost ales.

Au fost astfel răsplătiți oameni simpli care promovează valorile olimpice în viaţa de zi cu zi:excelenţă, profesionalism şi fair play.

Nu mă aşteptam să fiu ales, dar speram pentru cercetăşie, ştiam că ar fi o recunoaştere importantă dar şi meritată”, spune Bogdan Pater.

Renault România, sponsor principal al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român la Jocurile Olimpice de la Londra, dar şi pentru Rio, a căutat 100 de ambasadori ai valorilor olimpice.

Pentru că spiritul olimpic nu se regăseşte numai pe terenul de sport, ci şi în afara lui, compania ţi-a dorit să transmita valorile olimpice şi oamenilor obişnuiţi. Cei 100 de ambasadori au avut ocazia de a-i cunoaşte personal pe sportivii care au reprezentat România la Londra, în cadrul Galei de Premiere. Fie ca este vorba despre standardele înalte pe care le aplică în viata profesională sau despre determinarea care îi conduce spre succes, fie că vorbim despre curajul noilor începuturi sau despre dorinta constanta de a fi cel mai bun.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cum porți corect pantofii la vestimentație
  Stilul vestimentar reflectă personalitatea fiecărui bărbat.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Priveşte natura în ochi în „România sălbatică”. Pelicula poate fi văzută la Cinema Palace Oradea
  Filmul realizat de Dan Dinu şi Cosmin Dumitrache poate fi vizionat la Cinema Palace.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Momente de emoţie la Festivalul Național de Folk „Pro Lirica", de la Oradea
  Cea de a patra ediţie s-a desfăşurat timp de două zile în Parcul Bălcescu din municipiu.

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  7 străzi din Oradea rămân miercuri pentru câteva ore fără apă

  BIHON CAO

  CITIRI CAO 13.09.2021-17.09.2021

  România

  Șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, demis de premierul Florin Cîțu. Fostul șef al GNM i-a mulțumit ministrului Tanczos Barna
  Șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu (USR PLUS), a fost demis, luni, din funcție de premierul Florin Cîțu. Decizia fost publicată în Monitorul Oficial.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Profesoara orădeană Mirela Tanc, susținută de ministrul Educației în cursa pentru un milion de dolari: „E singura din România care în ultimii 5 ani a reușit această performanță"
  Mirela Tanc, profesoară de limba română la Şcoala Gimnazială „Oltea Doamna" se află pe lista scurtă a celor 50 de dascăli finalişti ai competiţiei "Global Teacher Prize", "Oscar- ul Educaţiei", al cărui câştigător va primi uriaşa sumă de un milion de dolari.

  Anunturi Electrica

  Întreruperi energie electrică -B. 23.09.2021 - 24.09.2021 -PL Salonta + Oradea - anuntate cu 2 zile

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.