bihon.ro Web analytics

CJSU Bihor: Toate școlile din județ vor începe anul școlar în scenariul VERDE. Cum se vor desfășura festivitățile de deschidere

De Marius Sasu
Reactualizat la:

CJSU Bihor: Toate școlile din județ vor începe anul școlar în scenariul VERDE. Cum se vor desfășura festivitățile de deschidere

Reactualizat la:
Toate unitățile de învățământ din județul Bihor vor începe noul an școlar în scenariul verde, cu prezență fizică, a anunțat vineri după-masa, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor.
Scris de Marius Sasu - Toate unitățile de învățământ din județul Bihor vor începe noul an școlar în scenariul verde, cu prezență fizică, a anunțat vineri după-masa, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor.

Prezidat de prefectul Dumitru Țiplea, CJSU Bihor a aprobat în ședința de vineri, 10 septembrie, în contextul începerii noului an școlar, scenariile de funcționare a unităților din învățământul preuniversitar pentru intervalul 13 – 19 septembrie de la nivelul județului.

Conform Hotărârii CJSU nr. 57 /2021 adoptate, toate cele 714 unități de învățământ din județul Bihor vor începe anul școlar în scenariul 1, respectiv cu prezența fizică în clasă.

„Tot în contextul începerii anului școlar, festivitățile de deschidere vor fi organizate doar în exterior, cu purtarea obligatorie a măștii de protecție și fără ca durata acestora să depășească 1,5 ore”, transmite CJSU Bihor.

CJSU precizează că, în conformitate cu Ordinul comun al Ministerului Educației nr. 5.196/2021 și al Ministerului Sănătății nr. 1.756/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică, scenariile de funcționare ale unităților de învățământ sunt următoarele:

Scenariul 1

La o incidență mai mică de 6 cazuri la mia de locuitori, activitatea în unitățile de învățământ se desfășoară cu prezența fizică, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție;

Scenariul 2

La o incidență mai mare de 6 cazuri la mia de locuitori, modalitatea de desfășurare a activității va fi propusă de Consiliul de Administrație al fiecări unități de învățământ și poate fi

a. cu prezență fizică;

b. în sistem on-line, cu excepția elevilor din învățământul special.

„Hotărârea CJSU va fi actualizată după fiecare vacanță școlară, înainte de reluarea cursurilor sau ori de câte ori este nevoie, pe baza scenariilor actualizate în funcție de evoluția epidemiologică și pe baza criteriului privind rata incidenței cumulate la nivelul fiecărei localități, respectiv numărul total de cazuri noi în ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori”, mai informează CJSU Bihor,

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  N-a mai prins tortul! Nuntă încheiată tragic după ce nuntașii l-au aruncat pe mire și l-au scăpat
  O nuntă din Băile Felix s-a încheiat la doar o oră de la începere, după ce nuntașii l-au luat prind surprindere pe mire și l-au aruncat în sus. Finalul a fost tragic deoarece, aceștia l-au scăpat din brațe. Tânărul a ajuns la spital cu coloana fracturată în două locuri. 7

  BIHON Sport local

  CAO a câștigat duelul cu Luceafărul. Marius Hosu a marcat de trei ori!

  România

  Alte scumpiri: Producătorii anunță că apa de izvor îmbuteliată se va scumpi cu 20%
  După ce prețul energiei electrice și al gazului metan a urcat, o nouă scumpire este așteptată în România. 1

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  7 străzi din Oradea rămân miercuri pentru câteva ore fără apă

  BIHON CAO

  CITIRI CAO 13.09.2021-17.09.2021

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Expoziţia „Descoperiri arheologice recente din Țara Crișurilor”
  Vernisajul a avut loc la Muzeul Ţării Crişurilor de Zilele Europene ale Patrimoniului.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Vulcanistul Mircea Flonta, academician titular. Coleg de clasă cu alți doi academicieni de la Samuil Vulcan
  Liceul de la Beiuș este prima unitate școlară din învățământul preuniversitar care a dat țării, dintr-o singură clasă, trei academicieni: Marius Sala, Mircea Flonta și Lazăr Dragoș. Mircea Flonta era până acum membru corespondent.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Curteanu și secția Maternității a Județeanului, iluminate în portocaliu pentru marcarea Zilei Siguranței Pacientului
  Două vești - una rea și una bună. Cea rea e că a crescut numărul copiilor născuți cu malformații, dar și a nou-născuților ce ajung la ATI Neonatologie la Maternitatea de stat ce aparține de Spitalul Județean.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.