bihon.ro Web analytics

CJ Bihor și Primăria Oradea înființează o companie aeriană

De Georgiana Anghel
Reactualizat la:

CJ Bihor și Primăria Oradea înființează o companie aeriană

Reactualizat la:
Un nou protocol a fost încheiat între Consiliul Județean Bihor și Primăria Oradea, pentru înființarea unei companii aeriene. Aleșii județeni l-au și aprobat joi, în unanimitate.
Scris de Georgiana Anghel - Un nou protocol a fost încheiat între Consiliul Județean Bihor și Primăria Oradea, pentru înființarea unei companii aeriene. Aleșii județeni l-au și aprobat joi, în unanimitate.

Protocolul prevede, printre altele, operarea cu două aeronave, de noi curse Oradea – București și curse între Oradea și unul sau două aeroporturi internaționale din vestul Europei.

„Sunt domenii importante în care colaborarea dintre Primăria Oradea și Consiliul Județean își spune cuvântul, pentru că aceasta duce la dezvoltarea orașului și a județului într-un ritm accelerat. În cazul de față, a avea un aeroport care să ne conecteze cu capitala țării mult mai bine și cu hub-uri europene exact asta înseamnă, o dezvoltare și condiții mai bune pentru investitori, pentru turiști și pentru comunitatea locală”, a precizat primarul Oradiei Florin Birta.

Conferință de presă comună Consiliul Județean Bihor – Primăria Oradea

Posted by Consiliul Judeţean Bihor on Thursday, August 5, 2021

„De ce e bine să facem această companie aeriană locală? Suntem un oraș mediu din România care are în zona de influență a aeroportului aproximativ un milion de locuitori pe care se poate baza și pe care trebuie să îi deservească. Suntem un oraș și un județ în care operarea zborurilor este la limita de rentabilitate și depinde de politicile comerciale ale companiilor și de contextul global, iar rămânerea totală la hazardul pieței aeronautice nu este o soluție pentru dezvoltarea orașului. Am decis că este oportun, urmărind modele de conectare ale altor orașe mici din Europa la hub-uri aeriene, să înființăm această companie. Vom achiziționa sau închiria două aeronave de până la 75 de locuri fiecare cu care vom opera zboruri spre diverse destinații. Urmărim o scădere a prețurilor pe rutele respective, întrucât cele actuale nu sunt deloc mici”, a declarat președintele CJ Bihor, Ilie Bolojan.

Aleșii județeni au votat în ședința extraordinară de ieri, în unanimitate, protocolul dintre cele două instituții, care va sta la baza înființării companiei aeriene.

Minim patru zboruri pe zi

Potrivit acordului, noua companie va opera minim trei zboruri pe zi, în zilele lucrătoare, și minim două zboruri pe zi, în zilele nelucrătoare, pe ruta Oradea – București. Totodată, va avea minim un zbor pe zi, în zilele lucrătoare, spre un hub aerian european important, care să asigure conectarea către cele mai importante destinații din Europa și din lume.

„Pentru a trece la un alt nivel de dezvoltare economică, trebuie să fii conectat la hub-uri aeriene mari din Europa”, a precizat Ilie Bolojan.

El a mai adăugat că scopul companiei aeriene nu este să intre în competiție cu celelalte companii low cost, ci să asigure o conectivitate de bază, către capitala țării și înafara țării. Mai mult, potrivit lui Bolojan, noua companie ar urma să aibă prețuri mai accesibile, pe ruta Oradea – București, față de cele din prezent. Președintele CJ a mai adăugat că dacă Oradea își consolidează aeroportul, cu siguranță va atrage și alte companii aeriene care să opereze de aici.

Se vor consulta cu specialiști

Cele două instituții vor identifica, cu ajutorul unor specialiști, soluții optime de colaborare: societatea pe acțiuni, societatea cu răspundere limitată etc. Totodată, urmează să fie identificate soluțiile cu privire la operarea celor două aeronave. Opțiunile sunt: achiziție, leasing sau închiriere. Tot cu ajutorul unor specialiști se va decide tipul de aeronave și capacitatea lor, dar și modalitatea efectivă de operare: operare directă sau contractarea serviciilor specifice de la terți.

CJ Bihor va adopta măsuri pentru reorganizarea activităților aeroportului din Oradea în vederea susținerii companiei aeriene nou înființate, iar municipalitatea va derula campanii de promovare a Oradiei și a zonei metropolitane ca destinație turistică și zonă de investiții în regiunile spre care vor fi operate cursele aeriene.

Potrivit președintelui CJ Bihor, activitatea companiei aeriene locale ar urma să fie finanțată din subscripții publice, sponsorizări și donații provenite din partea companiilor locale care vor dori să sprijine acest proiect. Bolojan a precizat că cel mai târziu din primăvară compania va opera pe ruta Oradea – București, iar din tomana anului viitor către aeroporturi internaționale.

171 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. xxx says:

  Si o vom sustine din banii nostri sa fie rentabila, banuiesc ca vom plati o taxa sau impozit special pt compania Zeus Arlines

  • :) says:

   Air Birtin bai! Urmeaza Statia Spatiala Kelia von Birtin.

   • Bihor Air Line? Super! says:

    ADMINISTRAŢIA TREBUIE SĂ FIE PUTERNICĂ. SÃ POATÃ DA DIVIDENDE.
    Cu litere mari, pentru cã trebuie subliniat.
    Cu timpul, Bihor Air Line poate va reuși să stropească câmpul pâinii și câmpul laptelui.
    Cu timpul, elicopter Bihor Air Line, BAL, va reuși să transporte alimente în zone greu accesibile.
    Este un sprijin, BAL.
    Poate și o colectã, 5 lei pentru ZBOR BIHOR!

   • Birtinland says:

    🤣🤣🤣 “airbirtin”,cand vii de la cules porumb,cand educatie ptr tine inseamna a merge la o scoala unde sa ai o diploma,cand 80 % dintre votantii orasului Oradea sunt de aceeasi speta ca si tine ,atunci exista foarte mari sanse sa poti sa faci o companie aeriana privata din bani publici.adica votantii platesc cea mai scumpa gigacalorie din tara,cel mai scump transport local,cel mai mare tarif taxi,ptr a putea merge 75 de persoane de 3ori/zi la bucuresti,si odata /zi poate la duseldorf(la abator?sau la sparanghel?)!de ficare data cand imi este dat sa interactionez cu un idiot,imi zic ca asta e ultimul,dar in ultima vreme parca doar ei mai sunt in lume.o fi virusul de vina?

  • loll says:

   saracule…pai tu chiar nu vrei sa contribui cu nimic la concediul bogatasilor din Oradea, care ar merge si ei cu avonul in concediu ? 🙂

 2. Iancu says:

  S-au terminat pastilele lu’ Bolo & Birta? Astia chiar se aud ce spun ? Finantare publica, din banii primariei pentru megalomania lor? Pai nu ai calatori sa fie rentabil, iar cu doua aeronave nu faci nimik , deci va papa bani din bugetul local/judetean!
  Alo???? Rudotelu’ ??

 3. Serpescu says:

  Slogan : Zburati cu noi . Ceea mai sigura aviatie din Romania, din cel mai sigur oras. Noi nu cadem ca bolavanul :))

 4. chris says:

  Numele pe care-l propun BOBI (va prindeti voi de ce)

 5. Anonim says:

  Nu avem wc-uri publice și voi vă ocupați de avioane.
  Măcar la avion o să aveți un wc, sau o să facă lumea pipi pe geam ?

  • adi says:

   Fara WC, doar un pilot si fara stewardese, eficienta maxima. Cred ca nici becurile pe pista la aterizare nu le va aprinde ca sa nu consume.

  • Biggie says:

   @Anonim obsedat de buda publica,

   Baga niste prostamol…
   Sau ia niste pampers pentru adulti…
   Daca esti adult.
   Hai cu injuraturile, astia cu nick-uri fara numar.

   • Anonim says:

    Biggie,

    Ai o mentalitate la fel de evoluată ca buda, incapabilă să înțeleagă faptul că emanciparea comunității poate veni tocmai prin oferirea unor servicii cît mai decente măcar în instituțiile publice.

    DIN WC ÎȚI DAI SEAMA DE GRADUL DE CIVILIZAȚIE AL UNEI ȚĂRI:
    În funcție de cât de curate și bine întreținute sunt WC-urile, poți să-ți dai seama cu ușurință cât de civilizați au fost oamenii care au trecut pe acolo. Să explic puțin despre ce e vorba.

    Am văzut în Austria (și nu numai, dar aici am avut revelația) un grad de civilizație cum rar găsești pe la noi. Și asta s-a transpus cel mai bine la nivel de toalete. Indiferent că erau publice, toalete de restaurant sau de benzinării, toate arătau și miroseau impecabil, toate aveau hârtie igienică și nu-ți era scârbă vreo clipă să intri. Ba din contră. Curățenia dinăuntru te determina să ai puțină grijă și să te mai uiți o dată în urmă înainte să ieși.

    Dar, noi nu avem nici măcar un wc public în centru…și ne mai credem oraș turistc…

    • Gheorghe says:

     Tintit exact in mijloc !!! 10+

    • Andrei says:

     “DIN WC ÎȚI DAI SEAMA DE GRADUL DE CIVILIZAȚIE AL UNEI ȚĂRI”

     Serios?
     Ce postie.
     Deci daca maine iti face Birta cateva bude(vad ca esti obsedatul care tot striga dupa WC-uri) brusc iti va creste nivelul de civilizatie?

     “Am văzut în Austria (și nu numai, dar aici am avut revelația) un grad de civilizație cum rar găsești pe la noi. Și asta s-a transpus cel mai bine la nivel de toalete.”

     LoL deci nivelul Austriei este transpus prin budele publice? Prostie mai mare nu am citit.
     Poate nu am observat eu, sau nu m-au trecut nevoile dar de cate ori am fost prin Viena nu mi-au sarit in ochi budele publice. Ma gandesc ca le zaresti doar cand te scapa tare de tot.

   • Unu says:

    @bigiezissiunom🤣🤣🤣, nu te înjura nimeni stai calm, te înjuri tu singur, precis ca îți tragi și niște picioare în koor. Spor sa ai 🤣🤣🤣

    • Unom says:

     Postovane,

     de cate ori ti-am zis ca eu nu postez decât sub acest user ?🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

     Daca tu practic “arta postatului” u însemna ca toți avem personalități multiple si trebuie sa se exprime “si ele”
     Mare prostovan mai ești!… enorm…

     Cel mai TOXIC postac de serviciu… împreuna cu cu clonele tale… pe acest “forum”

     Pupurelul 💩💩💩 sef… 🤣🤣🤣

     • Unu says:

      Mersi la fel, unomsefulapupurei.
      Vezi ca se apropie luna septembrie și știi tu ce😎😎… Te trezești cu 3 koae😜😜✌️✌️.

     • Unom says:

      O sa te aștept pe secțiile de ATI
      Tot te lăudai ca: tu ai 3 perechi de Koite dar, nici pina in ziua de azi, nu ai avut CURAJUL sa vii!!! 🐥🐥🐥
      asa ca, TE așteptam in septembrie, cu un pătuț si cu un ventilator pregătit, unul din acela de producție ruseasca(probabil si casat) ca sa se “asorteze” cu gândirea ta neaoșe! 🤣🤣🤣

      SA NU TE VACCINEZI!!!
      🤖🤖🤖
      🤣🤣🤣

     • Unu says:

      Forzaunom, nu te lasă baga mare cu paturile Ati, vezi ca ai uitat de lumânări kkt ce ești. Ceau pa.

     • Unom says:

      Unu,

      tot rahat(nu turcesc) ești si tot așa o sa ramai, unul fricos si ofticos… 🤣🤣🤣
      Cind vii? doar, cei ca tine, temerari si mândri proletari cu pieptul dezvelit nu au frica de un banal virus… NU? de o simpla răceala… Nu ?🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️
      deci, vii?… ori ba…

      apropo, vezi ca ATI se scrie cu majuscule!!! O sa vinq Ghitulica (stii tu prea bine care.. 🤣🤣🤣 ,ca doar sunteți “👨‍❤️‍👨” ) si iți propui😅, pardon iți propune sa termini liceul…😁😁😁
      ps.
      – SA NU TE VACCINEZI!!!
      🤖🤖🤖
      🤣🤣🤣

   • adi says:

    bai Biggie sa te apuce odata o cufureala in centru sa te caci pe tine, atat iti doresc. Cum ma sa fie oras turistic fara wc-uri, cu asta se incepe mai prostule, cu asta se masoara gradul de civilizatie. Tu si drop, si Bolojan sunteti niste tarani veniti la oras, obisnuiti sa va cacati in lanul cu porumb.

    • Andrei says:

     Eu nu am auzit nici un turist sa planga dupa WC-uri.
     Daca esti in centru si te trece cufureala asa tare intri la primaria, poate te lasa Birta in WC-ul sau personal.
     De asemenea mai poti merge la Casa de Cultura, Cetate etc.
     Nu este ca si cum chiar nu ai unde sa iti faci nevoile daca trebuie.
     WC-urile astea publice nu sunt o problema stringenta a orasului deci insistati aiurea pe ele, daca maine Birta va face WC-uri repede gasiti sa va plangeti de altceva, de exemplu ca nu sunt cuiburi de barza pe stalpii de curent.

   • alttds says:

    Biggie, explica-le la orasenii astia inapoiati ca la tine in sat nu e nevoie de wc public pentru ca exista boscheti peste tot!

    • Anonim says:

     Lasă-l în sulă pe Biggie că ăsta e muie ăla de Unom cu o grămadă de nickname-uri.
     Cred că e plătit de la PNL pentru că un personaj asemănător apare și pe varianta Bihon din Arad și din Timișoara(Aradon și Tion )

     • Unom says:

      Acel m..i est TU!
      Debilache ofticos!
      S-au terminat link-urle?
      🤣🤣🤣🤣
      De la virusologie si microbiologie – ai ajuns sa te pricepi si la administrație publica… chiar si aviație?
      WAU…🤣🤣🤣

      🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

      Un veritabil sorbonel…
      unul polivalent si multilateraldezvoltat (e scris intenționat așa! -pt Ghitulica aka. n-usere)

      ti-am mai repetat si ție – nu doar la Pupurelul sef 💩 -“datatorul de like-uri” – EU nu postez decât sub acest user!
      e așa greu de înțeles?

      Debilache – si pe aradon si tion postezi? 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

      Mult timp liber ai… Nu ai familie… sper din suflet ca nu te-ai reprodus !🤣🤣🤣

      spor la 🖐🏼🖐🏼🖐🏼

 6. cornel says:

  Deci e adevarat ca suntem in cacat, ca nu putem sustine singuri niste zboruri. Numai de platim vine cineva sa zboare si sa fie eficient. Vai de capul nostru ce am ajuns, suntem niste rupti in cur de saracie in cel mai dezvoltat oras din tara.

 7. adi says:

  Pt asta se inchid scolile din oras. Pt asta inchidem cultura, pt asta am marit tarifele la gunoi si gigacalorie? Bai Bolovane, daca vrei bani trebuie sa faci ca sa iti vina bani ca profit, sa produci bani? Degeaba tai din nimic, ca tot cu nimic ramai. Cum e cu topul salariilor, de ce pleaca firmele mari de aici, de ce nu avem calatori? Cine mai sa zboare de aici? Oradea e un oras sarac, degeaba o sa vina multi sa spuna ce masini avem, asta e zero cu masinile. De ce a plecat Pizza Hut de la noi? De ce nu merge Uber si Bolt, il fac soferii veniti din Cluj si Iasi? Saracie . De ce chinul chinurilor sa deschizi o afacere aici si te chinui sa nu dai faliment. Dar postacii maimutoi care aplauda orice nu stiu, ca ei sunt slugile de la stat ai chelului. De ce taxiurile di oras care sunt de 3 ori mai putine pe cap de locuitor fata de Cluj nu au incasarile celor din Cluj, nici cu taxi nu merge lumea aici. Cate miliarde de euro aduc turistii care vin in oras???? Vai de capul vostru cu compania voastra aeriana, o sa-mi mariti taxele sa platiti pilotii, sau o sa fie doar un pilot fara stewardese ca sa fie eficient. Cred ca WC ul din avion va fi inchis.

  • Unu says:

   👍👍👍

  • Xyoriginal @yahoo.com says:

   Avioanele vor fi teleghidate iar stewarzi ( sau stewardese 🤭) vor fi Unom și Orădean.

  • alttds says:

   wc-ul din avion va fi cu plata si langa el va sta o loaza de la politia locala cu chitantierul de amenzi 🙂

  • Andrei says:

   “De ce a plecat Pizza Hut de la noi?”

   Pentru ca nu au stiut sa gestioneze situatia creata de pandemie. De exemplu in Marea Britanie au inchis aproape 30 de restaurante anul trecut.
   Ce treaba are orasul Oradea cu Pizza Hut? Sunt mii de restaurante care au reusit sa iasa din pandemie si acum prospera faptul ca Pizza Hut nu este unul dintre ele ma lasa rece.

   “De ce chinul chinurilor sa deschizi o afacere aici si te chinui sa nu dai faliment.”

   Exista un rai al afacerilor si ai aflat doar tu de el?
   Nu este nici un chin sa deschizi o afacere, majoritatea deschid una fara sa stie ce vor sa faca de fapt, din cauza asta “se chinuiesc sa nu dea faliment” pentru ei sunt de fapt in faliment din prima zi. Dar asta nu este nici o problema, la fel se intampla si in Cluj si Iasi garantat.

   “De ce taxiurile di oras care sunt de 3 ori mai putine pe cap de locuitor fata de Cluj nu au incasarile celor din Cluj, nici cu taxi nu merge lumea aici.”

   Distante scurte, infrastructura buna, transport public bine pus la punct, multa lume are masina. Adica nu vad de trebuie neaparat sa fie mai multe taxiuri, si asa sunt mai mult decat suficienti taximetristi in trafic, nu trebuie sa fie mai multi.

   “Cate miliarde de euro aduc turistii care vin in oras???? Vai de capul vostru cu compania voastra aeriana, o sa-mi mariti taxele sa platiti pilotii, sau o sa fie doar un pilot fara stewardese ca sa fie eficient.”

   Pai tu nu esti mutat deja in Cluj sau Iasi? ca tot lingi cu talent la crapaturile dintre bucile celor doua orase.
   Ciudat ca tot bociti pe aici dar nu am auzit pe nici unul sa vina cu detalii concrete despre experienta magica din Cluj, doar povesti nemuritoare vad, nimic concret.

 8. cornel says:

  A observat cineva ca avionul ala seamana leit cu mutra lui Bolojan?!!!

 9. florin says:

  Bolojan asta e nebun, trebuie internat la 6

 10. ALexandru says:

  Foarte interesant, si care ar fi beneficiile aduse orasului,judetului ?

  • xxx says:

   Nu exista benefii pt oras, nimic nu aduce beneficii din ce se face. Beneficiile vin din suprataxarea noastra. Nu aduce nimic profit la buget, totul se face pe spatele nostru, noi platim totul. Totul e pt firmele lor, pt partid, si pt imaginea si cultul lui Bolojan

   • Ana says:

    @xxx prin ce platesti tu totul? prin impozit pe casa si masina? sau prin ce? Vad o gramada de comentarii negative la adresa lui Bolojan, pe vremea lui Filip orasul arata mai bine? sau era mai mici costurile de intretinere? nu va inteleg atitudinea, nu vreti un oras modern, cu cladiri renovate si parcuri amenajate, nu vreti parcuri industriale si sosea de centura? Sunt orase resedinta de judet din apropiere care au inchetat in timp in anii 80 in care nu sa dezvoltat aproape nimic, preferati primari care sa isi justifice mandatul in ultimele 6 luni prin campanie electorala si atat? Scrii la misto cultul lui Bolojan dar in tara lui papura voda este unul din exemplele pozitive.
    Sau in doresti pentru Oradea un primar ca Firea? Vreti progres da sa plateasca atlcineva pentru el.
    Nu sunt toate proiectele reusite sau nu au efectul scontat dar per ansamblu orasul sub conducerea lui Bolojan sa schimbat.

    • Haur says:

     Vezi fa ca-ti arde rantasul in oala in timp ce comentezi aici.

    • xxx says:

     Pe vremea lui Filip arata orasul la fel ca orice alt oras din tara. Nu eram in UE. Auzi Filip a facut centura, bazinul Olimpic, a luat tramvaie noi, si a asfaltat cam 70 de strazi doar din banii orasului, fara bani europeni. Ce a facut Bolojan din banii proprii, doar din bani europeni. Nu vb ca o proasta, inainte documenteaza-te.

     • adi24 says:

      da, a facu 1 banda pe sens desi era proicatat din start la 2, a luat tramvaie cu 2.7mil euro bucata prin credit angajat de primarie, a facut bazin olimpic care a fost inchis dupa pt reparatii capitale la acoperis. Sa mai continui?

     • xxx says:

      PT ADI 24, DAR BOLOJAN CE CREZI CA AR FI FACUT FARA BANI EUROPENI? O pula ar fi facut. Ia vezi cum arata strazile in oras dupa 10 ani de Bolo, iti rupi masina prin denivelari si canale, cu ce ne-am dezvoltat mai tare ca orase fara primar gen Boc, gen Robu, sau Chirica, ca alea ne-au depasit cu mult. Si Brasov, Sibiu, Bacau, Craiova, Ploiesti, Timisoara, si altele au centura. Nu suntem noi cei mai ce. La noi dupa fiecare lucrare dupa 2-5 ani trebuie reparata si refacuta ca nu e bine. Noi nimic nu facem cu cap.

     • Andrei says:

      Bre XXX esti terminar rau. Auzi la el, ce ar fi facut Bolojan fara bani euripeni? Pai este meritul lui ca avem bani europeni in primul rand ca marea majoritate a oraselor din Romania nu au auzit nici pana azi de bani europeni.
      Lasa ca si fara bani europeni Bolojan tot este mult peste Filip care ar fost doar o pata neagra in istoria acestui oras.

    • adi says:

     Si Clujul, Iasi, Timisoara fara Bolojan s-au dezvoltat de 10 ori atat, si oramenii o duc mai bine, simt si oamenii dezvoltarea. Vezi ca Filip a facut multe, centura, tramvaiele noi si vechi aduse, bazinul, strazi refacute, si nu eram sufocati de taxe ca acum. Ana Banana

     • Andrei says:

      Vorbesti prostii.
      De unde stii tu sa simt Clujenii mai bine dezvoltarea? Mai zilele trecute se plangeau Clujenii de costurile mari din Cluj si Boc a dat replica ca-i bine ca sunt costuri mai, ca asta inseamna ca nu este Cluj un oras sarac.
      Au si locuitorii altor orase problemele lor, de cele mai multe ori mai mari decat ale Oradenilor.
      De exemplu suntem in 2021 si multi bucuresteni abia au apa calda, de multe ori se spala cu apa rece ca nu au de ales. Sa nu mai zic ca centura Bucurestilui ara ca un drum comunal asfaltat.

     • Sandu2100 says:

      Chiar și ca troll, ești chiar penibil
      rău să rămâi parcat la marota tutelei FilipPsd, o tutelă eșuată și vetustă, demnă de secolul 19, și să mai si o aclami, pe deasupra. Cum a spart nătărău l 1 treime din bugetul primariei pe 10 tramvaie la suprapret. Ăia erau bani de primenit toata flota de tramvaie, mai ales ca nu aveau limitarile de achizitii ale fondurilor europene.

    • Anonim says:

     Ana,

     Și în orașul ăsta modern nu ai nici măcar un wc public în centru.
     Faci pipi în boscheți pe malul Crișului.

     • Biggie says:

      Se pare ca ai probleme cu prostata. Esti obsedat de wc-uri publice. Baga niste prostamol, poate rezisti pana acasa.

    • marian says:

     Ana, vezi ca centura a fost facuta de Filip, parcurile industriale din Cluj alea cine le-a facut? Avem parcuri industriale de cacat cu cele mai mici salarii. Tot cacactul l-am atras aici, ce e bun a mers in alte orase.

     • Andrei says:

      Centura din Oradea a fost facuta de CNAIR si se afla in administratia CNAIR.
      Majoritatea proiectelor de pe centura din ultimii ani(pasaje, largiri, amenajari) deci centura in sine asa cum este ea in prezent au fost facute de Municipiul Oradea sub conducerea lui Bolojan.

      Parcurile industriale nu au fost si acum sunt, asta este important ca nu o sa iti vina Apple, Tesla sau BMW la Oradea sa iti dea salarii mari asa cum nu vin in majoritatea oraselor din Romania oricum. Daca esti muncitor in productie, asta este, primesti sasariu mic asa cum este in Romania peste tot, daca te duce capul asa putin atunci castigi mai bine si ai acum mult mai multe oportunitati sa castigi bine decat aveai in urma cu 15 ani.

  • Ghiță says:

   Crescând mult cheltuielile, fără să crească veniturile, când o să vină scadența la bănci, faliment scrie pe Oradea.

 11. Harpocrates says:

  Anuntul a fost facut de Bolojan! Punct.

 12. aurel says:

  Nu vreti sa intelegeti ca fara o Universitate mare si puternica acest oras e condamnat la saracie si subdezvoltare. Toate orasele cu universitati puternice prospera in tara. Dar noi facem exact invers inchidem scoli si desfiintam cultura. Degeaba ca taranoii inculti nu vad asta.

  • drxp says:

   in universitate nu se investeste?

  • a says:

   In primul rand Universitatile sunt institutii independente.
   In al doilea rand Romania in general nu are universitati puternice oricum si cine vrea sa studieze serios merge in strainatate.
   In al trelea rand Universitatea oradea este in primele 10 universitati din tara. Bine asta sper ca iti face o idee de cat de ridicat este nivelul Romaniei.
   Si in ultimul rand se investeste in mod evident in Universitatea din Oradea, doar recent s-a anuntat constructia de catre Primaria Oradea a doua noi iar unul dintre caminele folosite in acest moment de Universitatea este inchiriat de la Primaria Oradea pentru sume modice. Deci ce mai vrei?

 13. drop says:

  Foarte bine, asa sigur va fi profitabila

 14. drop says:

  Sunt sclavul lui Zeus il pup in cur de cate ori scapa de ala 6 !

  • adi says:

   Stim asta, spune-ne ce gust are, te saturi?

   • drop says:

    hai si tu boscetarule stiu ca vrei

    • adi says:

     Deci dupa cum vb esti ceva sluga la stat, restul astia privati si slariati la privati suntem boschetari. Nu furam de la stat ca tine si zeul tau. disperarea din tine te da de gol, cred ca ai lucrari directe cu primaria, de aici disperarea ta de tot ce face Bolojan e bine, ca altfel ramai fara paine. Si ai tupeu sa ne faci pe toti postaci PSD?????? Mars ma sluga. Mai bine boschetar decat sluga

 15. Orade says:

  Faliment scrie si pe Bihor si pe Oradea cu firma lui Bolovan

 16. Cetateanul says:

  Deci ii extraordinar ?!?! Chiar din bani publicii, din impozitele noastre ? asta dorim noi ? De exemplu: ce nu subventioneaza incalzirea ?
  De ce nu reduce taxele? ,de ce nu reduce pretul biletelor otl ? De ce nu facem ceva pt care se bucura cetateni orasului, judetului ? Chiar de o companie aeriana are nevoie cetateanul din jud.Bihor si Oradea ? Etc…… avem chiar asa buget ?!! Cine asuma raspunderea daca nu o sa fie profitabil ? Noi? urmatoarea miscare, investitie care o sa fie cumparam o insula undeva in caraibe ?

  • vasi says:

   Insula Belina cred ca e de vanzare

  • Andrei says:

   “Chiar de o companie aeriana are nevoie cetateanul din jud.Bihor si Oradea ?”

   Pai nu dupa asta ati bocit ani de zile?
   Cand va face nu este bine. Daca maine va scade taxele ai sa ceri si iti planteze panselute, dupa ce iti face si asta ai sa vrei WC la parterul blocului ca nu mai rezisti pana la 4 si tot asa.

 17. marius says:

  Ce vreti ma? Sigur va fi cel mai scump bilet din tara

 18. Reizik says:

  o sa fie rentabila compania … pentru ca va fi sustinuta si de banii celor ce comenteaza aiurea pe aici !!!

 19. hahahaha says:

  Air BoBir

 20. Nemo says:

  Wau! Vom avea curse aeriente Oradea – Beius! Si asa nu prea avem drum (șosea) in directia aia!

 21. COCO says:

  BOLOJAN SI BIRTA PRIVATI PE BANI PUBLICI ! DNA ORADEA SLEEP!!!

 22. deal says:

  propun numelel de BOLOVANAIR

 23. marian says:

  Este clar, doar ävioane”viseaza domnul Bolojan!

 24. Dan says:

  Genial!! Bravo! 👍👍👍

 25. Alin says:

  Foarte bine ! Felicitari! Nu sunteti satuli de monopolul Taromului si celorlalti? E ok sa plat dublu ca zburam de la Oradea fata de Satu Mare de exemplu?

  Cat timp preturile vor fi mai mici cu 10-15% va fi o realizare mare!

  Haideti sa nu punem negativism in fata, rau a fost destul si toti care zburam Oradea Bucuresti de exemplu stim asta;).

 26. JAM says:

  Daca nu ne-ar afecta la buzunar, as rade cu lacrimi, aerienii fac companie de zbor =))
  Din pacate tot ce viseaza Flintstones incearca, si din pacate reuseste, cu sustinerea aparatului de vot numit PNL. Nu, nu sunt de stanga, in viata mea nu am votat partid de stanga, dar astia, asa-zisii liberali sunt chiar mai rai. Nicio viziune, nicio logica in actiuni si nicio comunicare deschisa, doar anunta ca vor sa faca x sau y lucrare, care aduce beneficii firmelor de casa.

 27. un bihorean says:

  si in spate la avion un steag mare fluturând “Prima”

 28. deacumcontrolez says:

  bagati la comentat bai tampitilor
  voi altceva nu stiti sa infiintati decat cacat cand stati pe buda
  oras de comentatori tampiti

 29. Aster says:

  Haiducii de astea nici Dragnea nu și.a permis. Ai grija, Florine, sa nu pici rau. Deja încep sa ți se sparga în cap prostiile făcute de predecesor

 30. airfartnouveau says:

  Pentru eficienta, in loc de avioane care consuma combustibil, se vor folosi dirijabile cu heliu.
  Turistii vor zbura pe rute noi zilnic, in functie de unde bate vantul.
  Daca nu bate, oradenii vor fi pusi sa sufle, daca nu taxe marite cu 500%.

 31. drop says:

  aparatul de cufureala antibolojan functioneaza, ghemurile de rahat comenteaza mereu impotriva a orice se face in pentru oradea. se simt ei la care ma refer. mai ales abuzatul ala sexual care recunoaste sub numele de drop ca e redus mintal. ala crede ca daca isi scrie pe frunte numele lu tata-sau atunci legal poate s-o futa pe ma-sa si nu se prinde nimeni :))

  • ionel says:

   Nu ti-ai tras-o demult dropulane? duci lipsa de sex? e plecat seful tau in delegatie? dropulane parca la spitalul 6 nu ai voie cu internet

  • xxx says:

   Tu Drop esti cel mai MARE postac posibil, lingaul lingailor, tu esti in lumea ta de sluga, care esti in anturajul PNL sau direct cu Bolojan. Tu mori de foame daca nu postezi aici, rolul tau e sa fii LINGAUL nr 1 ar regimului PNL, tu pe toti ii vezi postaci PSD. Esti un zero, o nulitate. Tu ai fi singurul care ar aprecia daca maine s-ar demola cladirea Vulturul Negru ca sa fie facut un bloc Prima in locul ei, tu ai fi singurul care ar vedea asta o dezvoltare.

  • ovi says:

   Parca spuneai ca te retragi. Parca spuneai ca nu se mai posta comentariile tale deplasate aici, ziceai ca te muti pe Bihoreanul, s-au te-au dat afara de acolo?

 32. alttds says:

  La pilotii de avion nu e ca la vatmanii de tramvai: ori lasi dracu pompierismele si economia facuta la sange si respecti normele specifice, ori ramai fara piloti! Si altii nu gasesti intr-un timp suficient de scurt incat sa nu ai pierderi mari. Niciunul nu-si va risca licenta si viata lor si a pasagerilor ca sa implementeze ideile crete ale cuiva care se crede specialist la toate. Nu ma mir daca bolovanul le pune cota la kerosen si ore suplimentare peste limita admisa, desigur fara plata.

  • ovi says:

   fii sigur ca pilotii aia vor zbura in fiecare zi ,, pe salar minim, reparatii la avion” lasa ca mai merge”, tare curios sunt cum va fi compania in purul stil bolovanesc.

  • adi says:

   Dar Bolojan se pricepe la toate, e expert in totul. Se ia pixul si se taie din orice, apoi anul care vine daca au supravietuit cumva iar se ia pixul si se mai taie din tot ce se poate. Apoi mai maresti taxele sa poti susutine nebunia si paranoia. Apoi iar mai tai, pana nu mai poti taia nimic si nici nu mai poti sa oferi nimic, si apoi te lauzi ca esti cel mai eficient oras din lume.

 33. Chris says:

  Sigur va avea pilot numai pe tur, pe retur va pilota stewardesa din motive de eficientă. Între două zboruri avioanele vor fi îchiriate turistilor în regim airbnb. Pentru a atrage turiştii pe rutele interne va dansa ansamblul Crisana, pe cele externe va canta corul Filarmonicii. Firmele din parcurile industriale vor putea circula gratis pe toate rutele rutiere. Dacă sponsorizează firmele bobilor, vor putea să aibă şi aere. Turistii cu bagaje mai mari de 20 de kile vor beneficia de depozitul Cargo. Dacă ploaia se opreşte. Primii care vor avea curajul să cumpare bilete la noua societate aeronautică, vor avea dreptul ca de revelion sã se dea cu sania pe dealul ciuperca. Bolojan a anunțat că va înființa şi o societate de asigurări de viață. Tot din banii noştri. Savanții britanici au preconizat, că peste 2 ani va fi cotat la bursă. Bolojan, nu firma. Medicii de la spitalul 6 au anunțat la fel. În curtea noului sediu al consiliului judetean, fosta policlinica veche, se va înființa un heliodrom, care va asigura transportul între curtea CJ şi parcul industrial.

 34. Popa Adrian says:

  Ce mulți cârcotași și ofticați sunt. Va place numai cu wizzu din debretin 😂🤣😂. Poate reușim sa recuperam mai repede perioadele kis-mang-pastor. Veșnică pomenire, nimic nu merge dar întrebarea este, Ce facem sa meargă???
  Felicitări pentru inițiativa! Sa se oftice uniii. 😂🤣😂🙈

  • grandomaniaprostia says:

   Mai tam pitule, tu stii ce presupune sa infiintezi o companie aeriana si sa o faci sa fie viabila? Ai oameni da calatoreasca ? Asta e o alta grandpmanie pe banii nostri a cuplului borta bilo

  • Mama lui Ștefan cel Mare says:

   Dă-te în sulă că tu ești sclavul Vasile alias Unom Gheorghe etc…

 35. Anonim says:

  Conducătorii noștrii au o mentalitate la fel de evoluată ca buda, incapabilă să înțeleagă faptul că emanciparea comunității poate veni tocmai prin oferirea unor servicii cît mai decente măcar în spațiile și în instituțiile publice.

  DIN WC ÎȚI DAI SEAMA DE GRADUL DE CIVILIZAȚIE AL UNEI ȚĂRI:

  În funcție de cât de curate și bine întreținute sunt WC-urile, poți să-ți dai seama cu ușurință cât de civilizați au fost oamenii care au trecut pe acolo.

  În Austria (și nu numai, dar aici am avut revelația) un grad de civilizație cum rar găsești pe la noi. Și asta s-a transpus cel mai bine la nivel de toalete. Indiferent că erau publice, toalete de restaurant sau de benzinării, toate arătau și miroseau impecabil, toate aveau hârtie igienică și nu-ți era scârbă vreo clipă să intri. Ba din contră. Curățenia dinăuntru te determina să ai puțină grijă și să te mai uiți o dată în urmă înainte să ieși.

  Dar, noi nu avem nici măcar un wc public în centru… și ne credem oraș turistic. cu companie de avioane 🤯💥😃

 36. BoloMusk says:

  Bai, io cred ca Bolo si Birta vor sa zboare in spatiu!😁😁😁

 37. Sandu2100 says:

  Mor fraierii de ciuda, Iovanovici DIAVOLESCU, o sa ai ocazia sa zbori din Oradea 😅 🤣🤣

  • sandu2100decretiniintr-unulsingur says:

   Moare ma-ta de ciuda ca n-a folosit prezervativul cand trebuia.
   Rar am vazut un imbecil mai mare ca tine

 38. Ștefan says:

  Știu că mulți vor înjura, dar nu mă interesează.

  Ideea este genială și e singura care va oferi conexiune stabilă cu locații strategice. Companiile aeriene au propria lor strategie si nu îi interesează Oradea, din simplu considerent că suntem înconjurați de aeroporturi cu operațiuni formate (Debretin, Timisoara, Cluj). Pur și simplu nu îi interesează! În schimb, ca să putem să ne dezvoltăm ca oraș, să atragem turiști, oameni de afaceri, investitori, nevoia de transport aerian direct este vital. Dacă Mohamed nu merge la munte, muntele merge la Mohamed… Ce va face un bun businessman sau un bun gospodar? Achizitionezi doua aeronave, pui la punct permisele de funcționare, strategia de operare, semnezi contractele cu aeroporturile de destinație și pornești treaba. Sunt și alte opțiuni pentru a atrage venituri, de exemplu curse charter, etc. Credeti-ma e singura solutie viabilă și foarte necesară!

 39. Lulu says:

  O sa aiba menajera mea cu ce merge la fie-sa in Anglia, ca tot e pensionara de boala de la 40 de ani.Pentrucapsunari se face toata prostia asta.

 40. Lia says:

  Pensionarii sa aiba reducere 50% , altfel nu calatorim si mancare de regim pe avion.

 41. Emil says:

  Postacii efectiv in delir haha, se simte cutitu la os, cat de curand nu va mai dau astia nici ciorbita asta zilnica, doamne fereste o sa foe nevoie sa iesiti la munca

  • ma ta says:

   Prostovane, te da bolo cu aveonu?

  • efectiv si in grup says:

   tu “efectiv” esti imbecil

  • Mama lui Ștefan cel Marea says:

   Domnu’ Emil, postacii ăștia e plătiți de ruși. Mă înțelegi?
   Că e cum zice domnu’ Unom.
   Că și rușii ăștia e plătiți de niște spioni la care le zice Pupurei.
   Că ei vrea ca să dezinformeze că nu e bune avioanele lui Bolojan ca noi apoi să cumpărăm avioane de la ruși.
   Că tot Pupureii ăștia e cu dezinformarea la virus, că nu există virusu’.
   Vezi, acuma le-a ieșit cu virusu’, că dacă a lămurit lumea că nu este virusu’ ăsta Covid, acuma vine cu virusul lor, cu Delta-Laba.
   Păi vezi?
   Că așa vrea ca să facă și cu avioanele ăstea.

  • Mama lui Ștefan cel Mare says:

   Domnu’ Emil, postacii ăștia e plătiți de ruși.
   Mă înțelegi?
   Că e cum zice domnu’ Unom.
   Că și rușii ăștia e plătiți de niște spioni la care le zice Pupurei.
   Că ei vrea ca să dezinformeze că nu e bune avioanele lui Bolojan ca noi apoi să cumpărăm avioane de la ruși.
   Că tot Pupureii ăștia e cu dezinformarea la virus, că nu există virusu’.
   Vezi, acuma le-a ieșit cu virusu’, că dacă a lămurit lumea că nu este virusu’ ăsta Covid, acuma vine cu virusul lor, cu Delta-Laba.
   Păi vezi?
   Că așa vrea ca să facă și cu avioanele ăstea.

   • Unom says:

    Bai Mumia lui…,

    Iar ai băut “zamă” de 💩💩 si o regurgitezi pe aici?
    🤣🤣🤣
    Problema ta e ca nu ești plătit deloc si ai prea mult timp liber. Probabil te-ai plictisit de gagicele tale – dreapta 🖐🏼 si stânga 🖐🏼 (cele ce le pomenești in postările anterioare) si începi sa ai vedenii, vezi ca mai e unul pe aici cu același diagnostic dovedibil!

    Din păcate mentalitatea o ai de est! Postacul tipic … si fudul.🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

    PS. vezi sa iți ceri alte “echipament de lucru”, adică tehnica de calcul – ca sa înțelegi mai exact – deoarece cele actuale iți da rateuri si postezi aceleași inepții de mai multe ori!🤣
    si postările sunt ca si “echipamentele”: ” dupa bujet!” 🤣🤣🤣

    Nu e de mirare la “intelijența” matale !!!
    🤣🤣🤣

    • Mama lui Ștefan cel Mare says:

     Hai bre donmu’ Unom că nu vorbeam cu matale.
     Cu Emil vorbeam.
     Bre, să știi că mare dreptate ai cu Pupureii ăia.
     Da, tot nu am înțeles cum ziseși.
     Pupureii ii finanțează pe rusi, sau rușii pe ei?

     • Unom says:

      Io-s finantat de 💩 de la buda. Vasile e cu rusii, dar e la 🚾 spala gura la buda.
      Acu ma duc sa beau vaccinul zilnic. Ciao

 42. yyy says:

  Patriotul Bolojan.

 43. Cheliosu says:

  De mult trebuia infintata aceasta companie aeriana la Oradea ca sloganul il avem de 12 ani ” Toata lumea Zboara”

 44. Anonim says:

  Hahaha…ii 1 aprilie,s-a schimbat calendarul si nu stiu????ar fi teapa secolului.si din ce buget???si bolo va fi pilotul???

 45. mihai says:

  Bolojaanee, ce fumezi in ultimul timp?, vreau si eu !

 46. Bogdan says:

  Felicitari pentru initiativa! Asa avem o sansa cu aeroportul! Nu majoritatea si-au dorit aeroport international functional? De ce atatea comentarii contra?

 47. Alexandru says:

  Toate partidele au zis că e OK!

  Consiliul Județean Bihor a aprobat ieri protocolul pentru înființarea companiei aeriene în unanimitate! Toți aleșii județeni din toate partidele au votat pentru. Nu numai că nu s-a opus nimeni, nici măcar nu s-au cerut detalii suplimentare. Asta înseamnă un singur lucru: toți aleșii din toate partidele văd proiectul nu doar necesar ci și cu șanse mari să fie profitabil din punct de vedere economic pentru Județul Bihor. Urmează votarea în consiliul local Oradea…

 48. Marian says:

  Un mare cacat marca Bolovan.

 49. mihail says:

  bolojan, in 2030, organizezi zboruri in spatiu ?

 50. pilot says:

  Bolojan&Birta a cumparat la licitatie in mai ROMBAC-urile folosite de Ceasescu si Iliescu la pretul de 285 000 euro. Duminica Andreica se invartea prin Ocska si cauta piesele furate din avion (vezi fotografiile avioanelor).Cursa interna va circula pe o pista expres intre aeroporturile Oradea-Birtin-Cluj-Bucuresti retur prin Timisoara, cel extern Oradea-Debretin-Budapesta-Viena . Vor fi 100% ecologice o sa fie propulsate in totalitate cu ajutorul velelor si vantului. Numele companiei va fi B&B DREAM (vis) emblema va fi un porumbel cu inghetata ( cine nu linge, zboara).( Ultimele zboruri de pe aeroportul Vadu Crisului-Birtin au fost in 1930)

 51. Ank says:

  E evident ca s-au bagat bani enorm de muti in aeroportul Oradea,s-au chinuit sa aduca niste companii aeriene care sa zboare de la Oradea,singura care a raspuns e Ryanair si asta datorita banilor care au fost dati de catre CJ si Primarie iar acum,datorita faptului ca avioanele nu sunt la capacitate minima macar pt a pastra aceste curse,sunt aproape sigura ca Ryanair a anuntat ca se vor retrage cand expira contractul.
  Asa ca,nevenind altcineva,hai sa aruncam praf in ochii prostilor de Bihoreni ca vom face noi cursse cu compania noastra bihoreana. Curse pt cine? Sa ajungi sa ai preturi mici la bilete trebuie sa ai sustinere de altundeva sau sa acoperi pierderile din alte destinatii profitabile macar o perioada. Credeti domnilor ca se va zbura cu Bihor Air vreodata? Ma ndoiesc…E doar propaganda ieftina de data aceasta.

  • Adi says:

   Corect. Doar ca cimpanzeii care il sustin pe Bolovan nu vad ca nu e cine sa zboare. Orasul e mort. Nu e cine sa zboare sa fie rentabil. Nu e nimeni prost sa nu vina sa faca bani de ar fi sa fie. Orice companie ar veni cu drag sa fac profit .

   • Bogdan says:

    Si atunci inchidem aeroportul? deci aerian nu…feroviar, nu prea, sosele..autostrada nu! ce facem? plecam toti dincolo? cel mai usor sa critici incercarile celorlalti!

    • adi says:

     Nu vreau companie aeriana care va fi tnuta pe spatele nostru, ce e a statului e doar un sac fara fund

     • Andrei says:

      Pai bre adi nu tot pe spatele nostru erau tinuti si Ryanair, Blue Air, Wizz si asa mai departe? Pana la urma scapam de companiile acestea care au stiut doar sa ne jegmaneasca.
      Bolojan are tot interesul ca aceasta companie sa funtioneze transparent si sa fie eficienta. Pe cei de la Ryanair ii interesa doar sa incaseze subventia si dupa sa se care.

      Potential mare exista doar trebuie actionat.
      De exemplu multe din ofertele agentiilor de turism din Oradea sunt cu zbor din Cluj sau Timisoara. Aici chiar este o mancare buna pentru ca se pot face rezervari din timp pentru vara/iarna/primavara pentru destinatiile populare printr-o legatura directa intre noua companie aeriana si aceste agentii de turism. De asemenea se vor stabilii legaturi cu firmele din Oradea si Bihor. Adica va fi mai mult interes pentru a face ceva, interes care la companii gen Ryanair sau Blue nu exista, pe ei ii interesa doar subventia si efort minim.

  • Andrei says:

   “Curse pt cine? Sa ajungi sa ai preturi mici la bilete trebuie sa ai sustinere de altundeva sau sa acoperi pierderile din alte destinatii profitabile macar o perioada.”

   Intotdeauna este fascinant sa vedem geniile care altceva in afara sa arunce nu noroi in Bolojan nu stiu.
   Pai nu au sposorizat autoritatile judetene timp de ani de zile companiile care operau pe Aeroportul din Oradea? s-au aruncat cu sute de mii de euro fara nici un folos ca aceste companii tot ce vroiau faceau. Cum sa nu fie mai buna o companie locala care opereaza cu transparenta(obligata prin lege ca si companie de stat) si care se poate adapta la nevoile oamenilor dar si a companiilor ca doar asta a spus si Bolojan dar foarte putini au trecut mai departe de titlu articolului.
   Tarom din start este scoasa din joc fiind o companie corupta si foarte scumpa pentru serviciile de nivel de anii 80 pe care le ofera.
   Iar banii aceia cu care au tot fost sponsorizate companiile astea de duzina care doar de jecmaneala erau bune vor mai exista si pe viitor doar ca nu pentru ele.

   “Credeti domnilor ca se va zbura cu Bihor Air vreodata? Ma ndoiesc…E doar propaganda ieftina de data aceasta.”

   Eu nu ma indoiesc ca bihorenii vor putea zbura cu aceasta companie.

   • Anonim says:

    Treaba e simplă :

    Firmele private pleacă dacă nu sunt rentabile.

    Firma creată de Bolojan e firmă finanțată din bani publici.
    Se știe că la o firmă finanțată din bani publici au prioritare pilele și relațiile, iar banii publici sunt furați.

   • Ank says:

    Domnule,nu au orase ca Zurich sau Amsterdam companie aeriana din sustinuta din bani publici? Bolojan si Birta sunt angajati prin vot popular sa gestioneze banii bihorenilor din taxe si impozite,nu sa cumpere sau inchirieze avioane. Ryanair pleaca atunci cand subventia va fi gata iar alte companii nu vin,degeaba avem aeroport si pista noua daca le-am facut tarziu.
    Incercati sa realizati ca cetatenii unui oras aflat in ultima parte a clasamentului la nivel de salarizare nu isi permit city-break-uri.Nu suntem Cluj sau Timisoara.
    Vazand ca pierd teren si stiind ca Ryanair pleaca arunca praf in ochi oamenilor de rand,credulilor. Cu ce bani platesti toate taxele aferente aterizarilor si decolarilor de la aeroport,cu ce bani achiti salariile personalului navigant?Autorizatiile de la Autoritatea nautica le otii oare puscand din degete? Realizati ca in caz de intarzieri se platesc penalizari (din fonduri publice ca doar e companie de stat,deci din banii contribuabililor),sa nu mai vorbim de o catastrofa ca am fi ingropati in datorii toti bihorenii.Au fost companii mari care au dat faliment in urma penalizarilor la care au fost supuse datorita intarzierilor sau a unui simplu accident desi patronii erau milionari.(vezi Luda air).
    Asa ca Trezirea,B&B a sarit calul de data asta,le fuge pamantul de sub picioare.Mai bine ar vedea ce e cu gigacaloria ca in 2 luni vom avea caldura in calorifere si la cat de scumpa e caldura in cel mai cel oras al tarii,tare mi-e ca banii de avion vor trebui dati pt sustinerea celor care nu vor mai putea achita facturile la iarna.

 52. Gheorghe says:

  Nu reuseste nici Bolojan sa faca nimic la aeroport si acum incearca sa mascheze situatia !

 53. ecologic penelist says:

  Super idei.
  Treb sa vorbim cu Ali baba sa ne da in lising 4-5 covoare zburatoare cu o capacitate de minim 20 de persoane.
  O sa fie super beton.
  Mega fantastic.
  Si ecologic si ieftin.

 54. Anonimul says:

  Autoritatile oradene, bihorene, trag concluzia ca sunt extrem de odihnite si au rezolvat toate problemele cetatenesti si nu numai ale judetului si s-au gandit sa infiinteze o companie aeriana … judeteana. Cred ca acestia nu stiu ce implica aceasta companie, in primul rand o gramada de bani (ai cui ?).

 55. marcel says:

  Dar vor cumpara avioane care zboara????

 56. MIRCEA Barbonta says:

  Buna initiativa . Cred ca Madrid si Paris ar fi cele mai potrivite si indicate. Cel putin analizati si luati cea mai buna solutie pentru romanii plecati in strainatate care ar putea calatori din aceste metropole spre Oradea si imprejurimi. Multumesc foarte mult .

 57. Sandu2100 says:

  PNL, având tutela CJ Bihor, a reușit o performanță fără pereche în țară, dar si mult dincolo de ea: PNL va avea propria companie aeriană. Eu personal sunt convins că avea succes si va funcționa pentru a spori bunăstarea cetățenilor. Agonizați de ciudă, mototoli din pesedeu, că pesede nu va avea niciodată propria companie aeriană, decât poate când vor zbura porcii ori când vor erupe vulcanii la Teleorman. 🤣

 58. Plutã de plin idei ce vin says:

  Amu îi varã, zmee zboarã.

 59. Vasi says:

  In ziarulLibertatea a aparut un calcul daca e rentabil. Si au explicat cu cifre. Si spuneau ca cu toate taierile de la sport si educatie a iesit un pret cu 30% mai mare decat Tarom. Au spus ca doar asa va fi rentabil doar cu subventie masiva. . Doar 5 mil euro anual e carburantul pt 2 avioane. Si pt ce atatia bani atatea sacrificii financiare???? Merita?

  • Tautu says:

   6 milioane dolari un ATR 72 la mana a doua. Mentenanta mult mai scumpa decat la unul nou. Si trebuie facuta de o companie autorizata, care nu o sa deschida sucursala la Oradea (apropo, trebuie si hangar pt asta, nu se face in camp).

   • vasi says:

    Lasa ca modifica pixul lui Bolojan cum si cand se face mentenanta, orele de zbor, timpii de odihna, salarii sub media nationala, iar restul vom platii noi. Eventual inchide muzeul, teatrul inca 3 licee, si devine foarte eficienta compania aeriana

 60. Oradeanul says:

  În sfârșit! Aud și o veste bună. Și mă gândesc că printre cele 2 destinați una va fi Parisul. Să vedeți cum scade pasageri care zboară de pe Debrețin.

  • florin says:

   La Paris nu zbori cu avion ATR, nu visati mai la asa ceva. Vor fi curse interne si atat.

  • megalomanie says:

   De cele doua avioane (carute) inchiriate marile jucatori ca Wizz air,Ryanair sigur vor tremura de frica. Aceasta megalomanie cu companie aeriana seamana cu Casa poporului, va fie urat si scump.

  • adi says:

   Deci scadem pretul biletelor si crestem taxele locale, gigacaloria, gunoiul, inchidem scoli, spitale sa avem bani sa subventionam biletul. Ce dracu aduce asta bun orasului, distrugi tot ce se poate doar sa zbori cu niste carute de avioane. Exact ca si cocalarul ce viseaza la un cacat de BMW, rabda foame doar aiba BMW

 61. megalomania taranului says:

  De cele doua avioane (carute otl) inchiriate marile jucatori cu sutele de avioane mari ca Wizz air, Ryanair sigur vor tremura de frica. Aceasta megalomanie cu companie aeriana seamana cu Casa poporului, va fie urat si ne va costa mult. Cei de la Ethiad, Emirates nu cu camile au inceput afacerea.

 62. Ati says:

  Mi se pare idiotic , ca atunci cand toate companiile mari aeriene isi ling ranile dupa pierderi de miliarde de dolari sa vii sa spui ca infiintezi companie aeriana , mai bine aruncă-te in criş Bolo să te răcoresti sa iti revii un pic .

  • adi says:

   dar cum vb asa, va fi foarte profitabila, exact ca spalarea de bani, cat timp oradenii vor pompa banii in ea, prin taxe si impozite marite, va fi cat vrea Bolojan sa fie de profitabila. O sa cumpere si vase de croaziera sa aduca turisti din America la noi

 63. Cetățean says:

  Când vor zbura avioanele dinspre și înspre sud, că să nu treacă peste Rogerius și Ioșia. Poluarea fonică și posibilitatea de accident ar trebui să fie luate în calcul

 64. Anunturi intreruperi energie electrica

  ÎNTRERUPERI ENERGIE ELECTRICĂ -C. 10 si 15.12.2021 - PL Rural + Beius + Alesd - anuntate cu 2 zile, respectiv cu 5 zile

  România

  Guvernul pregătește relaxări de sărbători. Purtatul măștii de protecție în locuri deschise ar putea fi eliminat
  Guvernul pregăteşte o relaxare a restricţiilor, a anunţat, marţi, premierul Nicolae Ciucă. El precizează că purtatul măştii de protecţie ar putea fi eliminat în anumite locuri. Decizia va fi luată miercuri.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Eveniment de excepție în Oradea: ,,Colind de Crăciun”
  Invitați speciali: Marius Ciprian Pop, Luminița Anghel și Aurelian Temișan.

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  BIHON CAO

  Orădenii de pe malul stâng al Crișului Repede rămân două nopți fără apă

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa potabilă în Oradea: 7 străzi afectate, inclusiv Spitalul Județean

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Se închide Ștrandul Ioșia
  Ștrandul Ioșia din Oradea se închide începând de luni, 13 decembrie 2021, pentru o perioadă de o lună și jumătate, urmând să se redeschidă marți, 1 februarie 2022.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  UPDATE! Percheziții la Vama Borș pentru corupție
  Procurori ai Tribunalului Bihor, dar și din Ungaria precum și polițiști de la Direcția Generală Anticorupție Oradea au blocat vama Borș 1 marți dimineață. 5

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Medicul orădean Carmen Pantiș, invitată la Florin Călinescu Show: „Doamna Pantiș este un erou"
  Șefa Colegiului Medicilor Bihor, orădeanca dr. Carmen Pantiș a fost invitată joi, 02 decembrie, la emisiunea lui Florin Călinescu, de pe PrimaTV. 1

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.