bihon.ro Web analytics

Circa 7.000 de contracte de muncă suspendate în Bihor la 1 iulie

De Dan Birta

Circa 7.000 de contracte de muncă suspendate în Bihor la 1 iulie

Reactualizat la:
Vârful contractelor individuale de muncă suspendate a fost atins la data de 12.04.2020, 38.933 de contracte suspendate.
Scris de Dan Birta - Vârful contractelor individuale de muncă suspendate a fost atins la data de 12.04.2020, 38.933 de contracte suspendate.

Potrivit unei sinteze transmise de ITM Bihor cu privire la evoluția numărului contractelor individuale de muncă active și a celor suspendate la nivelul judeţului Bihor de-a lungul perioadei afectate de situaţia epidemiologică determinată de răspândirea COVID-19, la 1 iulie erau suspendate în județ 7.079 de contracte individuale de muncă.

Evoluția suspendărilor

La data de 01.03.2020, în județul Bihor erau 191.723 de contracte individuale de muncă active, din care erau suspendate 7.904 contracte. O lună mai târziu, la 01.04.2020, numărul contractelor de muncă active din județ a scăzut la 190.869, cu 33.469 de contracte suspendate. Limita maximă a contractelor individuale de muncă suspendate a fost înregistrată la data de 12.04.2020, 38.933, la un număr de 190.194 contracte individuale de muncă active.

La 01.05.2020, numărul contractelor individuale de muncă suspendate a coborât la 33.906, dintre-un total de 189.357 de contracte de muncă active, iar la 01.06.2020, cifra contractelor de muncă suspendate a scăzut la 12.406 dintr-un total de 189.060 de contracte individuale de muncă active.

În iulie

La data de 01.07.2020 erau active în Bihor 187.228 de contracte individuale de muncă active și 7.079 de contracte individuale de muncă suspendate. Dintre acestea, potrivit ITM Bihor, un număr de 4.530 au avut temei legal art.51 alin.1, litera (a) din Legea nr. 53/2003 Codul Muncii: suspendare pentu concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, până la împlinirea vârstei de 3 ani. Alte 1.429 de contracte suspendate au fost suspendate conform art.54 din Legea nr. 53/2003 Codul Muncii – prin acordul părţilor, în cazul concediilor fără plată pentru studii sau pentru interese personale. Un număr de 896 de contracte de muncă sunt suspendate conform art. 52 alin.1, litera (c) din Legea nr. 53/2003 Codul Muncii: suspendare în cazul întreruperii sau reducerii temporare a activităţii, fără încetarea raportului de muncă, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similar.

„Informaţiile prezentate anterior sunt conform bazei de date organizată la nivelul Inspecţiei Muncii cu Registrele Generale de Evidenţă a Salariaţilor depuse de angajatori, conform legislației în vigoare”, transmite Marius Rotar, inspectorul șef al ITM Bihor.

Acesta ne-a mai informat că în cursul lunii iulie 2020 un număr de 118 salariaţi sunt afectați de concediere colectivă în conformitate cu Codul Muncii. „Domeniile în care aceștia își desfășoară activitatea sunt: fabricarea încălţămintei, fabricarea altor produse de îmbrăcăminte, servicii comunitare, activități ale touroperatorilor, HORECA”, a precizat șeful ITM Bihor.

3 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Răceala 19 says:

  Sigur că virusul e de vină.
  Epidemia se va încheia doar atunci când economia va fi la pământ și vaccinul va fi obligatoriu pentru popor

  Porcilor

  • George says:

   Iti doresc o raceala micuta, ase de covid 19… Poate povestesti la ceilalti smecheri ca nu e chiar doar o prostie la mijloc… In rest TOTI AU DREPTUL SA FIE PROSTI, DAR UNII ABUZEAZA !!!

   • Răceala 19 says:

    George,

    Stai liniștit, și eu am avut, și am și stat la reanimare pentru o răceală, asta cu mult timp în urmă.
    Atunci nu era denumirea asta de Covi19.

    Toți am avut de câteva ori în viață o răceală mai ușoară, sau mai gravă.

    Cum zicea și președintele USA, Trumph, Cocivid19 are vreo 20 de denumiri.. gripă, guturai… etc…

    Șmecheria e că ăștia toate răcelile le trec cu denumirea de Covi19.

    Scopul e ca să se inducă frica în oameni, iar prin frică popoarele sunt ușor de manipulat, nu îți mai trebuie nici tancuri sau bombe.

 2. România

  Test negativ SARS-Cov2, necesar pentru cetățenii străini la intrarea în Serbia din România, Bulgaria, Macedonia și Croația
  Măsuri restrictive impuse de autoritățile din serbia celor care călătoresc din România, Bulgaria, Macedonia și Croația. Cei care doresc să intre în țara vecină din aceste țări trebuie să prezinte un test negativ SARS Cov2.

  România

  Covid-19, întâmplări din izolare. Problemele cu care se confruntă doi actori din Timișoara
  Pandemia de coronavirus „face pași repezi”. Din ce în ce mai mulți oameni, rude, prieteni, sunt suspecți sau chiar „pozitivi” la testele Covid-19.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  2.000.000 de lei pentru Universitatea din Oradea
  La Universitatea din Oradea, patru facultăţi au fost câştigătoare la granturile pentru finanţarea învăţământului. Banii sunt alocaţi pentru o perioadă de 24 de luni, pentru proiecte destinate prevenirii abandonului şcolar şi îmbunătăţirii procesului de învăţământ.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Corina Crețu l-ar vedea primar pe Claudiu Pop, dar acesta nu candidează
  Fostul comisar european l-ar fi văzut pe Claudiu Pop primar al Oradiei, de vreme ce Bolojan nu mai candidează. Însă candidatul ProRo pentru Primăria Oradea este un alt Pop, mai tânărul Daniel Pop. Deși Oradea face excepție, Crețu deplânge incapacitatea României de a profita cu adevărat de fondurile europene. 5

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Coronavirus în Bihor: 58 de cazuri noi, 73 persoane vindecate. 1.328 infectări în România
  Potrivit datelor transmise de Grupul de Comunicare Strategică, numărul cazurilor noi la nivel de județ se mențin tot peste 50. 7

  România

  FSLI: Deschiderea anului școlar pusă sub semnul întrebării
  Deschiderea noului an școlar este pusă sub semnul întrebării, dacă nu se acordă salariile majorate de la 1 septembrie cadrelor didactice, avertizează Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI). 1

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.